yle.fi

Mitä heille kuuluu nyt?

Juhani Johansson oli juuri eronnut, kun hän vuoden 2003 heinäkuussa tutustui netissä Tuulia Petreliukseen. Rovaniemellä asunut Tuulia oli tuolloin ehtinyt olla vuoden verran yksinhuoltajana. Kummallakin oli edellisestä liitostaan lapsia, Juhanilla kaksi ja Tuulialla kolme. Viikon soittelun jälkeen Juhani suunnisti Uuraisilta Keski-Suomesta kohti Rovaniemeä aavistamatta, että hänen kuukauden kestäneet poikamiespäivänsä jäisivät siihen kesälomamatkaan. Puoli vuotta myöhemmin – joulukuun puolivälissä - Tuulia muutti Uuraisille ja kaksi päivää myöhemmin Tuulia ja Juhani menivät kihloihin. Vajaat kaksi vuotta siitä, kun Tuulia ja Juhani muuttivat yhteen, syntyi heidän yhteinen lapsensa. Tuulian ja Juhanin satuhäissä Juhanin ja Tuulian yhteinen rakkauden hedelmä kastettiin Giaksi. Kaste, avioliiton solmiminen ja liiton siunaus ovat teettäneet runsaasti työtä. Äitiyslomalla oleva Tuulia on aloittanut valmistelut jo kuukausia aikaisemmin. Kaikki sujuikin kellontarkasti Tuulian ja Juhanin suunnitelmien mukaan - aivan kalkkiviivoille asti - mutta sitten alkoivat yllätykset, joista suurimman järjesti pappi.

Jyväskylässä Sonja-tyttönsä kanssa asunut Kirsi Hellgren ja Tampereella silloisen tyttöystävänsä kanssa asunut Petri Hiilloste tapasivat vuoden 2004 keväällä tamperelaisessa ravintolassa. Pari poistui yön tunteina yhdessä, mutta jossain vaiheessa heidän tiensä erkanivat. Ennen sitä Petri oli ehtinyt antaa Kirsille puhelinnumeronsa. Kirsi soitti myöhemmin Petrille ja tuli tapaamaan häntä Tampereelle. Niin alkoi Kirsin ja Petrin rakkaus, jonka voimasta kertoo se, että Petri pyysi jo kahden tapaamisen jälkeen Kirsiä muuttamaan luokseen. Ja kun Kirsi empi päätöstään, irtisanoi malttamaton Petri Kirsin vuokra-asunnon. Kuukauden kuluttua ensitapaamisesta kummankin nimi löytyi yhteisen asunnon ovesta Tampereelta. Neljä kuukautta yhteen muuttamisesta pari kihlautui. Kihlautumisen jälkeen pari alkoi hankkia omakotitalon tonttia ja suunnitella uutta kotia. Kolme kuukautta myöhemmin tontti oli jo ostettuna. Samaan aikaan oli kiirinyt tieto siitä, että Kirsi oli raskaana. Satuhäiden aikaan kuusivuotiaalla Sonjalla oli leikkikaverina jo vuoden ikäinen Jami-veli. Kirsi ja Petri elävät edelleen onnellisena rakentamassaan omakotitalossa. Vuosi häiden jälkeen perheeseen syntyi kolmas lapsi.

