Ohjelman esittely

Ykkösdokumentti on yhteiskunnallinen asiadokumentti, joka kertoo sekä nykyhetkestä että historiasta. Yhteistä on kuitenkin aina se, että dokumentti koskettaa katsojaa, tuo asian lähelle ja ymmärrettäväksi. Ykkösdokumentti katsoo kulissien taakse. Dokumentti kertoo asioista, jotka jäävät helposti päivittäisen uutis - ja ajankohtaistuotannon varjoon. Laatudokumentti syventää kokemuksiamme ja tietojamme tai tarjoaa aivan uuden ja tuoreen näkökulman puhuttuun asiaan. Parhaimmillaan dokumentti koskettaa sekä tunnetta että järkeä.

Ykkösdokumentin tekijöitä ovat YLE Asiaohjelmien toimittajat sekä itsenäiset suomalaiset dokumentintekijät. Ykkösdokumentissa esitetään myös ulkomaalaisia laatudokumentteja. Parhaimmillaan dokumentti on television vahvin ohjelmamuoto. Se tarjoaa todellisuuden draamaa, elämän tragediaa ja komediaa.

Lähetä linkki

Lähetystiedot

Ykkösdokumenttia esitettiin Yle TV1:llä 1993-2011
Ykkösdokumentti-ohjelmapaikalla esitettiin yhteiskunnallisia asiadokumentteja, jotka kertoivat sekä nykyhetkestä että historiasta.
Tutustu Ylen nykyiseen dokumenttitarjontaan televisiossa:
> Yle dokumentit

YLE Areena

YLE Areena


Ykkösdokumentti-ohjelmapaikalla esitettyjä dokumentteja uusitaan aika ajoin ja silloin ne yleensä ovat katsottavissa Yle Areenassa tv-lähetyksen jälkeen.
Kaikkiin ohjelmiin ei kuitenkaan ole internet-oikeuksia.
> Yle Areena

Elävä arkisto

Elävä arkisto

Ylen Elävästä arkistosta löytyy Ykkösdokumentteja ja otteita niistä.
> Yle Elävä arkistoMuualla Yle.fi:ssä