yle.fi


Punk-pioneerit kesällä Suomeen

Brittiläisen punkin etukaartiin jo 70-luvulta asti lukeutuneet The Damned ja GBH keikkailevat Tampereen Pakkahuoneella 13. heinäkuuta ja Helsingin Tavastialla torstaina 14. heinäkuuta.

Lipunmyynti keikalle alkaa Tiketissä perjantaina 15. huhtikuuta.

Vuonna 1976 perustetun The Damnedin single ”New Rose” ja albumi ”Damned, Damned, Damned” olivat genrensä ensimmäiset julkaisut Briteissä. Yhtye tuli tunnetuksi räjähtävästä energiastaan ja tylystä, mutta kuitenkin viihdyttävästä live-meiningistään. Yhtye on hajonnut ja palannut yhteen lukuisia kertoja, julkaissut kahdeksan albumia, joista kaksi 1990-luvun jälkeen. Yhtye on pitkän uransa varrella pitänyt tiukasti kiinni maineestaan yhtenä parhaista punk-bändeistä livenä. The Damnedin röyhkeää punkräimettä päästiin todistamaan viimeksi Suomessa vuoden 2006 Ilosaarirockissa.

Vuodesta 1978 toiminut GBH on pysynyt uskollisena alkuperäiselle street punk -soundilleen ja bändillä on vankka maailmanlaajuinen kannatus. GBH julkaisi yhdennentoista studioalbuminsa ”Perfume and Piss” viime vuonna maineikkaan Hellcat Recordsin kautta ja sen tuotti bändin faniksi tunnustautunut Rancidin Lars Frederiksen.

Kommentit

WOW!

Käynnissä

  • Sippo Uudet sivut. UUUUUUU!
  • Toni Aina hyvä vaihtoehto, jos ei keksi muuta sanottavaa: aöfjsdhakfdähäkadhäfdga!
  • Olli Kaikkien odotusten vastaisesti Fast & The Furious Five oli kelpo elokuva ja The Rock niin huono näyttelijä, että melkein hyvä.
  • Tytti Sai just kilon porkkanoita Lovexin Theonilta! http://tinyurl.com/6a7kd8q
  • Jussi Pitäisköhän ruveta käyttämään jamaikan aksenttia arkielämässä? Bumbklaaaaat
  • Tapsa Kohta viedään Ainoa spiikkauskoppiin.