yle.fi

A-tuubi

A-tuubi

Tulta munille! Yle Radio 1, la klo 12.35.-13.57.

Lähettänyt: atuubi 31.12.2008 - 10:35

Tulta munille! YLE Radio 1:ssä lauantaisin klo 12.15 - 13.57.

Suoraa puhetta feminismin takapajulasta
TULTA MUNILLE!

Tammikuun alusta lauantaisin, heti puolenpäivän uutisten jälkeen, YLE Radio 1 tarjoaa suoraa ja sumeilematonta, paljasta ja rohkeaa asiaa. Äänessä on sukupuolipoliittinen raivopää, toimittaja ja feministi Anne Moilanen, tuttu lehdistä ja televisiosta - ja kevään 2009 jälkeen takuulla myös radiosta!

Suorassa lähetyksessä on mukana myös viikoittain vaihtuva, ajankohtainen vieras, joka pääsee lopuksi Moilasen feministitestiin. Myös kuuntelijoilla on mahdollisuus sanoa sanansa, suora linja Suomen kansan syviin riveihin pysyy auki koko lähetyksen ajan. Puhelinnumero Tulta munille! -studioon on (09) 144 800.

Katso muita aiheeseen liittyviä videoita ja kuvia:
Kotimaa, Kulttuuri ja media, suoraa puhetta, tulta munille
Arvostelujen keskiarvo: 2.4 (40 ääntä)
Katsottu 20638 kertaa
Katso kommentit (21)

Kiusallista kuunneltavaa

Kirjoittanut: Tupu 03.01.2009 - 15:04

Hyväkin asia hautautuu Anne Moilasen kiusallisen nuorten naisten puhetyylin alle. Tämä puhetyyli korostaa sanojen lopputavua, kiekuu ja on rytmiltään suomen kielelle vierasta. Toivottavasti hän kuuntelee esim. Outi Nyytäjän puhetyyliä ja huomaa, kuinka se on miellyttävää kuunnella. Toimittaja Moilasen kiukuva puhetyyli on omiaan muodostamaan feministeistä rasittavaa ja torjuttavaa mielikuvaa.

Taistelua

Kirjoittanut: VierasVeera 03.01.2009 - 15:48

Nuoret naiset eivät ottaneet yhteyttä ohjelmaan. Vanhemmat naiset jotka aina ovat aktiivisia ottivat kantaa. Itse en ymmärtänyt mihin tuolla miesten maailmaan eli sodan maailmaan kuuluvalla "tulta munille" taisteluhuudolla pyrittiin. Kun miehet lähtivät hyokkäämään, Tuntemattomassa sotilaassa, niin tuo huuto kuului siihen. Naiset me joudumme keksimään oman feminiinisen taisteluhuutomme.
Onhan tunnettu tosiasia että miesten kieli, on toisenlaista kuin naisten.
Kuuntelen usein naisia jotka ovat fiksuja, työssä, juu, mutta miesten kanssa he muuttuvat kuin edellisen elämän tasolle.
Perkele, kyllä se on koettu itsekin, enkä ole pitkällekään päässyt, mutta en ota miestä vain että minulla on mies.
Isompi taistelu on ollut se että haluaa olla yksin eläjä. Aina välillä on melkein mennyt naimisiin. Mutta sitten taas huomannut että en halua alkaa rooliin jota "puolisona" oleminen aina vaan tarkoittaa.
Ompelin hänelle lähtiäisiksi verhot. Hän halusi uudet, omaan keittioonsä. Minulla oli kokoajan oma asunto. Verhokaupassa hän olisi halunnut että valitsen hyvännnäköiset verhot. Sanoin että se olet sinä joka valitset, se on sinun keittiösi, sinun maullasi ne valitaan. Ja päätin että en sano mitään.
Hän valitsi. Minä ompelin.
Mutta eikö niin että kun mies asuu omaa kotiaan ei siellä tarvita naisen kättä. Olkoon miehen näköinen mieluummin.
Tai jos joku naisen käsi haluaa muuttaa hänen keittiönsä näköisekseen, niin olkoon. Vastatkoon seurauksista.
Ajattelen näin, olen ollut työssä kahdella alalla. Miesten alalla, ja sillä toisella jossa on molempia, ehkä enemmän naisia.
No ei nyt tällä erää enempää tästä aiheesta.
Mutta jatkan toiste jos saan palautetta.
Outi Nyytäjästä olen pitänyt kauan, Luin Bretagne kirjan josta pidin paljon paljon. Ja lukisin lisää jos olisi, luen aina mitä saan käsiini. Siis mielipiteet joita kannattaa kuunnellla. Mielenlaatu, kokonaisuuksien ymmärtäminen. Äänitin jonkun tv jutun viime vuonna.
Kuuntelin kirjamessuilla.
Olen O.N. fani.
Olen itse taistellut elämässä paljon asioista, yrittänyt takoa niitä toistenkin päähän. Mutta koska he eivät halua muuttaa asioita niin olen hiljempaa ja kuljen silti omaa tietäni. Kuuntelenpahan vain vain noita asenteita, joista huomaan olevani aika kaukana.Oikeastaan hyvinkin kaukana, mutta ei se auta, näköalan pitäisi olla laajempi. Se on tosi kapea, hurskasteleva, piinallinen näköalattomuudessaan.
No niin, senkin olen huomannut että Paula Lehtomäki puhuu hienolla tavalla itsenään. Kunnioitan juuri sitä. Antakaamme, naiset palautetta hänelle siitä. Olkaamme kannustavia. Se on hyödyksi ei haitaksi, meille.

