Emma-gaala 2007 | yle.fi

Sislt

Anna soida- Elastinen

Elastinen tuli koko Suomelle tutuksi tuhansia levyjä myyneen yhtyeensä Fintelligensin toisena keulahahmona. Fintelligens nousi julkisuuteen vuonna 1999 ja toimi pioneerina suomenkielisen räpin maihinnousussa. Neljän kultalevyn jälkeen Elastinen julkaisi vuonna 2004 ensimmäisen soololevynsä  Elaksis Kivi, joka sai ylistystä osakseen niin lehdistön kuin fanien keskuudessa. 25- vuotias Elastinen toimii artistiuransa ohella myös oman levy-yhtiönsä Rähinä Recordsin toimitusjohtajana.
Toinen albumi Anna soida on erittäin tiukka paketti nykyaikaista hiphopia laidasta laitaan. Mukaan mahtuu niin bilebiisejä kuin pohdiskelevampaakin lyriikkaa. Livetorvet, bassolinjat, kitarat ja laulut värittävät albumin konerummuille perustettua soundia. Mukana studiossa ovat olleet esimerkiksi Jukka Immonen, Teppo Mäkynen, Illi, Iso H, Timo Pieni Huijaus, Redrama, Mikko Pettinen ja liuta muita suomen huippuja.

www.myspace.com/elastinen

DJPP- DJPP

 DJPP kutsui tuottajalevylleen maan parhaat räppärit ja loihti heille täydellisesti istuvat taustat. Edu Kehäkettusen johdolla alkava suomiräp-ilotulitus ei lopu lyhyeen. Mukana on yli 20 räppäriä Ruudolfista Davoon ja Asaan. DJPP:n albumin ehdotonta parhaimmistoa on suomiräpin veteraanin Davon ja kulttinostetta nauttivan Stig Doggin yhteisbiisi Puhelimet kii. Levyllä kuullaan myös mm. Jimi Tenoria (huilu), The Soul Investigatorsin Eero Savelaa (trumpetti) ja Goran Mrdjaa (Rhodes/koskettimet).
Levyn biitit ja ja muu tuotanto äänityksestä lähtien ovat helsinkiläisen, esimerkiksi Uusi Fantasia -yhtyeestä tunnetun PP:n käsialaa. Suomessa tuottajalevyjä on julkaistu vain harvoin, vaikka konsepti ei ole hiphopissa uusi. Kyseessä ei ole kokoelmalevy, vaan hyvin mahdollisesti paras suomiräplevy ikinä.

www.djpp.fi

Don Johnson Big Band- Don Johnson Big Band

Don Johnson Big Band itse kuvaa kolmatta levyään kunnianhimoisimmaksi ja monipuolisimmaksi tähänastisista julkaisuistaan. Don Johnson Big Bandin edellinen albumi Breaking Daylight myi lähes tuplaplatinaa ja voitti kaksi Emma-palkintoa. Sekä kriitikot että fanit olivat innoissaan. Myös bändi on innoissaan paitsi uuden levyn sisällöstä, myös sen nimestä. ”Vihdoin saimme albumillemme nimen, joka kuvaa musiikkiamme yhtä kehnosti kuin bändimme nimi”, laulaja Tommy Lindgren riemuitsee.
Don Johnson Big Band -levyn ensimmäinen single Road edustaa yhtyeelle uutta aluevaltausta: se on luonteeltaan vahvasti melodinen ja nojaa ennen kaikkea hypnoottiseen tunnelmaan sekä vahvaan junamaiseen poljentoon. Aiempiin singlejulkaisuihin verrattuna Road avaa kuulijalle uuden, syvemmän ja vakavamman puolen yhtyeestä.

www.donjohnsonbigband.com

Jukka Tiensuu: Minds and Moods

Jukka TiensuuJuhani Lagerspetz, piano; Tampere Filharmonia, kapellimestarina Susanna Mlkki

Jukka Tiensuun huikea uutuuslevy sisältää hänen sävellyksiään kymmenen vuoden ajalta: Alma III: Soma (1998), sinfoniaorkesterille ja samplerille; Mind (2000), konsertto pianolle ja orkesterille; Mood (1999), stereofonista musiikkia pienelle orkesterille sekä Alma II: Lumo (1996), sinfoniaorkesterille ja samplerille. Tiensuun hienot sointivärit ja hänen luomansa erikoinen tonaalisuus/modaalisuus mikrointervalleineen on kompleksisuudestaan huolimatta poikkeuksellisen yleisöystävällistä. Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestarien kansainväliseen kärkeen kiilannut Susanna Mälkki. Hän toimii tällä hetkellä maineikkaan pariisilaisen Ensemble Intercontemporainin Music Directorina. Susanna Mälkki palkittiin Suomi-palkinnolla joulukuussa 2005.


Susijengi- Kapasiteettiyksikk

Kapasiteettiyksikkö on yksi Suomen pitkäikäisimmistä ja menestyksekkäimmistä hiphop-yhtyeistä. Viidettä albumiaan tehdessään Kapasiteettiyksikkö keskittyi kokonaisuuteen ja unohti samalla hiphopin usein asettamat rajoitteet ja paineet. "Tavoitteemme oli tehdä levyllinen unohtumattomia biisejä ja käytimme kaikki aseet, olivat ne sitten hiphopia tai eivät" Andu sanoo. Lopputulos oli 14 edukseen erottuvaa kappaletta, joita oli tuottamassa mm. Elastinen, Iso H, Jukka Immonen ja Emm-voittaja Redrama. ”Susijengi” albumin viimeistelyyn osallistui myös legendaarinen T.T. Oksala.
Kapasiteettiyksikön jäsenet Uniikki, Andu ja Tasis ovat tehneet musiikkia yhdessä vuodesta 1998. Trion neljä edellistä levyä ovat nostaneet yhtyeen suuren yleisön tietoisuuteen mm. menestyssinglejen Tää On Mun Stadi ja Pakko Saada Sut ansiosta. Kapasiteettiyksikkö tunnetaan eritoten kovana livebändinä ja trio onkin tehnyt alusta asti keikkoja lähes taukoamatta. Ryhmän kaikki jäsenet kuuluvat myös oman levy-yhtiönsä Rähinä Recordsin hallitukseen.

www.kapasiteettiyksikko.com

Yleis-Emmat

Yleis-Emma
Yleisö äänesti voittajat kahdessa eri kategoriassa,
vuoden kotimainen artisti ja
vuoden ulkomainen artisti.