Puheterapeutiksi opiskellut Heli Riihiranta ja sähköinsinööriksi juuri ennen häitään valmistunut Marko Salokanto olivat poikkeuksellinen hääpari Satuhäiden historiassa. Elämänsä kristilliselle pohjalle rakentanut tamperelainen pari ei ollut harrastanut esiaviollista seksiä, he muuttivat yhteen vasta häiden jälkeen ja heidän yhteiset harrastuksensa liittyivät kristillisyyteen. Helluntaiseurakuntaan kuuluva Heli ja evankelisluterilaiseen seurakuntaan kuuluva Marko tapasivat Tampereella helluntaiseurakunnan nuorten illassa, jossa kumpikin kävi säännöllisesti. Seurustelun alettua pari vaihtoi puhelinnumerot, alkoi tavata yhä useammin seuroissa, elokuvissa, kavereiden luona ja kummankin kotona. Kristillisiin arvoihin sitoutuneina he tunsivat yhteisen arvomaailman lähentävän heitä. Niinpä hääjuhlan sisällöksi oli sovittu kristillistä arvomaailmaa kunnioittava ohjelma rukouksineen ja hengellisine lauluineen. Marko ja Heli olivat malttamattomina odottaneet jo pitkään tulevaa hääpäivää ja yhteisen elämäntaipaleen aloittamista: Juhlaa ja ennen kaikkea tavallista, yhteistä arkea.”Kyllä me ollaan sitä jo pitkään odotettu ja välillä purtu hammasta ja puristettu nyrkkiä, että olisi jo kiva asua yhdessä”, valottaa Marko yhteisiä tuntemuksia häiden alla.”Se on sitten meidän oma koti ja saadaan siellä itse laittaa ruoat ja itse tehdä kaikki ja olla yhdessä”, ”Ehkä ensimmäisenä suurimpana muutoksena tulee se, että saa olla toisen ihmisen kanssa yhtä ja että se seksuaalinen elämäkin tulee yhteiseksi”. Puolitoista vuotta avioliiton solmimisen jälkeen perheeseen syntyi Ellen. Perhe asuu edelleen Tampereella.

Haukiputaalaiset Katri Soronen, Ismo Pentti ja heidän kaksivuotias Iida-tyttönsä odottivat kuumeisesti häiden alla omakotitalonsa valmistumista, sillä he asuivat tilapäisesti Katrin äidin kotona. Eikä tilannetta helpottanut se, että Katrin äidin talo oli parturi-kampaajana työskennelleen Katrin työpaikka. Rakennusvaiheessa tilanne oli ehtinyt kiristyä niin paljon, että Ismo oli joutunut anoppinsa kanssa muutamaan otteeseen napit vastakkain. Mutta häiden alla kaikki näytti ruusuiselta. Pyhätunturille oli kutsuttu 170 vierasta juhlimaan lapinhulluiksi tunnustautuvien Ismon ja Katrin häitä. Parin seurustelu alkoi neljä vuotta ennen häitä, kun Ismo oli Kirsin asiakkaana parturissa ja myöhemmin tapasi hänet kuntosalilla. Jouluna, noin kolme kuukautta seurustelun alkamisesta, Katri ja Ismo kihlautuivat. Tuossa vaiheessa sekä Katri että Ismo asuivat omissa vuokra-asunnoissaan, mutta heti kihlautumisen jälkeen Ismo muutti Katrin asuntoon. Niin alkoi yhteisen elämän suunnittelu ja sen määrätietoinen toteuttaminen. ”Vuonna 2002 menimme kihloihin, 2003 ostettiin asunto, 2004 syntyi Ida, 2005 ostettiin tontti ja sen jälkeen alkoi omakotitalon rakentaminen ja näiden häitten järjestely ja 2006 nyt sitten häät ja uuteen taloon muuttaminen”. Kesällä 2009 pari asui edelleen rakentamassaan talossa. Perhe oli kasvanut pojalla. Ikka syntyi joulukuussa 2008.

Kokkolalaiset Teemu Haapaniemi ja Sanna-Mari Urpilainen viettivät musiikin sävyttämät häät, sillä musiikki liittyi oleellisesti parin rakkaustarinaan. Sulhanen soittaa edelleen Räppänä –nimisessä bändissä, jonka soitantaa Sanna oli kerran seurauksia aavistamatta kuuntelemassa. Sanna-Mari lähti äitinsä koululuokan bileisiin syystalven iltana 2001. Teemu esiintyi samassa juhlassa bändin kanssa. Illan edetessä kummankin katseet kohtasivat useaan otteeseen, mikä sai Teemun marssimaan Sannan luokse. Siitä alkoi tapaileminen, mutta aluksi vain ystävinä. ”Siis se lämmittäminen oli ehkä semmoista, miten sen nyt sanoisi, että ajetaan hitaasti sisään”, kertoi Teemu. Pikku hiljaa Sanna alkoi viettää yhä enemmän aikaa Teemun luona ja lopulta hän oli enemmän siellä kuin kotonaan. Sanna muutti lopulta Teemun luokse asumaan. Vasta sen jälkeen pari teki päätöksen aloittaa seurustelu. Kun päätös seurustelusta oli tehty, pyörähti iso pyörä liikkeelle ja Sanna ja Teemu kihlautuivat. Vakavan seurustelun jälkeen Teemu kosi Sannaa Kokkolan puistossa arkisen työpäivän päätteeksi. Luonnollisesti kosintaan liittyi laulu, jonka lisäksi Teemu esitti tuon tärkeimmän kysymyksen. Keväällä 2009 perheeseen syntyi tyttö, joka sai nimen Emma. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan, sillä muutama päivä ennen laskettua aikaa Sanna sai vakavan raskausmyrkytyksen. Kaiken dramatiikan jälkeen pari eli kesällä 2009 onnellista aikaa. ”Tällä hetkellä hieno tilanne, kun on töitä, on lapsi ja elämä tavallista ja onnellista arkea.”.