Minun nykyinen mottoni on henkilökohtainen ja kertoo ajattelutavastani, kun kuuntelen noita jotka vaativat toisia muuttumaan, tarttis tehrä jotain ihan itse, varmana.

Mottoni: OLE ITSE SE MUUTOS JONKA HALUAT MAAILMASSA NÄHDÄ
Gandhi

Muutosta ei voi vaatia toisilta, toisia tekemään. Kun ei itse uskalleta, sillä muutokset ovat pelottavia.
No Ni Veera

Turha Ohjelma

Kirjoittanut: Vieras 03.01.2009 - 22:11

Tuommosta ei tarvis olla ollennkaa

Hyvä aihe, huono toteutus

Kirjoittanut: Tellervo 04.01.2009 - 12:01

Tasa-arvo aiheena on tärkeä ja sopii tietysti myös YLE 1 kanavalle. 3.1 lähetetty ohjelma oli kuitenkin sävyltään kuulijoita aliarvioiva. Liika provokaatio vain ärsyttää ja toimii sanomaa vastaan. Outi Nyytäjä esitti vasteenotettavia kannanottoja. Kuulijoilla tulisi olla oikeus kanavaa valitessaan ennakoida ohjelman laatu ja taso, ettei tarvitse ohjelman vuoksi sulkea radiota. Tasa-arvokeskustelun on noustava korkeammalle tasolle eikä vain toistettava vanhoja kliseitä.

RAuhoittukaa

Kirjoittanut: Tutteli Hammermann 06.01.2009 - 17:27

Hei likat!
Odotin innolla ohjelmaanne mutta joudun yhtymään monen soittajan mielipiteeseen, että ainakin 1. ohjelma meni mönkään. Oliko liikaa adrenaliinia veressä. Oli vaikea saada selvää ohjelman tavoitteesta. Onko tarkoitus pohtia raikkaasti naisen asemaa ja elämää vai ilakoida miehen haukkumisella?
Jostain syystä ette saaneet keskustelua käyntiin ASIOISTA. Se johtui tietenkin negatiivisesta palautteesta ettekä osanneet kysellä soittajilta mielipiteitä naisia koskevista asioista vaan yrititte väkisin sitä yltiötouhukasta pölötystänne.
Onneksi oli Outi Nyytäjä vieraana ja hänen suustaan kuultiin taas pelkkää asiaa. Häntä jaksaisin kuunnella aamusta iltaan; älykäs, hauska ja oivaltava ihminen. Olisi kannattanut ottaa hänen neuvoistaan vaarin alunperin. Miettikää ohjelman rakennetta. Jos puhutte itse asiat puhki, ei synny keskustelua.
Toivon joka tapauksessa onnea ohjelmallenne ja saa tällainenkin ohjelma olla Yleradio1:ssä. Toivottavasti Kaarina Hazard on pian vieraananne.
(Ehkä ohjelman nimi oli väärä valinta!?!)
Rinta rottinkille ja lykkyä tykö!
Tutteli

Asia hyvä, tuottaja uusiksi

Kirjoittanut: alle 30 v kotitarvefeministi 08.01.2009 - 15:58

Hei Moilanen ja kumppanit!

Olen opettanut tunneillani tekstien tyylioppia A. Moilasen loistavien kolumnien avulla, hyvällä menestyksellä ja suurella innostuksella. Eri lehtiin kirjoitettujen kolumnien lukemisen ja tutkiskelun tarkoituksena on ollut se, että oppilaani huomaisivat, kuinka tilanne vaikuttaa tyyliin (siis kirjoitetaanko Imageen vai Vauva-lehteen). Viestinnän ja retoriikan perussääntöjen mukaan puhujan täytyy ensin miettiä, mitä hän haluaa viestiä eli mihin asiaan hän haluaa vaikuttaa. Seuraavaksi tutkaillaan ja analysoidaan kuulijakuntaa (miten siihen pystytään vaikuttamaan parhaiten). Tämä osio meni pahasti metsään. Ja osin ensimmäinenkin.

