Emma-gaala 2007 | yle.fi

Sislt

...Is Allright- Agents & Jorma Kriinen

Agents-yhtyeen tietävät Suomessa kaikki. Yhtyeen musiikkia voivat uskottavuuttaan menettämättä rakastaa niin nuoret kuin vanhat, niin rokkijätkät kuin iskelmäihmiset, niin kaupunkilaiset kuin maalaiset. Yhtyeen suosio perustuu kitaristi Esa Pulliaisen luomaan ainutlaatuiseen Agents-soundiin, karismaattiseen solistiin Jorma Kääriäiseen, taitaviin muusikoihin, menneiden vuosikymmenten uudelleen sovitettuihin hitteihin ja teeskentelemättömään tyyliin.
Agents & Jorma Kääriäinen -yhtyeen suosiosta kertovat kulta- ja platinalevyjen katkeamaton virta, yhtyeen solistin Jorma Kääriäisen huima suosio, loppuunmyydyt keikat, yhtyettä jäljittelevät bändit ja innokkaat fanit. Myös levymyynti puhuu puolestaan, yhteensä Agents & Jorma Kääriäinen -levyjä on tähän mennessä myyty noin 400 000 kappaletta. Myös uusin ...Is Allright -albumi myi viikossa kultaa, nousi ensimmäisellä listaviikollaan suoraan Suomen virallisen albumilistan sijalle 2. Levy myös valittiin paikallisradioiden syyskuun 2006 kuukauden levyksi.

www.personal.inet.fi/musiikki/agents

Aamuun on hetki aikaa- Charles Plogman

Charles Plogman on yksi Suomen suosituimmista iskelmäartisteista. Plogmanilla on oma jäljittelemätön tyylinsä. Soolodebyytti Jalat alta lunasti kaikki Plogmaniin kohdistuneet odotukset ja albumia on myyty yli 20 000 kpl. Toinen albumi Aamuun on hetki aikaa on myynyt jo lähes kultaa. Plogmanin lisäksi levyn kappaleita on säveltänyt myös Bo Söderholm. Sanoittajina ovat toimineet Bo Söderholm sekä Anssi Partanen, Keijo Laitinen ja Lasse Wikman.
Hurja suosio on näkynyt myös keikoilla, joita on kertynyt vuoden sisällä pitkälti toistasataa. Kesän alussa lohkaistu nimisingle Aamuun on hetki aikaa on ollut vuoden 2006 soitetuimpia kappaleita radiokanavilla.

www.charlesplogman.net

Sydnsrky- Simo Silmu

Simo Silmun toinen sooloalbumi Sydänsärkyä jatkaa edeltäjänsä jäljissä, mutta määränpäästään entistäkin tietoisempana. Siinä missä Yölintu-yhtye ammentaa suomalaisesta tanssilavaperinteestä, sooloilevan Simo Silmun oma musiikki sisältää viitteitä ison veden taakse Roy Orbisoniin ja Elvikseen. Teksteihin on kiinnitetty erityishuomiota ja levy sisältääkin monta koskettavaa tarinaa elämästä Suomessa, maalla ja kaupungeissa.
Kyllä, tämä on iskelmää, mutta samalla jotain paljon enemmän. Simo Silmun Sydänsärkyä on ajatonta perinnemusiikkia jota leimaa aito musisoinnin ilo ja helppous. Tämä levy on syntynyt eikä tehty.

www.yolintu.fi/fi/lintuparvi/simo

Yperhonen- Paula Koivuniemi

Paula Koivuniemi on vuosia ollut kiistatta yksi Suomen suosituimmista naisartisteista. Kestotähden albumeista kymmenen on ylittänyt kultalevyrajan ja yksi platinalevyrajan. Ura alkoi kun hän astui levytysstudioon vuonna 1966 ja lauloi ensimmäisen singlensä Perhonen.  40-vuotisen lennon jälkeen julkaistiin albumi Yöperhonen, jonka singlet Kuka pelkää Paulaa, Yöperhonen, Sata miestä ja Fantasiaa ovat soineet radiokanavilla.. Syksyllä 2006 Paula juhli kasvuaan perhosesta aikuiseksi naiseksi suuren suosion saaneella juhlakiertueella.
Tunnustuksena Paula Koivuniemen hienosta urasta hänet valittiin Iskelmä Finlandia 2006 voittajaksi. Hänen valintaansa tuomarina toiminut kapellimestari Markku Johansson perusteli mm. Paulan kunnianhimoisella ja ahkeralla suhtautumisella työhön ja nöyrällä asenteella yleisöään kohtaan. Mikä tärkeintä, Paula Koivuniemi palkittiin myös yleisön suosikkina.

www.paulakoivuniemi.fi

Yleis-Emmat

Yleis-Emma
Yleisö äänesti voittajat kahdessa eri kategoriassa,
vuoden kotimainen artisti ja
vuoden ulkomainen artisti.