Arto Rastas
Keittiömestari Arto Rastas opastaa kotikokkeja
Arto aloitti jo 12-vuotiaana ruuanlaiton kotikaupungissaan Rovaniemellä. Aluksi hän valmisti Napapiirin Shellillä sämpylöitä vitriiniin ja paisteli porsaanleikkeitä asiakkaille. Hän valmistui kokiksi 18-vuotiaana Rovaniemellä ja keittiömestariksi 23-vuotiaana Helsingissä.
Sen jälkeen Arto työskenteli helsinkiläisessä ravintola Georgessa, joka on Michelin-tähden saanut ravintola. Hänellä on monipuolinen kokemus ravintolatyöskentelystä Suomessa ja myös jonkin verran ulkomailta.
Arto Rastas palkittiin vuonna 2005 ”Vuoden nuori kokki” –suomalaistittelillä. Samana vuonna hän osallistui Chaines Des Rotisseurs -järjestön järjestämiin nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka hän voitti Bermudalla. Lisäksi hän kuuluu Suomen kokkimaajoukkueeseen.
- Toivon, että suomalaiset suosisivat enemmän toreja ja kauppahalleja kuten muualla Euroopassa tehdään. Suomalaisten kannattaa arvostaa kotimaisia raaka-aineita ja ymmärtää, että ne ovat puhtaita ja tuoreita.
- Kotikokit-ohjelma on oiva tapa tuoda esiin näkemyksiäni raikkaista, herkullisista ja helpoista kotiruuista. Uskon, että moni katsoja saa hyviä ja uusia vinkkejä ja niksejä arkiruokiinsa. Haluan myös, että syntyy elämyksiä: ”ahaa, tuon voi tehdä tuollakin tavalla”.
Uusin Arton avaus on ravintola Hella ja Huone, jonka hän omistaa. Siellä hän toimii keittiömestarina.
Esitysaika
Ohjelma on päättynyt.
YLE Areena
Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan