yle.fi

A-tuubi

A-tuubi
uus_musta_valk_käsi copy.jpg

Ajankohtainen kakkonen 8.9.; Jussi Halla-ahon tuomio. Mitä mieltä olet?

Kirjoittanut: atuubi 08.09.2009 - 11:23
Rikos ja oikeus

Ajankohtaisessa kakkosessa tänä iltana klo 21.00:
Kaupunginvaluutettu Jussi Halla-aho studiovieraana.
Keskustele ja kommentoi Halla-ahon saamasta tuomiosta blogikirjoitustensa perusteella.
Syytteen mukaan Halla-aho on julkisesti herjannut islamilaisten pyhinä pitämiä asioita. Halla-aho on kirjoittanut blogikirjoituksessaan islamin olevan pedofiiliuskonto. Halla-aho on myös kirjoittanut nettikirjoituksessaan, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen ovat somalien kansallinen tai geneettinen erityispiirre. Halla-aho on kuitenkin kiistänyt loukkaamistarkoituksen. Halla-ahon mukaan tekstit on irroitettu asiakokonaisuudesta. Hän kiisti syyllistyneensä rikoksiin.
Halla-aho tuomittiin uskonrauhan rikkomisesta sakkoihin. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Halla-aholle yhteensä 30 päiväsakkoa eli 330 euroa.
Oikeus hylkäsi syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Yle, uutiset.
 
Muista hyvät keskustelun säännöt A-tuubissa!
 

Osallistu keskusteluun
Ilmoita asiattomasta viestistä

Halla-aholla on ehkä oma uskontonsa.

Kirjoittanut: Vieras 08.09.2009 - 12:30

Saako sitä sitten loukata miten tahansa,mikäli nuo mielipiteet ovat hänen uskonsa pääteemoja?

Poliittisen ajojahdin uhri

Kirjoittanut: Sivusta seuraaja 08.09.2009 - 14:13

Jussi Halla-aho joutui lopulta syytteeseen sen vuoksi, etteivät Perussuomalaiset uskaltaisi ottaa Halla-ahoa listoilleen eurovaaleissa. Koko syyte oli absurdi, niinkuin myöskin tuomio - vaikkakin syyte kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan kaatui. Oikeuslaitos osoitti, että islam on muiden uskontojen yläpuolella, joka voidaan päätellä aiemmista päätöksistä uskonrauhan rikkomisesta.

Liekö kukaan joutunut vastaavanlaisen vainon kohteeksi mielipiteidensä vuoksi?

ja musliminaiset tuomittiin

Kirjoittanut: jv 08.09.2009 - 14:17

uutisissa oli juttu muutamasta musliminaisesta jotka saivat raippatuomion kun käyttivät housuja. asiaa lieventää onneksi se että yksi sai vaan sakot. että näin ne muslimit.

Kaksoisstandardi

Kirjoittanut: Vieras 08.09.2009 - 14:44

Tuomio todistaa kaksoisstandardin olemassaolon. Uskonnot ovat eri tavoin suojeltuja Suomessa. Suomeksi tuo tomio on: "Islamin pyhiä asioita ei saa loukata kirjoittamalla niistä totuuksia." Hämmästyttävää.

Mitä islam on todellisuudessa ?

Kirjoittanut: Vieras 08.09.2009 - 15:23

Sitäpä ei taida kukaan tietää ! Käsittämätön päätös jälleen !

ajankohtainen kakkonen

Kirjoittanut: Vieras 08.09.2009 - 16:06

Hyvät toimittajat, yle on jo repäissyt vaatteensa eli joka uutislähhetyksessä kertoo kuinka kaup.valt. on saanut ragaistuksen. Kun te hyvin tiedätte niin kertominen vain lisää yleistä kannatusta, joten vähentäkää nimien käyttöä. Soini sai aivan liikaa mainosaikaa Ylen haastattelussa, kun toimittaja "ei muistanut" että siellä on vastausautomaatti, joka ei lopeta, vaan puhuu toimittajan puheen päälle. Niin että oppikaa tästäkin jotain jatkoa ajatellen. Eihän Soini tästä ota mitään syytä itselleen tai puolueelleen vaikka varmaan itse on uusia jäseniä on pyrkinyt hankkimaan. Nyt täytyy toivoa, että asia käsiteltäisiin pikaisesti ettei sitä odotellessa taas tulisi tarpeetonta mainostusta marttyyriksi yms. tekemisellä.

Liikaa rahaa pelissä

Kirjoittanut: Vieras 08.09.2009 - 16:16

Kenenkään muun kuin pakolaisrahabisneksen etu ei ollut Halla-Ahon syyttäminen.

Tuomarit pantiin todella kusiseen tilanteeseen. Jos vapauttaa Halla-Ahon niin tilanne karkaa käsistä.

Politiikkojen painostamat syyttäjät tiesivät tämän ja syyttivät. Teko epäreilu ja kansan oikeuksia loukkaava.

Kansa olisi ymmärtänyt ja ehkä hyväksynytkin jos sakko olisi ollut YKSI(1) EURO.

