2003  Syyskuu   Lokakuu   Marraskuu   Joulukuu 


Rajaseudun poikamiehet

Keskiviikko 17.9.2003 TV2

Elokuva vieteistä miehisessä yhteisössä

Rajaseudun poikamiehet -elokuvan pääosissa ovat Mujunen ja Pasi. Kaverukset, joita ei näy kuntosaleilla tai trendibaareissa. Nuoret miehet elävät Kiihtelysvaarassa, Pohjois-Karjalassa ja heidän elämänsä täyttävät kova työnteko ja hauskanpito viikonloppuisin Poikamiesklubin muiden jäsenten kanssa.

Mujunen muuttaa kotoaan syrjäkyliltä lähemmäksi työtä ja kavereita. Luonto on lähellä Mujusta, vapaa-aikana kalastetaan ja metsästetään joko yksin tai kaveriporukassa. Elämänpuurosta puuttuu silti se jokin. Naisasioita jutellaan vakavammin harvoin ja vaikka sedältä tulee hyviä neuvoja, on maailma muuttunut 50-luvulta.

Dokumentissa kuljetaan kesästä kohti syksyistä perinnettä: vuoden parhaan poikamiehen valintaa. Pasi kiteyttää juhlapuheessaan sen veljeyden ytimen, mikä homman pitää kasassa : puhuminen keskenään ja sydämessä riehuvan tunnemyrskyn purkaminen. Amor ei ehkä vielä hetkeen pysty tähän porukkaan nuoltansa heittämään.

Elokuvan on ohjannut Erkko Lyytinen ja elokuvan on tuottanut Mandart Production, 2003, yhteistyössä YLE TV2 Dokumenttiprojektin kanssa.

Kuva: TV2 Tiedotus

[Takaisin]