yle.fi

Arto Rastas

Keittiömestari Arto Rastas opastaa kotikokkeja

 Merja Hannikainen/YLEArto aloitti jo 12-vuotiaana ruuanlaiton kotikaupungissaan Rovaniemellä. Aluksi hän valmisti Napapiirin Shellillä sämpylöitä vitriiniin ja paisteli porsaanleikkeitä asiakkaille. Hän valmistui kokiksi 18-vuotiaana Rovaniemellä ja keittiömestariksi 23-vuotiaana Helsingissä.

Sen jälkeen Arto työskenteli helsinkiläisessä ravintola Georgessa, joka on Michelin-tähden saanut ravintola. Hänellä on monipuolinen kokemus ravintolatyöskentelystä Suomessa ja myös jonkin verran ulkomailta.

Arto Rastas palkittiin vuonna 2005 ”Vuoden nuori kokki” –suomalaistittelillä. Samana vuonna hän osallistui Chaines Des Rotisseurs -järjestön järjestämiin nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka hän voitti Bermudalla. Lisäksi hän kuuluu Suomen kokkimaajoukkueeseen. 

- Toivon, että suomalaiset suosisivat enemmän toreja ja kauppahalleja kuten muualla Euroopassa tehdään. Suomalaisten kannattaa arvostaa kotimaisia raaka-aineita ja ymmärtää, että ne ovat puhtaita ja tuoreita.

- Kotikokit-ohjelma on oiva tapa tuoda esiin näkemyksiäni raikkaista, herkullisista ja helpoista kotiruuista. Uskon, että moni katsoja saa hyviä ja uusia vinkkejä ja niksejä arkiruokiinsa. Haluan myös, että syntyy elämyksiä: ”ahaa, tuon voi tehdä tuollakin tavalla”.

Uusin Arton avaus on ravintola Hella ja Huone, jonka hän omistaa. Siellä hän toimii keittiömestarina.

> Kokkiolympialaiset

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä