yle.fi

A-tuubi

A-tuubi

A-tuubin nettikahvilassa: Facebookkia ei helposti jätetä!

Lähettänyt: Atuubi_Ella 10.03.2009 - 16:59

Facebook on yhteisö, jonka kautta on mukava olla yhteydessä ulkomailla asuviin kavereihin. Facebookin käyttöehdot ja niiden muuttamiset ovat saaneet nyt kuitenkin osan käyttäjistä takajaloilleen. Pohdimme Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion kanssa A-tuubin nettikahvilassa Facebookin käyttöehtoja ja niiden kiemuroita.

Vaikka eroaisit itse Facebookista ystäväsi voivat ladata sivuilleen kuviasi ja kirjoitella tietojasi. Onko kenelläkään taattua yksityisyyttä Facebookissa?

Toimittaja: Ella Airas, A-tuubi

 

Arvostelujen keskiarvo: 7.2 (14 ääntä)
Katsottu 17529 kertaa
Katso kommentit (1)

Ei taida olla FB:n käyttö kummallakaan hanskassa...

Kirjoittanut: Vieras 20.03.2009 - 00:39

FB:ssä voi rajata kaiken sivuilleen laitetun tiedon näkymään vain niille ihmisille, jotka itse haluaa sen näkevän. Kun eroan Facebookista, tilini suljetaan ja kaverini eivät enää pääse käsiksi tietoihini tai kuviini, eli kuvieni lataaminen enää onnistu. Jos joku minusta haluaa jotain kirjoitella, niin Suomessahan on sananvapaus. Jos minut tägätään kaverin albumissa johonkin kuvaan, voin poistaa itseeni liittyvän täggäyksen ihan vapaasti, jos en halua tulla liitetyksi kuvaan. Ilmoitus siitä, että minut on tägätty kuvaan tulee joka tapauksessa minulle sovelluksen kautta. Voin myös ilmoittaa kaverilleni, etten halua moista kuvaa itsestäni julkaistavan. Ja voihan sitä jo kuvanottohetkelläkin ilmoittaa, ettei kuvaa saa sitten laittaa nettiin. Tai parempi vaan että pysyy kaikkien kameroitten kantamattomissa, niin ei tule ikäviä yllätyksiä jälkikäteen, jos sitä pelkää... On tainnut jäädä FB:n käyttöohjeet lukematta toimittajilta? Tai sitten ei muuten vaan osata käyttää sovellusta. Ei ne profiilikuvat ilmesty sosiaalisiin mainoksiin, ellei lataile sellaisia ohjelmia, joissa antaa luvan kuvien käyttämiseen. Eikä varsinkaan mitkään albumikuvat ole yleisessä jaossa, ellei itse niin määrittele. Hohhoijjaa... Loppukaneetti "mitäs jos susta tulee poliitikko ja sun tiedot leviää facebookissa....." no ihan hyvä vaan, nähdään ainakin minkälainen tyyppi on siellä meidän lakeja säätämässä. Ei tarvitse sitten seiskasta lukea niiden tekstiviestisekoiluista... Hik ja kippis Reijolle, näytti punkku maistuvan :-P

katso video

video

A-tuubi gps-fillarit: Erottaja

katso video

video

A-tuuin gps-fillarit: Livevaras

katso video

video

A-tuubim gps-fillarit: Katajaketju

katso video

video

A-luuppi: finnonautille morsian!

katso video

video

A-tuubi gps-fillarien jäljillä: Lähiöääliöt

katso video

video

A-tuubi Remix: ilmiötunarit

katso video

video

A-tuubin gps-fillarit: Aadolf

katso video

video

Fillariseurannan ABC

katso video

video

Ruuhkanainen - uran ja perheen riepottelemana...