2003  Syyskuu   Lokakuu   Marraskuu   Joulukuu 


KIVI - PAPERI - SAKSET 

Keskiviikkona 3.9.2003 TV2 klo 22.05

Pohjois-Karjalassa kuvattu elokuva kertoo puunjalostus- ja tekstiiliteollisuuden työläisten elämän käännekohdista. Uimaharjun sellutehtaalla nuoria poikia palkataan eläkkeelle siirtyvien paperimiesten tilalle ja ammattiliitto on vahva. Nurmeksessa vaatetehdas puolestaan siirtää ompelutuotantonsa Viroon ja kymmenet pitkät työsuhteet katkeavat. Mitä jää jäljelle? Paperiliittolaiset Vesa ja Topi sekä tevalaiset Anja ja Leila vievät meidät etsimään toveruutta ja toivoa.

Ohjaaja Ulla Turunen
Tuotanto RT Documentaries Oy, 2003

Kuva: TV2 Tiedotus


PAHOLAISEN LEIKKIKENTTÄ

Keskiviikkona 3.9.2003 TV2 klo 23.20

(Devil's Playground)

Harvinainen dokumentti amish-nuorten elämästä. Omissa yhteisöissään eläville amisheille ulkopuolinen maailma on paholaisen leikkikenttä. Amish-nuorten täyttäessä 16 vuotta heillä on kuitenkin oikeus tutustua tähän autojen, sähkön, alkoholin, muodin ja seksin maailmaan. Kuten muutkin, myös Faaron ja Velda tekevät tämän koetusajan aikana päätöksensä siitä, millaisen elämän he valitsevat. Winner Grand Prize and Documentary Category of the 2001 AFI DVCAM

Ohjaaja Lucy Walker
Tuotanto Stick Figure Productions, USA, 2001

Kuva: Lucy Walker


CHILE, SINUA MINÄ ITKEN 

Keskiviikkona 10.9.2003 TV2 23.35

(Chili la memoire obstinee) Lähes päivälleen kolmekymmentä vuotta sitten - 11.9.1973 - kenraali Pinochet kaappasi vallan Chilessä ja presidentti Allende surmattiin. Maailmalla mainetta niittänyt ohjaaja Patricio Guzman palasi 23 vuotta myöhemmin kotimaahansa näyttääkseen siellä ensi kertaa elokuvansa "Taistelu Chilestä". Vierailusta syntyi uusi elokuva muistamisen tärkeydestä ja nuoren polven tarpeesta tietää totuus.

Ohjaaja Patricio Guzman.
Tuotanto Les Films d'ici, Ranska, 1997


VALLANKAAPPAUS VENEZUELASSA 

Perjantaina 12.9.2003 TV2 klo 22.05

Venezuela on maailman neljänneksi tärkein öljyntuottajamaa. Maan vaaleilla valittu presidentti Hugo Chavez lupasi kitkeä korruption ja parantaa maan suuren köyhälistön asemaa. Vuosi sitten hänet kuitenkin yritettiin syöstä vallasta. Irlantilaiset dokumentintekijät olivat paikalla kuvaten mistä oikein oli kysymys. Dokumentti voitti BANFF:n tv-festivaalin pääpalkinnon.

Ohjaajat Kim Bartley ja Donnacha O'Briain
Tuotanto Power Pictures, Irlanti 2003

Kuva: TV2 Tiedotus


RAJASEUDUN POIKAMIEHET 

Keskiviikkona 17.9.2003 TV2 klo 22.05

Dokumentti vieteistä miehisessä yhteisössä. Kiihtelysvaaran Poikamiesklubilla haaveillaan 50-luvun tukkilaisromantiikasta. Mujunen muuttaa kotoaan syrjäkylältä lähemmäksi työtä ja kavereita. Kova työnteko, metsästys ja klubitoiminta täyttää Mujusen elämän, mutta elämänpuurosta puuttuu se jokin.

Ohjaaja Erkko Lyytinen
Tuotanto Mandart Production, 2003

Kuva: TV2 Tiedotus


KIINALAINEN SOTILAS 

Keskiviikkona 17.9.2003 TV2 klo 23.10

(Interesting Times: The Soldier)

Dokumentti nuoresta kiinalaisesta, jonka vanhemmat päättävät, että hänelle olisi parasta mennä armeijaan. Harvinainen dokumentti siitä, millaista on sotilaspalvelu Kiinassa. Ohjelma kuuluu mm. BBC:n, ARTE:n ja YLE:n yhteistuottamaan sarjaan "Mielenkiintoisia aikoja", jossa nuoret kiinalaiset ohjaajat ovat päässeet toteuttamaan ideoitaan tämän päivän Kiinasta.

Ohjaaja Wu Gong.
Tuotanto Decameron Films, Kiina, 2002


AURINKO NOUSEE IDÄSTÄ 

- Keskiviikkona 24.9.2003 TV2 klo 22.05

(A Morning Sun)

Harvinaiseen arkistomateriaaliin perustuvassa elokuvassa Kiinan kulttuurivallankumoukseen osallistuneet ja sen uhreiksi joutuneet kertovat oman tarinansa. Palkittujen elokuvantekijöiden vuosien työ on mittava kertomus eräästä viime vuosisadan merkittävimmistä ajanjaksosta.

Ohjaajat Richard Gordon ja Karma Hinton
Tuotanto Long Bow Group, USA, 2003

Kuva: TV2 Tiedotus