Perusteluni: Nyytäjä oli oikeassa siinä, että feminismissä tarvitaan politiikkaa, ohjelmallisuutta. Ei riitä ala-arvoinen hekottelu sille, kuinka tuttavan mies ei osannut laittaa rintsikoita oikein narulle. Mennäänpä itse konepellin alle, niin saattaapi osua eräskin meisseli väärin päin käteen.. Kuulijoissa on runsaasti älykästä väkeä, mikä suurimmassa osassa yle1:sen ohjelmia otetaan hienosti huomioon. Älkää aliarvioiko yleisöä! Tästä upean esimerkin antoi tuottaja Kieku, joka tuhosi omalta osaltaan ohjelmaa erittäin paljon. "Hyvä, olet kuulija, ok..." "Tänne saa koiratkin soittaa.." Tällä lailla ei housuihin lörähtänyttä p---aa enää voinut imaista takaisin. Vaan metsään meni entistä paremmin.

Jatkossa toivoisin, että jatkaisitte ohjelmaa ehdottomasti: aihe on tärkeä. Kylläkin, anteeksi nyt vain, karmeankuuloinen tuottaja voi pysyä tuottajan roolissa ja yleisön kuulumattomissa. Ottakaa puheenaiheeksi paljon arkisia ilmiöitä (ei pilkaten vaan ihmetellen). Raiskauksiakin on tärkeä pohtia, mutta ihan jokaisen ihmisen elämää koskevat aiheet kiinnostavat suurempaa osaa joukkoa. Sitten, yle1:seen ei sovi tuollainen ohjelmagenre, että pompitaan aiheesta ja vitsistä toiseen niin nopeasti, ettei missään asiassa päästä kunnolla jyvälle. Sopivaa ohjelman hengitystekniikkaa kannattaa siis harjoitella myös. Ohje numero yksi: älkää missään vaiheessa aliarvioiko yleisöä!!!!!!!! Sen huomaa heti heikompilahjaisempikin.

Naiivia kompetenssin puutetta

Kirjoittanut: Vieras 10.01.2009 - 15:27

Ylellä olisi syytä vakavaan pohdintaan. Kulttuuriosaston vastaavan kannettava vastuu. Aihe mielenkiintoinen, jopa raflaava, mutta toteutus huono. Viime lähetyksen pelasti Outi Nyytäjä katastrofilta. 10.1. lähetyksen genre lähestyy Kansan radiota. Liikaa. Populistiset, retoriset, yksinkertaistetut argumentit eivät jaksa kiinnostaa. Muistuttaa naisten viikkolehtien filosofiaa.

kULTTUURIKATASTROFI

Kirjoittanut: Vieras 10.01.2009 - 17:49

Ohjelmat ala-arvoisia .Kaivataan älyä/pohdintaa tyyliin "VOIMALA"

Kohkaajaformaatti kuuluisi YleX:n puolelle

Kirjoittanut: Soikkeli 10.01.2009 - 22:52

Kai Yle:llä on edelleen käytössä jonkinlainen laaduntarkkailu ohjelmiensa suhteen? Anne Moilasen toimittama Tulta munille! on tekijöidensä egopitoiselle kohkaamiselle perustuva ohjelma, jollaista ei odottaisi kuulevansa asiaohjelmien kanavalla, vaan enintäänkin YleX:ssä.
Sukupuolikeskustelu on tärkeä aihe pidettäväksi esillä myös Ylessä, mutta valittu ohjelmapaikka ja -aika ovat tälle ohjelmalle käsittämätömiä.

Anne Moilanen on varmasti ansainnut kannuksensa valtakunnan kärkevimpänä feministinä, mutta se ei takaa hänelle kompetenssia radiotoimittajana. Radioäänenä Moilanen on huolimaton eikä osoita minkäänlaista toimituksellista paneutumista asioiden taakse. Tosin sitäkin kauheampi on "tuottaja Kurviska", karnevaaliääni jota ei kestäisi edes osana lastenradiota.

Terv.
Markku Soikkeli
profeministi ja koti-isä

Yleisradio

Kirjoittanut: Pettynyt 10.01.2009 - 23:24

Onko meillä varaa menettää vahva traditio laadukkaasta valtakunnallisesta kansan sivistäjästä, kun profiloidumme (tulta munille,hymypyllyyn jne.) formaatteihin.Yleisradion tulisi keskittyä innovatiiviseen.ajatuksia herättäviin,kyseenalaistaviin,kysymyksiin.

katso video

video

A-tuubi gps-fillarit: Erottaja

katso video

video

A-tuuin gps-fillarit: Livevaras

katso video

video

A-tuubim gps-fillarit: Katajaketju

katso video

video

A-luuppi: finnonautille morsian!

katso video

video

A-tuubi gps-fillarien jäljillä: Lähiöääliöt

katso video

video

A-tuubi Remix: ilmiötunarit

katso video

video

A-tuubin gps-fillarit: Aadolf

katso video

video

Fillariseurannan ABC

katso video

video

Ruuhkanainen - uran ja perheen riepottelemana...