Ojasta allikkoon. Eduskuntavaaleista tulee uskonto- ja pakolaisvaalit, sillä liian moni voi huonosti.

Suomettumisen jälkimainingeissa?

Kirjoittanut: Groke 08.09.2009 - 16:20

Olenkin ajatellut, että mitä jos perustaisin aivan upouuden uskonnon, vaikkapa Grokeismin (olisin mysteerinen anonyymi profeetta). Siis sellaisen, jonka opeissa hyväksytään pedofilia, naisten alistaminen ja vääräuskoisten (= kaikkien muiden) tappaminen pyhällä uhritikarilla elävältä nylkien. Sitten sekaan pari nättiäkin lausetta rauhasta ja ei kun rekisteriin. Ja aina kun joku edes vihjailisi uskontoni pedofilia-myönteisyydestä tai väkivallasta, soittaisin Illmanin Mikalle. Toki ensin olisi hankittava väkivaltainen ja pelottava maine lahtaamalla muutamia viattomia sivullisia jne.

Toisaalta, islamin uskosta oma-alotteisesti luopuneita, rauhaa, tasa-arvoa ja lähimmäisenrakkautta julistavia henkilöitä vältellään ja jopa suorastaan pelätään länsimaissa, etenkin euroopassa. Erityisesti jos he ovat naisia, kuten Ayaan Hirsi Ali, joka todennäköisesti tuomittaisiin suomessa islam-kriittisyytensä vuoksi. Pahoin pelkään, että hänkin todennäköisesti kuolee johonkin muuhun kuin vanhuuteen.
Ilman että punavihreät hänen peräänsä nyyhkivät. Mutta auta armias, jos joku vielä jatkossa menee jotain Jumaln olemassaoloa kyseenalaistavia tarroja busseihin liimailemaan (siis bussinomistajan luvalla), siitä kyllä nousee myrsky ja syvä moraalinen paheksunta.

Todella surullista vapaa-ajattelun (yleisesti, en siis viittaa siihen liittoon), demokratian, seksuaalisen tasa-arvon ja koko sen usein kehutun vapauden sekä "länsimaisen demokratian" kannalta. Jokaisen demokratiasta kiinnostuneen tulisi nyt mielessään kysyä, että olisiko Jussi Halla-aho tuomittu, mikäli islamin tilalla olisikin ollut joku muu -SIIS AIVAN MIKÄ TAHANSA MUU- uskonto.

Halla-aho blogissaan: "Emmehän voi ajatella, että Suomessa eri ihmisiä koskisivat eri säännöt." Ja tänään siis tuli Suomen tasavallan, erään tunnetun länsimaisen demokratian vastaus tähänkin asiaan. Siis ilman että yksikään SOMALI TAI MUSLIMI olisi virallisesti valittanut asiasta, pyytänyt tekstin muuttamista tai ollut edes jotenkin osallisena oikeusprosessissa.

Että taas hävettääkin olla Suomalainen! Aivan kuin Kekkosen ja neuvostoliiton sijaan oltaisiin vaihdettu rähmällään olemisen kohde Islamiin ja suomalaisuutta halveksuvaan monikulttuurisuuteen. Nyt vain ovat taistolaisten ja stalinistien sijaan eri nimellä varustetut organisaatiot ajamassa kaksinaismoralistista aatettaan. Osin jopa samat henkilötkin ovat mukana, esim. suomettumisen suurvisiisi, YLE:n "stressiklubissa" Halla-aholle silmät muljahdellen raivonnut Leif Salmén.
Paljon, paljon fiksumpaa kansakuntamme kannalta olisi lopettaa koko rähmälläänolemisen traditio ja ainainen nöyristely, etenkin kun neuvostoliittoa ei enää ole, eikä maamme edes ole islamilainen valtio. Ei ainakaan vielä kymmeniin vuosiin.

Ei olekaan mikään ihme, että englannin(kin) kielessä on sellainen sana kuin FINLANDIZATION. Itse kunkin sopii miettiä, että miksi juuri suomettuminen, eikä jostain muusta maasta väännetty samaa tarkoittava termi.

Brax telkkuun missä piilee

Kirjoittanut: Vieras 08.09.2009 - 16:28

Tämä asia vaatii oikeusministerin kannanoton

Käräjäoikeuden perustelu on järjetön

Kirjoittanut: Groke 08.09.2009 - 16:46

"Logiikalla tai niin sanotuilla järkiperusteluilla ei tämän vuoksi ole todellista merkitystä uskonnollisista kysymyksistä käytävissä keskusteluissa."

Huh-huh! Empä juuri muuta osaa tuohon yht'äkkiseltään sanoa. Aivan kuin lukisin jotain keskiajalta peräisin oleva aineistoa. Vaikka nyt ollaankin 2000-luvulla ja demokraattisessa, ei-islamistisessa valtiossa. Täysin käsittämätöntä! Aivan uskomatonta! Siis on meillä tilanne todellakin nyt näin:

- "järkiperusteluilla ei tämän vuoksi ole todellista merkitystä"

Lähde: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/70792-syy-tuomioon-%E2%80%9Dhalla-ahon-perustelut-naennaiset%E2%80%9D