Videot
Videot ovat Windowsmedia-tiedostomuotoa.
Uuden kameran ostossa ratkaisevaa ei saisi olla megapikselit, vaan kameran käyttötarkoitus.
Valmiita automaattiasetuksia ja aiheohjelmia voidaan hyödyntää erilaisissa kuvaustilanteissa.
Valokuvaajan paras ystävä on vallitseva valo, mutta joskus salamastakin on hyötyä. Mistä johtuu, että kamera ei aina osaa toistaa värejä oikein?
Kuvien onnistumisen pystyy arvioimaan parhaiten, kun kuvat siirretään kamerasta tietokoneelle. Digikuvauksen opettaja Asko Vivolin antaa palautetta kurssilaisten kuvista.
Digikameralla voi ottaa hyviä henkilökuvia omaan olohuoneeseen rakennetussa studiossa.(Tehtävä)
Kamera ei aina toista värejä luonnollisesti. Useimmissa tilanteissa automaattiasetukset toimivat, mutta joskus valkotasapaino on hyvä säätä käsin . (Tehtävä)
Digikuvakurssilaiset tarkastelevat, miten kameran valkotasapainosäädöt näkyvät lopullisissa kuvissa. Myös valotuksen korjailu saattaa parantaa kuvia.(Tehtävä)
Henkilökuvauksesta yli puolet on psykologiaa, loput sommittelua ja tekniikkaa. Vallitsevaa valoa voi käyttää hyväksi. Jätä tilaa katseelle ja liikkeelle.
Erilaisilla kuvakulmilla voidaan henkilökuviin saada elävyyttä; kuvat eivät vaikuta poseeratuilta tai liian jäykiltä. Katseelle pitää jättää tilaa.
Miten liikkuva kohde saadaan pysäytettyä kuvaan? Entä miten nopeasti ajavalle autolle saadaan vauhtiraidat? (Tehtävä)
Sommittelussa kuvaaja tarkkailee kohdetta graafisina elementteinä. Hyvän kuvan salaisuus voi olla mm. kultainen leikkaus tai katseen johdattelu kuvaan sisään.(Tehtävä)
Miten välttää "japaninlippusyndrooma"? Sommittelussa on tärkeää myös etualan ja taka-alan vuorovaikutus, kuvan syvyys ja reuna-alueet.(Tehtävä)
Digikuvia voi tulostaa paperille kameraliikkeessä tai kotona. Kuvankäsittelyohjelman avulla kuvia voidaan muokata.