yle.fi

A-tuubi

A-tuubi

Voiko tämä olla totta? Tarinoita lastenkodista, osa 1

Lähettänyt: atuubi 12.09.2008 - 12:33

A-studion toimittaja Tiina Lundell selvitti, miten lapsia kohdellaan Loikalan lastenkodissa. Tulos nosti tunteet pintaan niin toimittajalla kuin katsojillakin.

Katso tästä jutun toinen osa

Video on teknisistä syistä jaettu kahteen osaan.

 

 

Katso muita aiheeseen liittyviä videoita ja kuvia:
Kotimaa
Arvostelujen keskiarvo: 8.5 (23 ääntä)
Katsottu 26512 kertaa
Katso kommentit (2)

tuo

Kirjoittanut: kuulostellen 28.10.2010 - 15:18

Kuulostaa niin samalta, kuin olisin ite ollut tuolla, vaikka olinkin ihan eri paikassa. Iisalmessa on samanlainen väkivaltainen ''lastensuojelulaitos'' oikeasti lastenrääkkäys laitos. Siellä pidettiin mua lukkojen takana yhelläkin kertaa 9tuntia. Ei laitosten pitäis olla tuollasia, jossa rajotetaan yhteyden ottoa eikä päästetä lomille, eikä minnekään, joskus ne ei päästäny mua edes kouluun.

Sairasta touhua

Kirjoittanut: Vieras 02.11.2010 - 21:03

Samanlaiset kokemukset on meilläkin lapseni ollessa kiireellisesti sijoitettuna toisessa paikassa. kiirreellinen sijoitus tehtiin silloin kun olin itse toisella paikkakunnalla työn takia. puhelimella soittamista rajoitettiin n 5 kk. nuori sai soittaa kotiin 15min päivässä ja ohjaaja oli kuuntelemassa. Tätä käytäntöä jatkettiin 5 kk kunnes tekemäni valitus hallintooikeuteen meni läpi ja joutuivat lopettamaan rajoituksen. pitivät siis nuoren eristyksessä kotiväestä tuon ajan. Lomille ei päästetty 4 kuukauteen kun nuori jäi kerran palaamatta sij paikkaan. hänet vietiin poliisien viemänä. poliisit repivät ihan järjettömästi pitkin lattioita. tämän jälkeen kun nuori meni tänne paikkaan hänet pidettiin eristyksessä lukkojen takana 7 tuntia ja tämän jälkeen veivät nuoriso psykiatriselle osastolle. ohjaajat käyttivät ruumiillista ja henkistä väkivaltaa. Sijoitus päättyi keväällä hallintoikeuden päätöksellä. tekemieni valitusten takia kunnan sostoimi perui huostaanotto hakemuksen ja nuori pääsi pois tästä laitoksesta. kyllä noihin laitoksiin olisi todella saatava valvonta. onko näillä ihmisillä oikeus halventaa repiä ja alistaa toisten lapsia. tässäkin dokumentissa koettivat saada nuoren puheet mitätöityä, ettei totuus tulisi ilmi.

katso video

video

A-tuubin Vaalimainoskisa: Jyväskylä, Kokoomus

katso video

video

Rasismille punainen kortti

katso video

video

A-tuubin Vaalimainoskisa: Turku, SDP

katso video

video

Näin teet jutun A-tuubiin

katso video

video

A-tuubi gps-fillarit: Erottaja

katso video

video

A-Files 40V: Matti nykänen nakuna

katso video

video

Geologit Onkalosta!

katso video

video

A-tuubin gps-fillarit: Pissisvaras

katso video

video

A2 Teema Känni-ilta 15.5.2012