vanhukset

To 26.05.2011 @ 11:08Heidi Tetri

Sanotaan että tekniikka helpottaa elämää

Aprillipäivänä törmäsin Elävässä arkistossa videoleikkeeseen suomalaisesta innovaatiosta, vanhustenulkoiluttamisautomaatista. Kyllä mahtaa olla auvoisat ajat niin hoitajilla mehutarjoilujen ääressä kuin vanhuksillakin ihan ikiomalla formularadalla. Ja ei, päivämäärästä huolimatta ei tarvinnut syödä silliä tai juoda kuravettä, kyseessä nimittäin on uusi-Nokia!
Ti 12.04.2011 @ 12:13Eve Mantu - ei yksinasujaksi luotu

Eve Mantu haaveilee mummokommuunista

Olisi se mukavaa. Istuskella yhdessä muitten mummojen kanssa, ryystää kahvia ja rupatella. Meillä olisi oma talo, jonka pihaa hoitaisimme. Laittaisimme yhdessä ruokaa ja katsoisimme vähän toistemme perään. Jokaisella olisi kuitenkin ihan omakin reviiri, jonne suljetun oven taakse on selittelemättä lupa vetäytyä. Eikä kotimme olisi mikään eristynyt vanhusgetto, ei. Me reissaisimme ja meillä kävisi vieraita. Onko ajatus mummokommuunista lapsellinen? Millaiset yhteisöllisen asumisen muodot ovat järkeviä ikääntyville?
Ma 01.12.2008 @ 16:26Simo Sipola

Omaiset - ehtyvä luonnonvara

Vanhusten- ja vammaistenhoito on parinkymmenen vuoden päästä umpikujassa. Suuret ikäluokat ovat silloin vanhuksia. Kuka heitä hoitaa?   Helppo vastaus on, että pannaan heidät palvelutaloihin ja muihin laitoksiin. Mutta ei se niin mene, jos viime vuosien muutosta tarkastelee. Kuntien ja valtion virallinen politiikka on jo pitkään ollut vähentää laitoshoitoa. Vanhuksia ja vammaisia hoidetaan entistä enemmän kotona tai kodinomaisesti, siis joko palvelutalossa tai vastaavassa.  
Subscribe to RSS - vanhukset