yle.fi

A-tuubi

A-tuubi

Paholainen vatikaanissa

Katolisen kirkon pedofiliaskandaalia kommentoi isä Werner Konrad Baijerissa.

SILMINNÄKIJÄ:
PAHOLAINEN VATIKAANISSA

YLE TV2 ma 3.5.2010, uusinta to 3.6. klo 22.05

Katolinen kirkko on nykyisen paavin aikana kompuroinut kriisistä ja skandaalista toiseen. Kirkon piirissä tapahtunut lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on osoittautumassa pelättyäkin laajemmaksi, ja uusia paljastuksia tulee esiin lähes päivittäin.

Vatikaanin vastaus on ollut sekava ja ristiriitainen, ikään kuin kirkon johto olisi yllätetty kuvainnollisesti housut kintussa. Paavi itse on esittänyt anteeksipyynnön Irlannin katolisille, mutta hänkään ei puuttunut muista maista tulviviin valituksiin.

Piispat ja kardinaalit ovat vähätelleet koko asiaa, tai syyttäneet tiedotusvälineitä ja jopa juutalaisia hyökkäyksestä katolisuutta vastaan.

Kirkon yhteydessä toimivat uudistusjärjestöt vaativat asioiden perinpohjaista tutkimista, ja ennen kaikkea uhrien auttamista. Kirkon käsitystä seksuaalisuudesta pidetään joko vanhanaikaisena tai jopa kieroutuneena.

Katolisessa kirkossa toimiva päämanaaja, 85-vuotias Gabriele Amorth taas on sitä mieltä, että itse paholainen tekee pimeää työtään Vatikaanissa.

Silminnäkijä matkusti katolisten suurimpana juhlana pääsiäisenä Vatikaaniin ja paavin kotiseudulle Saksaan Baijeriin selvittämään, mikä kirkkoa oikein riivaa.

Toimittaja: Eero Ojanperä
Tuottaja:    Hannele Valkeeniemi
Tuotanto:   YLE Ajankohtaisjournalismi


Katolinen kirkko on nykyisen paavin aikana kompuroinut kriisistä toiseen.