2003  Tammikuu   Helmikuu   Maaliskuu   Huhtikuu   Toukokuu 


Tämä onnellinen elämä

Fu ja Liu ovat ystävykset, jotka työskentelevät yhdellä Pekingin suurimmista rautatieasemista. Molemmat miehet ovat kokeneita rautatieläisiä, ja kummatkin ovat olleet palveluksessa jo 20 vuotta.

Tämä onnellinen elämä -dokumentissa seurataan Fun ja Liun, kahden tavallisen kiinalaismiehen, arkea iloineen ja suruineen. Välillä liikutaan vilkkaalla rautatieasemalla, ja välillä puolestaan kuljetaan miesten kanssa heidän kotiinsa ja perhe-elämäänsä.

Liu on ostanut muhkean pankkilainan turvin uuden asunnon ja kohonnut siten keskiluokkaan. Hanke vei kaikki rahat ja Liu on huolissaan lainan takaisinmaksamisesta. Tilanne ei helpotu yhtään, kun selviää, että niin Liun kuin hänen vaimonsakin työpaikka on uhan alla.

Fu elää vaatimattomassa vuokratalossa yhdessä vaimonsa ja entisessä avioliitossa syntyneen poikansa Guodongin kanssa. Poika on muuttamassa pois kotoa, mikä herättää ristiriitaisia tunteita isässä. Fun edellinen vaimo kuoli tapaturmaisesti Guodong-pojan ollessa vasta kahden vanha. Fu kaipaa entistä vaimoaan eikä voi olla vertaamatta nykyistä suhdettaan entiseen.

Tämä onnellinen elämä -dokumentin (Interesting Times - This Happy Life) on ohjannut Jiang Yue. Tuotanto Decameron Films, Iso-Britannia, 2002.

Kuva: Decameron Films

[Takaisin]