Emma-gaala 2007 | yle.fi

Sislt

Carnival Of Rust- Poets Of The Fall

Poets of the Fallin ura on ollut ensitahdeista lähtien menestyksekästä. Yhtyeen omakustanteena julkaistu esikoisalbumi Signs of Life ilmestyi tammikuussa 2005. Platinaa myynyt levy debytoi albumilistan ykkösenä, pysyi top 40 -levyjen joukossa yli vuoden ja toi yhtyeelle kaksi Emma-patsasta. Kakkosalbumi Carnival of Rust julkaistiin huhtikuussa 2006, myös tämä levy nousi ensimmäisellä viikolla albumilistan kärkeen ja myi sittemmin platinaa. Keikkarintamalle kuuluu myös hyvää. Yhtye esiintyi vuonna 2006 loppuunmyydyillä keikoilla kotimaassa sekä Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa. Tänä vuonna Poets of the Fall keikkailee koti-Suomen lisäksi Saksassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Hollannissa.

www.poetsofthefall.com

Ivalo- Vesa-Matti Loiri

 Amerikkalaisen country-legendan Johnny Cashin American Recordings -sarjan albumit maansa musiikin kulmakivistä todistavat, mikä voima on yksinkertaisen laulun ja vakuuttavan äänen yhdistelmässä. Heräsi ajatus tehdä sama Suomessa, levyttää hienoja suomalaisia lauluja uudesta näkökulmasta, riisuttuna. Mutta kenellä Suomessa olisi ääni, jolla on tarina? Vesa-Matti Loiri löytyi tehtävään etsimättä. Vesku halusi levyttää laulut hiljaisuuden keskellä, kaukana arjen melskeestä. Päädyttiin Lappiin, Ivaloon, jossa mies tapaa viettää kesänsä. Lentokoneeseen lastattiin äänityskalustoa, tuottaja Hannu Pikkarainen ja äänittäjä Julius Mauranen. Ivalo-nimen saanut intensiivinen albumi sisältää suomipopin hienoimpia poimintoja seitsemänkymmenluvulta lähtien. Vesa-Matti Loiri lähestyy lauluja ja niiden tarinoita mietteliäästi ja kiireettä, vain akustisella kitaralla, pianolla ja satunnaisilla kosketinsoittimilla säestettyinä. Vain Vesa-Matti Loirin kaltainen tulkitsija voi pakottomasti yhdistää samalle levylle lauluja CMX:ltä, Mikko Alatalolta, Tuomari Nurmiolta tai vaikkapa Kasevalta.

www.warnermusic.fi/vesa-mattiloiri

Leskiidin tyttret- PMMP

Koko Suomen kansa rakastaa PMMP:tä ikään ja sukupuoleen katsomatta. Yhtyeen saavutukset puhuvat puolestaan: PMMP:n kolmas pitkäsoitto Leskiäidin tyttäret ylitti platinarajan vuorokaudessa levynjulkaisun jälkeen ja nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykkössijalle. Levyltä lohkaistut singlet Henkilökohtaisesti ja Tässä elämä on ovat nousseet isoiksi radiohiteiksi. Edellistä Kovemmat kädet -levyä on myyty yli 75 000 kappaletta ja myös debyyttilevyn Kuulkaas enot! myynti on ylittänyt platinarajan 30 000 kappaletta. PMMP on myös voittanut vuoden 2003 pop/rock-tulokas-Emman ja vuoden 2005 albumi-, vuoden pop-albumi- sekä vuoden yhtye -Emma-palkinnot.

www.pmmp.fi

Maailma on renki- Lauri Thk ja Elonkerjuu

Lauri Tähkä & Elonkerjuu on yhtye, joka on onnistunut siinä, mitä useat ehkä epäilevät. Nimittäin vanhojen pohjalaisten kansanlaulujen tekstien yhdistämisessä nykyajan poprockiin. Etenkin Toivo Kuulan keräämiä tekstejä on hyödynnetty ahkerasti, mikä olikin ylipäätään syy siihen, että Lauri Tähkä & Elonkerjuu perustettiin 90-luvulla.
Lauri Tähkä & Elonkerjuulta on ilmestynyt kolme albumia, joista pari vuotta sitten julkaistu Syntymähäjyt meni suoraan Suomen virallisen listan sijalle 4. Tuorein albumi Maailma on renki piti myös paikkaansa listakärjessä pitkään ja myi alkusyksyllä kultalevyyn oikeuttavan määrän. Suuri yleisö on löytänyt Lauri Tähkä & Elonkerjuun musiikin radiokanavilta ja loppuunmyydyillä keikoilla. Laulaja Lauri Tähkältä ei karismaa puutu.

www.lauritahka.com

The Arockalypse- Lordi

Vuosi 2006 oli niin hirviöbändille Lordille kuin koko Suomellekin yhtä voiton juhlaa.  Jo pelkästään Suomen Euroviisujen ylivoimainen voitto räjäytti pankin, mutta lopullinen pommi odotti koko Suomea Ateenan Euroviisuissa. Lordi voitti koko kisan ensimmäisenä suomalaisena artistina sekä ensimmäisenä rockbändinä kaikkien aikojen suurimmalla äänimäärällä. Kauhuelokuvista ja klassisesta hard rockista vaikutteensa saaneen Lordin euroopanlaajuinen menestyshitti, Hard Rock Hallelujah, on selvä osoitus yhtyeen musiikillisista juurista Kissin, Twisted Sisterin ja Mötley Crüen jalanjäljissä. The Arockalypse on tähän mennessä ylittänyt huimasti triplaplatinan rajapyykin, ja se on samalla Suomen myydyin albumi vuonna 2006. Vuoden aikana levy julkaistiin koko Euroopassa ja on sanomattakin selvää, että yhtye on ollut niin Suomen kuin koko vanhan mantereenkin valta- ja musiikkimedian puheenaihe numero yksi. Lordi jatkaa menestyskulkuaan jatkossa myös Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.

www.lordi.fi

Viel koittaa uusi aika- Egotrippi

Suomenkielisen kitararokin tämän hetken suurimpiin nimiin lukeutuvan Egotripin kuudes albumi Vielä koittaa uusi aika julkaistiin viime keväänä ja levy nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Levy myi viikossa kultaa ja singlet Nämä ajat eivät ole meitä varten, Asfaltin pinta, Iloinen aina ja Vuokses sun ovat kasvaneet radiohiteiksi. Jo 90-luvun alusta saakka toiminut Egotrippi räjäytti lopullisesti potin vuonna 2003 hitillään Älä koskaan ikinä. Vuotta myöhemmin julkaistu kokoelmalevy 20 suosikkia myi platinaa eli yli 30 000 kappaletta ja kokoelmalta lohkaistu single, Emma-palkittu Matkustaja oli vuoden 2005 eniten radioissa soinut kotimainen kappale.

www.egotrippi.com

Yleis-Emmat

Yleis-Emma
Yleisö äänesti voittajat kahdessa eri kategoriassa,
vuoden kotimainen artisti ja
vuoden ulkomainen artisti.