yle.fi

A-tuubi

A-tuubi

Fjällräven vastaa: vähensimme tavarantoimittajia

Fjällräven antoi lehdistötiedotteen sen jälkeen, kun ohjelma esitettiin Ruotsissa. Tässä tiivistelmä 8.2.09 annetusta tiedotteesta suomeksi, lisänä otteita yhtiön nettisivuilta toimenpiteistä, joihin on ryhdytty:

Fjällräven tuomitsee untuvien kynimisen eläviltä hanhilta. Olemme edellyttäneet, että tuotteidemme untuvat hankitaan elintarvitseteollisuudesta, ei elävältä kynityistä hanhista.

Untuvia tuotetaan Kiinassa kahdella tavalla: untuvat ovat hanhenlihantuotannon sivutuote tai niitä kynitään eläviltä linnuilta. Elävältä kynittyjen lintujen untuvat tuotetaan erityisten ohjeiden mukaan ja ne ovat merkittävästi kalliimpia kuin elintarviketeollisuudesta tulevat untuvat.

Hankkijamme ovat toimineet ohjeiden mukaisesti ja voivat taata, että untuvat tulevat vain elintarviketeollisuudesta. Omat tarkastuksemme vahvistavat tämän. Yksi meidän pienistä tavarantoimittajistamme oli suostunut hankkimaan elävältä kynittyjen hanhien untuvia sen jälkeen, kun Kalla Fakta oli jatkanut sitkeää suostutteluaan. Tuomitsemme tämän ehdottomasti. Vahvistamme edelleen, että näitä untuvia ei ole tuotteissamme.

Fjällräven on vähentänyt tavarantoimittajien määrää neljästä yhteen sen jälkeen, kun Kalla Fakta esitti ohjelma TV4:lla Ruotsissa. Volyyminne ovat nykyään niin pieniä, että emme voimme keskittää hankinnan yhdelle toimittajalle.

Aiomme myös kehittää järjestelmää, jolla saisimme riippumattomasta lähteestä alkuperävarmistuksen kuluttajalle.

Ympäristövastuu on ollut ja tulee olemaan Fjällräven-yhtiön jokapäiväinen arvo. Fjällräven on myös päivittänyt yhteiskuntavastuun sisältöään. Alihankkijat ovat sitoutuneet noudattamaan niitä.

Lisätietoja Fjällräven-yhtiöstä