Hanna Kosken ja Rami Hanwegin häitä vietettiin Piikkiössä, josta morsian on kotoisin. Parin romanssi alkoi kolme vuotta ennen häitä heidän tavattuaan työpaikalla. Hanna oli päässyt kesätöihin samaan yritykseen, jossa Rami oli vakituisena työntekijänä. Kun Hanna sijoitettiin Ramin koneelle, ei Hannalla ollut vielä aavistustakaan siitä, että Rami etsi aktiivisesti tyttöystävää itselleen. Hanna ja Rami alkoivat pian seurustella. Työpaikalla pari piti kuitenkin edelleen matalaa profiilia, mutta vapaa-aikana yhdessä oleminen oli tiivistä. Siitä huolimatta Hanna oli vielä syynsä olla varuillaan. ”Suhtautumiseen vaikuttivat Ramin pojat edellisestä suhteesta, sillä tiesin, että siinä on sitten hommaa enemmän kun pelkässä miehessä…”.  ”Jos siitä ei ois tullut mitään, olisin sanonut soromnoo, tää ei luonnistu, mutta Hanna tuli hyvin poikien kanssa heti toimeen ja pojat rupesivat tykkäämään Hannasta”  Lempäälässä asuvaan perheeseen kuului häiden aikaan Ramin aiemmasta liitosta olevat kaksi poikaa – tuolloin viisivuotias Lassi ja seitsemänvuotias Anssi. Nyt perhe on kasvanut entisestään. Perheen nauravainen tytär Aleksandra oli kesällä 2009 kahdeksan kuukauden ikäinen. Perheen onnea häiritsi kuvausten aikaan laskusuhdanteesta johtuva työttömyys, sillä Rami oli vailla työtä.

Juha Pahkalan ja Pirjo Saarisen salamarakkaus alkoi hyvin kiihkeästi, sillä jo tutustumiskäynnillä Juha jäi Pirjon luokse viikonlopuksi. Ja muuttokuorman kanssa hän tuli jo kolmen päivän kuluttua. Eikä sen jälkeen poistunut. Kihloihin pari meni laivaristeilyllä kolme kuukautta ensitapaamisesta. Kosinnan lisäksi Juha yllätti Pirjon toisellakin tavalla. Umpirakastunut Juha oli salaa hakenut vasektomian purkuleikkaukseen eli aiemmin ottamansa sterilisaation purkuun. Ilmoituksen purkupäätöksestä Juha oli kätkenyt tyynyn alle, josta Pirjo löysi sen.  “Yhdessä sitten itkettiin. Siinä oli kaksi asiaa samalla kertaa: aletaan tehdä lasta ja päätös avioliitosta“. Ruotsinpyhtäällä vihitty pari asui häiden aikaan omakotitalossa Tesjoella. Häiden aikaan Pirjo oli raskaana ja Juha hoiti täysipäiväisesti kotia. Lapsen syntymän jälkeen Juhan oli määrä jäädä koti-isäksi. Ja niin siinä kävikin. Jussi jäi hoitamaan tytärtä, joka sai myöhemmin pikkusiskon. Nelihenkinen perhe asui 2009 kesällä edelleen Tesjoella.

Lähetä linkki

Esitysaika

Satuhäät palaa ruutuun uusin jaksoin keväällä 2011.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma katsottavissa 7 vrk ajan ensilähetyksestä.
> Areenaan