Emma-gaala 2007 | yle.fi

Sislt

Kesaine - Apulanta

Festarikesän verran todellisuutta rockbändin matkassa. Rehelliset päiväkirjaotokset tien päältä, vapaa-ajasta, musiikinteosta, harrastuksista ja koettelemuksista maalaavat inhimillisen ajankuvan bändin elämästä. 42 dokumenttia, 22 livenä taltioitua biisiä, yli 10 tuntia aiemmin julkaisematonta kuvamateriaalia Apulanta-yhtyeen kiertuevuodesta. Päiväkirjadokumenttien muotoon taltioitu kolmen dvd:n paketti sisältää lisäksi 16-sivuisen päiväkirjan kesältä. Asialle omistettu Studionurkka-dvd esittelee Apulantalaisen studiotoiminnan, historiikin ja työmetodien valossa. Puolentoista vuoden urakkaan osallistui yli 30 ammattilaista. Tämä yli neljän ja puolen miestyövuoden urakka palkittiin heti kultalevysuosiolla ja 7 viikon listaykkössijalla.

www.apulanta.fi

Onnen kerjliset - Jaakko Teppo

Onnen kerjäläiset -dvd-kokoelma tarjoaa kattavan läpileikkauksen Jaakko Tepon urasta. Mukana on tärkeimmät televisioesiintymiset vuosien varrelta, näiden joukossa mm. legendaarinen Pamela-video. Katsaus Jaakko Tepon live-esiintymisiin luodaan kahden keikkataltioinnin (vuosilta 1984 ja 1992) muodossa. Kaksi haastattelua (1981 ja 2006) tarjoavat upean näkökulman kansantaiteilija Tepon sielun elämään. Erikoisuutena Onnen kerjäläiset -dvd-kokoelma sisältää Jaakko Tepon tuotantoa esittävän tribuuttibändin Sössölandian Kultakurkkujen keikan vuodelta 2005. Ismo ja Ilkka Alangon sekä Cyde Hyttisen muodostama akustinen bändi esittää Jaakko Tepon kappaleita veret seisauttavan tunteikkaasti. Dvd:llä on liikkuvaa kuvaa yhteensä 193 minuuttia. Lisäksi mukana on paljon tietoa Jaakko Tepon urasta ja elämästä sekä kuvitettu diskografia.

www.jaakkoteppo.fi

Soppa - Sleepy Sleepers

Sleepy Sleepersin tupla-dvd-kokoelma Soppa – Suoraan pöntöstä jo yli 30 vuotta sisältää kuusi tuntia ainutlaatuisen kirjavaa ja rönsyilevää populaarikulttuuria vuosilta 1977-2006. Kattavalta tuplalevyltä löytyy yhtyeen kaikki videot ja aivan runsaasti tv-esiintymisiä. Mukana on mm. keikkataltiointeja, haastatteluja, legendaarinen 50-minuuttinen In Rio -spektaakkeli, Elvis-show’t, Matti & Teppo -hitit, hillittömimpiä paloja ikimuistoisesta Viemäri tv -sketsisarjasta sekä sekoilua Extreme Duudsoneiden kanssa. Materiaalia on kerätty niin televisiokanavien arkistoista sekä yksityisistä kotikokoelmista. Paketti sisältää myös tätä julkaisua varten kuvatun haastattelun ja keikkataltioinnin. Sakke Järvenpään ja Mato Valtosen johtaman bändin kokoonpanoissa musisoivat mm. Tiina Tiikeri, Dave Lindholm, Albert Järvinen, Sakari Kuosmanen, Silu Seppälä, Mauri Sumen ja Tume Uusitalo. Paketti sisältää luonnollisesti kaikki suurimmat Sleeppari-hitit kuten Anarkiaa Karjalassa, Kuka mitä häh?, Hevi tappaa, Järkee vai ei, On se niin väärin, Nykäsen Matti, Fiilaten ja höyläten, Kaiken takana on nainen ja kymmeniä muita. Soppa-paketin mukana seuraa myös 28-sivuinen kirjanen, josta löytyy mm. kulinaristeille suunnattu keittokirja ja bändin koko uran kattava kuvitettu diskografia.

www.sleepysleepers.fi

Taiteilijaelm vuosilta 1989-2006 - Ismo Alanko

Ismo Alangon taiteilijauraan kuuluu 660 000 myytyä äänilevyä, joista lähes puolet on Ismon 17 vuotta kestäneen soolouran ajalta. Kun pinon päälle laitetaan vielä julkaistut singlet sekä aikaisemmat dvd:t, mennään jo kohtuullisen huimissa lukemissa. Alangon Taiteilijaelämää-tupla-dvd on valtavan laaja paketti ja kattava läpileikkaus miehen soolouran aikaiseen tuotantoon. Huomattavaa on produktioiden visuaalinen näyttävyys. Esitykset kuten Ismon ja Stefan Lindforsin yhteisteos Labra (2000), Helsingin Juhlaviikkojen Valheita ja onnenpekkoja (1990) sekä Ismo Alanko Ihmemaassa -kiertueen (1991) taltioinnit ovat sekä ideoiltaan että toteutuksiltaan omaa luokkaansa. Myös musiikillinen muuntautumiskyky on vedetty tappiinsa. Mies, joka vetää biisejään eläimellisen raivon vallassa, voi tulkita myös Suomi-rockin kauneimmat sävelet. Kun puhumme uskottavuudesta, voimme puhua Ismo Alangosta. Ismo Alanko: Taiteilijaelämää vuosilta 1989-2006 -dvd:llä on paljon aikaisemmin julkaisemattomia keikkataltiointeja, mm. kevään 2006 kiertueen päätöskeikalta Joensuusta.

www.ismoalanko.com

Tuuliajolla 2006 Rock-elokuva Saimaalta

 

Uuden sivun suomalaista musiikkihistoriaa muodostaa Tuuliajolla 2006 -dvd:n road movie -henkinen rock-elokuva Ulapalla, jossa seurataan CMX:n, Kotiteollisuuden ja 51koodia -yhtyeen elokuista temmellystä Saimaan sisävesillä. Matkalla pysähdytään konsertoimaan Lappeenrannassa, Juvalla, Joensuussa ja Kuopiossa. Konserteissa ja laivamatkalla vierailee myös muita yhtyeitä ja suomalaisen rockin vaikuttajia kuten Juice Leskinen, TikTak, Stam1na, Mokoma, Viikate ja Kara. Rokkareita seuraa mediasirkus sekä Saimaalla veneillä että laitureilla oleva yleisö. Rock-ammattilaisia piinaa rimpuilu nousu- ja laskuhumalan sekä krapulan samanaikaisessa läsnäolossa. Dvd sisältää 19 livebiisiä, Vapaus johtaa kansaa -musiikkivideon, Juice Leskisen viimeisten keikkojen joukkoon jääneen esiintymisen ja haastattelun. Tuuliajolla 2006-dvd:tä on myyty jo yli 5000 kappaletta eli dvd-kultalevyyn oikeuttava määrä. YleX palkitsi Tuuliajolla-risteilyn Tuorein populaarikulttuuriteko 2006 -kunniamaininnalla. Valinnan perusteluina mainittiin, että "Tuuliajolla 2006 -kiertue toi nimen ja risteilyn onnistuneesti 2000-luvulle."

www.tuuliajolla.info

Yleis-Emmat

Yleis-Emma
Yleisö äänesti voittajat kahdessa eri kategoriassa,
vuoden kotimainen artisti ja
vuoden ulkomainen artisti.