yle.fi

A-tuubi

A-tuubi

Tunnustus ja katumus

Ilkka Isosaari palasi rikospaikalle Jokelaan kolme vuotta myöhemmin.
Isosaari raportoi Jokelan kouluampumisista Oho -lehdelle. Lehdistö sai moitteita käytöksestä tapahtumapaikalla
.

SILMINNÄKIJÄ:
TUNNUSTUS JA KATUMUS

YLE TV2 ma 20.12.2010 klo 22.05

Ilkka Isosaari on työskennellyt yli 30 vuotta suomalaisten viihde- ja sensaatiolehtien toimituksissa. Vuosi sitten Isosaari irtisanoutui tehtävästään 7 Päivää -lehden toimitussihteerinä ja haki apua sairastuttuaan alkoholismiin ja masennukseen.

Silminnäkijä piirtää Isosaaren tarinan kautta kuvan viihdetoimittajan mielenmaisemasta. Onnistuneet skuupit nostavat jutuntekijän itsetuntoa, mutta työn pitkäaikaiset vaikutukset ovat toisenlaisia:

- Se on julmaa, kovaa ja yksinäistä puuhaa. Samalla kun ronkit muiden elämää, tuhoat myös itseäsi.

Ilkka Isosaari tuntee suomalaisen sensaatiolehdistön toimintatavat 80-luvulta tähän päivään. Hän on työskennellyt mm. OK, Seura, Nykyposti, Oho ja 7 Päivää -lehdissä.
Ohjelma kurkistaa myös viihdelehtien toimituksiin:
- Se on ihannetyöpaikka, jos sinulla ei ole perhettä, olet kova juhlimaan ja sinulla on hyvä viinapää.

Silminnäkijä luo katsauksen Isosaaren uraan ja pysähtyy lehtijuttuihin, jotka ovat jääneet vaivaamaan päähenkilön mieltä.

- Siinä työssä hämärtyy se, että kirjoittaa elävistä ihmisistä, joilla on tunteet ja jotka voivat masentua. Enkä minä minään terapeuttina ole juossut ihmisten ovien takana kolkuttelemassa ja haastattelua pyytämässä.

Vaikka Ilkka Isosaari on tätä nykyä työttömyysturvalla ja erilaisilla avustuksilla sinnittelevä toipilas, kokee hän olevansa onnellisempi kuin vuosiin:

- Syrjäytyneempi olin silloin, kun olin töissä Seiskassa. Se oli syrjässä oikeasta elämästä. Nyt näen, mitä oikea elämä on.

Toimittaja: Maria Veitola
Tuottaja: Hannele Valkeeniemi
Tuotanto: Yle Ajankohtaisjournalismi