Emma-gaala 2007 | yle.fi

Sislt

Carnival Of Rust -Poets Of The Fall

sv. Marko Saaresto, Olli Tukiainen, Markus Kaarlonen
san. Marko Saaresto

Poets of the Fallin ura on ollut ensitahdeista lähtien menestyksekästä. Yhtyeen omakustanteena julkaistu esikoisalbumi Signs of Life ilmestyi tammikuussa 2005. Platinaa myynyt levy debytoi albumilistan ykkösenä, pysyi top 40 -levyjen joukossa yli vuoden ja toi yhtyeelle kaksi Emma-patsasta. Kakkosalbumi Carnival of Rust julkaistiin huhtikuussa 2006, myös tämä levy nousi ensimmäisellä viikolla albumilistan kärkeen ja myi sittemmin platinaa.
Keikkarintamalle kuuluu myös hyvää. Yhtye esiintyi vuonna 2006 loppuunmyydyillä keikoilla kotimaassa sekä Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa. Tänä vuonna Poets of the Fall keikkailee koti-Suomen lisäksi Saksassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Hollannissa.

www.poetsofthefall.com

Fairytale Gone Bad- Sunrise Avenue

sv. S. Haber, J. Backlund
san. S. Haber

Sunrise Avenue on kiistatta vuoden 2006 menestynein tulokasyhtye, vielä vuoden alussa siitä ei suurella yleisöllä ollut tietoakaan. Yhtyeen tarttuvat melodiat alkoivat pikku hiljaa soida radioaalloilla, ja viimeistään kolmas single Fairytale Gone Bad on tuonut yhtyeen jokaisen musiikinystävän tietoisuuteen. Kyseinen single oli 11 viikkoa Suomen soitetuin radiokappale, saavutus on uskomaton mille tahansa yhtyeelle.
Bändi teki keväällä 2006 maailmanlaajuisen sopimuksen Saksan EMI:n kanssa, minkä ansiosta Sunrise Avenue on päässyt reissaamaan Saksan lisäksi esimerkiksi Itävallassa. Keväällä 2007 yhtye tekee ensimmäisen kiertueensa Saksassa, osa keikkapaikoista on loppuunmyytyjä. Albumi On The Way To Wonderland on ollut julkaisusta asti Suomen virallisella listalla, ja sen myynti lähentelee jo platinarajaa.

www.sunriseave.com

Hard Rock Hallelujah- Lordi

sv. ja san Mr. Lordi

Vuosi 2006 oli niin hirviöbändille Lordille kuin koko Suomellekin yhtä voiton juhlaa.  Jo pelkästään Suomen Euroviisujen ylivoimainen voitto räjäytti pankin, mutta lopullinen pommi odotti koko Suomea Ateenan Euroviisuissa. Lordi voitti koko kisan ensimmäisenä suomalaisena artistina sekä ensimmäisenä rockbändinä kaikkien aikojen suurimmalla äänimäärällä. Kauhuelokuvista ja klassisesta hard rockista vaikutteensa saaneen Lordin euroopanlaajuinen menestyshitti, Hard Rock Hallelujah, on selvä osoitus yhtyeen musiikillisista juurista Kissin, Twisted Sisterin ja Mötley Crüen jalanjäljissä. The Arockalypse on tähän mennessä ylittänyt huimasti triplaplatinan rajapyykin, ja se on samalla Suomen myydyin albumi vuonna 2006. Vuoden aikana levy julkaistiin koko Euroopassa ja on sanomattakin selvää, että yhtye on ollut niin Suomen kuin koko vanhan mantereenkin valta- ja musiikkimedian puheenaihe numero yksi. Lordi jatkaa menestyskulkuaan jatkossa myös Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.

http://www.lordi.fi

Rakkaus ei oo pysyv- Lauri Thk & Elonkerjuu

sv. ja san. Lauri Thk

Lauri Tähkä & Elonkerjuu on yhtye, joka on onnistunut siinä, mitä useat ehkä epäilevät. Nimittäin vanhojen pohjalaisten kansanlaulujen tekstien yhdistämisessä nykyajan poprockiin. Etenkin Toivo Kuulan keräämiä tekstejä on hyödynnetty ahkerasti, mikä olikin ylipäätään syy siihen, että Lauri Tähkä & Elonkerjuu perustettiin 90-luvulla.
Lauri Tähkä & Elonkerjuulta on ilmestynyt kolme albumia, joista pari vuotta sitten julkaistu Syntymähäjyt meni suoraan Suomen virallisen listan sijalle 4. Tuorein albumi Maailma on renki piti myös paikkaansa listakärjessä pitkään ja myi alkusyksyllä kultalevyyn oikeuttavan määrän. Suuri yleisö on löytänyt Lauri Tähkä & Elonkerjuun musiikin radiokanavilta ja loppuunmyydyillä keikoilla. Laulaja Lauri Tähkältä ei karismaa puutu.

http://www.lauritahka.com

Road- Don Johnson Big Band

written by Don Johnson Big Band

Don Johnson Big Band itse kuvaa kolmatta levyään kunnianhimoisimmaksi ja monipuolisimmaksi tähänastisista julkaisuistaan. Don Johnson Big Bandin edellinen albumi Breaking Daylight myi lähes tuplaplatinaa ja voitti kaksi Emma-palkintoa. Sekä kriitikot että fanit olivat innoissaan. Myös bändi on innoissaan paitsi uuden levyn sisällöstä, myös sen nimestä. ”Vihdoin saimme albumillemme nimen, joka kuvaa musiikkiamme yhtä kehnosti kuin bändimme nimi”, laulaja Tommy Lindgren riemuitsee.
Don Johnson Big Band -levyn ensimmäinen single Road edustaa yhtyeelle uutta aluevaltausta: se on luonteeltaan vahvasti melodinen ja nojaa ennen kaikkea hypnoottiseen tunnelmaan sekä vahvaan junamaiseen poljentoon. Aiempiin singlejulkaisuihin verrattuna Road avaa kuulijalle uuden, syvemmän ja vakavamman puolen yhtyeestä.

http://www.donjohnsonbigband.com

Shanghain valot- Annika Eklund

sv. Kerkko Koskinen
san. Kysti Salokorpi

Kolmannen levynsä keväällä 2006 julkaissut Annika Eklund nousi parrasvaloihin ensimmäisellä singlellään julkaistulla euroviisukappaleella Shanghain valot. Kappale nousi huimaa vauhtia kevään radiohitiksi ja se vietti yli kuukauden paikallisradioiden soitetuimpana kappaleena. Myös muiden radioiden toivotuimpana lauluna useita viikkoja viettänyt Kerkko Koskisen sävellys on raikas ja rohkea iskelmä.
Mutta ei Annikan levy yhden kappaleen varaan nojaa, vaan levyltä löytyy nippu tulevia singlejä. Esa Niemisen sävellys Sinussa on jotain oli Annikan toinen euroviisukappaleista, ja kaiken kaikkiaan levyllä on kymmenen hienoa laulua, jotka Annika tulkitsee vahvasti.

http://www.warnermusic.fi/annikeklund

Yleis-Emmat

Yleis-Emma
Yleisö äänesti voittajat kahdessa eri kategoriassa,
vuoden kotimainen artisti ja
vuoden ulkomainen artisti.