yle.fi

A-tuubi

A-tuubi

A2:n Kapitalismi-ilta 21.4.

Lähettänyt: atuubi 17.04.2009 - 15:20

Katso A2:n teemailta Kapitalismi käräjillä tiistaina 21.4.

Katso muita aiheeseen liittyviä videoita ja kuvia:
Kotimaa, a2
Arvostelujen keskiarvo: 6.6 (5 ääntä)
Katsottu 14348 kertaa
Katso kommentit (5)

Soros vaati sääntelyä jo vuonna anno domino

Kirjoittanut: Vieras 21.04.2009 - 22:04

Soros keplotteli suhteellisen pienillä pääomilla ja kyykitti Englannin ja Thaimaan keskuspankit. En muista yhksityiskohtia. Hän teki temput vain osoittaakseen, kuinka finanssivalvonta toimii - eli ei toimi. Silloin kukaan ei ryhtynyt mihinkään toimenpiteisiin., Olen todella hengenheimolainen Isokallion kanssa - hän on ollut tänä iltana ainoa, jolla on ollut jotain rakentavaa kritiikkiä.

Maan Ystävät tekivät melkoisesti vahinkoa uskottavuudelleen

Kirjoittanut: Vieras 21.04.2009 - 22:46

Koko yhteiskunnan toiminnan kyseenalaistaminen ei ole kovin rakentavaa. Erityisen surkeaa on, että henkilö, joka itse nauttii maailman parasta elintasoa, ei koe jatkuvaa kasvua tarpeelliseksi. Yritys kasvaa, jos se pystyy tyydyttämään jonkin tarpeen, josta ihmiset ovat valmiita maksamaan. Yrityksen kasvaessa sen kapasiteetti tuottaa palveluitaan kasvaa ja aikaisemmin huonompia palveluita käyttäneet ihmiset pääsevät vaihtamaan parempaan. Samalla huonompaa palvelua tarjoavat toimijat joutuvat lopettamaan. Jos uudempia ja parempia palveluita tarjoavat toimijat eivät kasva, kapasiteetti tuottaa näitä parempia palveluita ei kasva, eikä kukaan voi parempaa palvelua saada. (Esimerkki on yrityksistä, mutta sama tietenkin pätee kaikkiin muihinkin yhteiskunnan toimijoihin.)

Pohjoismainen optiokäsite?

Kirjoittanut: Jipi 21.04.2009 - 23:25

Vaikuttaa siltä, että Suomeen on kopioitu suoraan jenkkiläinen optiopalkitseminen. Mitä, jos Suomessa olisi ko malli toteutettu ns pohjoismaisena mallina eli solidaarisempana = jaetaan optioita useammille ja estetään ylisuuret kannustimet? Esim. jos Lilius olisi saanut "vain" 10 miljoonaa, niin 1000 muuta fortumilaista olisi saanut 20 miljoonaa jaettuna 1000:lla = 20.000 euora per henkilö! Eikö tämä olisi ollut oikeudenmukaista.

Soros oli oikeassa jo kauan sitten.

Kirjoittanut: Vieras 22.04.2009 - 19:13

Vastaan omaan kommentiini. Hauskaa ja shokeeraava, ettei kukaan näykkkää baittia. Ihan oikeasti, tämä finanssivalvonnan ongelma ei ole mikään uusi juttu vaan vanhaa kamaa ja koviin, kovin konkreettinen juttu.

Maanystävät toivat keskustelussa toivoa

Kirjoittanut: Vieras 22.04.2009 - 21:15

Nuoret olivat keskustelun ainoat toivot, Maanystävien todellinen ratkaisu tähän ongelmavyyhteen on niin radikaalisti erilainen totutusta ja tavallisesta, että ajatus meni suurimmalta osalta joukkoja ohi. Esko Seppäsen rehellisyyttä arvostan, hän sanoi suoraan, ettei hänellä ole ratkaisua, eikä hän ole sitä muidenkaan poliitikkojen suusta kuullut. Tämä on totta ja antaa mahdollisuuden, avoimen mielen kuunnella, jota ilman todella muutosta ei synny.

Todellinen ratkaisu olisi hallittu elintason laskeminen, joka siis koskettaisi kaikkia ja erityisesti niitä, joiden elintaso on niin korkea että sitä on mahdollista laskea. Kiitos myös reaalisille ja kehittäville näkemyksille, joita nuori yliopiston tutkija edusti. Nuorissa on toivoa, kun vain nämä + ja - 60 v. sukupolvi kuuntelisi ja antaisi nuorten tehdä tarvittavat ratkaisut.

Nuorilla on siihen kiinnostusta, heillä saattaa olla pitkä elämä edessä ja he jaksavat välittää seuraavista sukupolvista, joiden ympäristön ja talouden ovat vanhemmat, ahneet ja itsekkäät tuhonneet. Suomen kuuskymppisten sukupolvi on kiinnostunut vain omista eläkkeistään. Lapsenlapsiaan he eivät kykene ajattelemaan.

katso video

video

A-Files 40V: Matti nykänen nakuna

katso video

video

A-Files 40V: Pornotutkimusta hurjimmillaan

katso video

video

A-Files 40V: Laulava talonmies Sepi Kumpulainen!

katso video

video

A-Files 40V: Urpo Leppänen esittelee vaimonsa Ana...

katso video

video

A2 Tunnukset halki aikojen

katso video

video

A-Files 40V: Ladamies on maanteiden ritari!

katso video

video

A-Files 40V: Pispalan Lissu ja Caroline

katso video

video

A-Files 40V: Kikka Keuruun markkinoilla!

katso video

video

A-Files 40V: Kyllä riippuu lihakoukussa!