2003  Tammikuu   Helmikuu   Maaliskuu   Huhtikuu   Toukokuu 


Veljeni Peter

Elokuva syöpään sairastuneen elämästä - ja kuolemasta

Vain vakavasti sairaan omaiset tietävät, mitä on elää elämän ja kuoleman vuoristoradassa. Jokainen reagoi omalla tavallaan, Luke Holland halusi tehdä elokuvan veljestään kuvaten enemmän iloja kuin suruja.

Luke Hollandin veli Peter, sairastui 1996 parantumattomaan syöpään ja hän kuoli 9.10.2000. Peter oli aina täynnä elämää, eikä pelännyt ottaa vastuuta tekemisistään. Ystävät ja sukulaiset puhuvat lämpimästi luotettavasta, huumorintajuisesta ja tunnollisesta miehestä.

Hollandin perhe pakeni Saksasta natseja Paraguayhin. Peter vanhempineen elää nyt Sussexissa, Englannissa ja Peterillä on menestyvä romumetalliyritys veljensä Gottfriedin kanssa.

Luke Hollandin elokuvaan mahtuu iloja : Peter vie vihille pitkäaikaisen elämänkumppaninsa Jeanetten, perheet viettävät joulua yhdessä, eikä Peter lannistu pitkistä sairaalahoidoista.

"Elämä on aina liian lyhyt", lausahtaa Peter. Luke Hollandin elokuva ei keskity yhden ihmisen sairauteen, vaan se tuo esiin globaaleja tunteita, kun tietää, että rakastetun ihmisen on määrä lähteä ennen muita. Peterin yli 80-vuotias äiti on tukena loppuun asti. Yli 90-vuotias taiteilijaisä purkaa surunsa piirustuksiin.

Elämä jatkuu. Niin myös Hollandin elokuvassa.

Veljeni Peter (More Than a Life) on valmistunut 2001 ja sen on tuottanut ZEF, Englanti.

Kuva: ZEF

[Takaisin]