2003  Tammikuu   Helmikuu   Maaliskuu   Huhtikuu   Toukokuu 


SINUN KANSSASI VAI ILMAN SINUA

(Avec ou sans toi)

Palkittu ranskalainen dokumenttielokuva lasten huostaanotosta. Pääosassa tarinoissa ovat lapset itse. Marseille 2002: Prix de la competition francaise

Ohjaaja Marie Dumora
Tuotanto Les Films d'Ici, Ranska, 2002

Kuva: TV2 Tiedotus


KATSE HUIVIN TAAKSE

(Iran, sous le voule des apparences)

Mobutu-dokumentillaan maailmankuuluksi tullut ohjaaja Thierry Michel on etsinyt tämän päivän Irania ja vastausta kysymykseen mitä vallan- kumoukselle on maassa tapahtunut.

Tuotanto Les Films de la Passarelle, Belgia, 2002

Kuva: TV2 Tiedotus


RAJASEUDUN POIKAMIEHET

Dokumentti vieteistä miehisessä yhteisössä. Kiihtelysvaaran Poikamiesklubilla haaveillaan 50-luvun tukkilaisromantiikasta. Mujunen muuttaa kotoaan syrjäkylältä lähemmäksi työtä ja kavereita. Kova työnteko, metsästys ja klubitoiminta täyttää Mujusen elämän, mutta elämänpuurosta puuttuu se jokin.

Ohjaaja Erkko Lyytinen
Tuotanto Mandart Production, 2003

Kuva: TV2 Tiedotus


NÄIN TEHTIIN SOPEUTUMATTOMAT

(The Making of the Misfits)

Sopeutumattomat on Marilyn Monroen ja Clark Gablen tähdittämä klassikko 60-luvulta. Gail Levinin ohjaama dokumentti palaa ajassa taaksepäin, vangitsee elokuvanteon eri vaiheita ja esittelee sen tähtiä ja tekijöitä, jotka hekin olivat sopeutumattomia kukin omalla tavallaan. Ker-ronta etenee muistojen, tarinoiden sekä ennen näkemättömän kuva-materiaalin siivittämänä.

Tuotanto Littlebird, UK, 2001

Kuva: SEA


MINUN TERRORISTINI

(My Terrorist)

Yulie Gerstel haavoittui ja hänen ystävänsä surmattiin terroristihyök-käyksessä Lontoossa. Vuosia myöhemmin Yulie ryhtyy toimiin saadakseen terroristin vapautettua vankilasta. Hän haluaa katkaista koston kierteen, mutta yleinen mielipide Israelissa ei sitä ymmärrä.

Ohjaaja Yulie Cohen Gerstel
Tuotanto Cohen Gerstel Productions, Israel, 2002

Kuva: TV2 Tiedotus


JENININ KOLMETOISTA PÄIVÄÄ

Mitä tapahtui Jeninin pakolaisleirillä keväällä 2002 israelilaisjoukkojen tunkeutuessa sinne? Martti Ahtisaari ei koskaan päässy leirille tutkimaan tapahtumia. Ohjaaja Nizar Hassan pääsi. Hänen elokuvansa päähenkilö on israelilainen maansiirtotrraktorin kuljettaja, jonka kanssa Nizar käy lävitse Jeninin päiviä.

Ohjaaja Nizar Hassan
Tuottaja Raed Anodi, 2003

Kuva: TV2 Tiedotus