Käyttäjän mottosa profiili


Blogit on päivitetty 17.11.2014. Päivityksen yhteydessä sivustolle kirjautuminen muuttui, koska Yle Passi -järjestelmä poistettiin käytöstä. Vanha tunnuksesi on edelleen käytössä, mutta salasana täytyy päivittää. Päästäksesi kirjautumaan sivulle, klikkaa kirjautumissivulla välilehteä “Pyydä uutta salasanaa” ja syötä lomakkeeseen aikaisempi käyttäjätunnuksesi tai Passi-tietoihin tallennettu sähköpostiosoitteesi. Tämä lähettää väliaikaisen kirjautumislinkin sähköpostiisi jota voit käyttää kirjautumiseen sivustolle ja salasanasi päivittämiseen. Mikäli tarvitset uuden tunnuksen tai salasanan päivittämisessä on ongelmia, ota yhteyttä käyttäjätukeen (p. 5858).


Käyttäjän blogimerkinnät

Ti 05.06.2012 Mediabussi
Ystävyys, rakkaus ja kesäloma eli pari kesäistä pätkää. Hyvää lomaa!
Ti 05.06.2012 Mediabussi
Yksi kuvallisen kerronnan keinoja on ns. näkökulmakuva. Se on yksinkertaisesti kuva, jossa näemme sen asian, jonka elokuvan henkilö/henkilöt näkevät. Oikein käytettynä tulos on superhyvä. Kallion ala-asteen kuudesluokkalaiset tekivät kaksi elokuvaa, joissa molemmissa käytetään tätä keinoa vallan erinomaisesti.
Ke 02.05.2012 Mediabussi
Elokuvassa parhaiten toimiva tarina on sellainen, jonka pystyy kertomaan lähes ilman vuorosanoja: kuvilla.
To 19.04.2012 Mediabussi
Heiluvaa videokuvaa on kamalaa katsella, eikä sitä katsoessa oikein edes tajua useinkaan, että missä se pointti oikein on. Joskus kamera kuitenkin voi heilua, siis silloin, kun se on perusteltua. Katso erinomainen esimerkki perustellusta kameran heilumisesta!
Ma 26.03.2012 Mediabussi
Tallentaminen on mielestäni sitä, että kamera käännetään kohden jotain esimerkiksi tapahtumaa ja sitten painetaan nauhoitusnappia. Ja kas, tapahtuma tai tilanne tms. on tallennettu. Mutta kuvaaminen on mielestäni jotain ihan muuta. Se on näkemistä ja katsomista ja ajattelua. Todellisuuden hahmottamista kuviksi eli otoksiksi ja sitten niiden tallentamista. Taitoa ja kykyä nähdä todellisuus jollain – mahdollisesti omalla – tavalla.

Sivut

Käyttäjän blogit

Mediabussin videotyöpajoissa nuoret suunnittelevat, kuvaavat ja editoivat oman elokuvansa. Tässä blogissa vetäjien pohdintaa ja poimintoja pajojen tuotoksista!