Emma-gaala 2007 | yle.fi

Sislt

Yleisnestyksen ehdokkaat

Yleisö-Emman voittajat ratkaistiin tekstiviestiäänestyksellä. Ehdolla olivat:

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli

Suomen kansa on ottanut Andrea Bocellin uuden albumin Amore vahvasti omakseen.  Albumi on myynyt nopeasti platinaa ja tuonut maestron myös konsertoimaan Suomeen. Amore-levy on vastustamattoman hieno kokoelma 20-80-lukujen rakastettuja popklassikoita, joihin Bocelli itsekin on ihastunut jo nuorena. "What I crave most, what I hope to achieve, is to communicate with the listener; to touch them in the same way that I was touched as a child by my favourite singers, who touched my heart, inspired me, could make me cry and make me dream." Nuorena sokeutuneen Bocellin ääni on harvinaislaatuisen kaunis ja herkkäsävyinen ja hän on rakastettu kautta maailman. Hänen levytyksiään, niin klassista oopperaa kuin poplevyjäkin, on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta.

www.andreabocelli.it

Basshunter

Harvoin on kesähitti noussut yhtä kovaan suosioon kuin Basshunterin viime kesänä julkaistu Boten Anna. Albumillaan LOL loistavasti myös Suomen myyntilistoilla menestyneen Basshunter-nimen takana on ruotsalaisartisti Jonas Altberg. Kotistudiossaan vuosia musiikkia tehnyt ja lähinnä kotisivuillaan sitä julkaissut Altberg esiintyi ensi kertaa Suomessa syksyllä 2006 Elämä lapselle -konsertissa.

www.basshunter.se

Il Divo

Il divo

Popoopperakvartetti Il Divo on omassa sarjassaan täysin voittamaton. Yhtyeen levyjä on kahdessa vuodessa myyty yli 16 miljoonaa kappaletta ja kulta- sekä platinalevyjä ympäri maailman on kertynyt jo toistasataa. Suomessa Il Divo on massiivisen suosittu ja yhtyeen kahta ensimmäistä levyä on myyty yhtyeensä yli 120 000 kappaletta. Uusin levy Siempre julkaistiin marraskuussa 2006, ja se on tähän mennessä myynyt jo lähes platinaa eli yli 30 000 kappaletta. Il Divo nähtiin Suomessa viimeksi huhtikuussa 2006 loppuunmyydyllä Hartwall Areenalla ja yhtyeen tuleva konserttikiertue saapunee jälleen Suomeenkin.

www.ildivo.com

Iron Maiden

Iron Maidenin suosio Suomessa on päätähuimaavaa. Yhtyeen levyjä on myyty Suomessa yli 500 000 kappaletta. Elokuussa 2006 yhtye julkaisi uuden studioalbumin A Matter of Life and Death, joka on ehtinyt jo ylittää platinalevyrajan. Suomessa Maiden-hysteriaa oli liikkeellä marraskuussa kun yhtye konsertoi Tampereella ja Helsingissä.

www.ironmaiden.com

Juanes

Juanes nousi vuosi sitten suomalaisten tietoisuuteen hittisingleillään La Camisa Negra ja A Dios Le Pido. Hänen helmikuussa julkaistu menestysalbuminsa Mi Sangre on myynyt Suomessa jo yli 50.000 kappaletta. Maailmanlaajuisesti levyä on myyty jo 4 miljoonaa kappaletta, ja Yhdysvaltain albumilistan perusteella hänet tituleerattu "maratonmieheksi", sillä Mi Sangre on ollut Top Latin Albums -listalla jo peräti kaksi vuotta. 34-vuotias kolumbialainen laulaja-lauluntekijä on julkaissut kolme albumia, joita on myyty jo liki seitsemän miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Arvostettu Time-lehti rankkasi latinotähden viime vuonna maailman sadan tärkeimmän henkilön joukkoon. Juanes on myös mukana lukuissa hyväntekeväisyysprojekteissa.

www.juanes.net

Mariza

Mariza on tämän hetken kysytyimpiä fado-artisteja maailmassa. Mosambikilaissyntyinen mutta Portugalissa lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt laulajatar sukelsi fadon maailmaan jo ennen kuin osasi lukea. Perinteitä kunnioittavaa mutta innovatiivista Marizaa on kiitelty sielukkaan äänensä lisäksi vangitsevasta lavakarismastaan ja glamouria tihkuvasta olemuksestaan. Kotimaassaan supersuosittu laulajatar on palkittu myös lukuisin kansainvälisin palkinnoin. Mariza on otettu Suomessa haltioituneesti vastaan: taitavan fadistin ihailijakunta on kasvanut nopeasti ensiesiintymisestä Helsingin juhlaviikoilla elokuusta 2003 lähtien. Marizan uusin studiolevy Transparente pysyi yli kaksi kuukautta Suomen virallisella albumilistalla, ja levy on väkilukuun suhteutettuna myynyt Suomessa toiseksi eniten maailmassa heti Portugalin jälkeen.

www.mariza.org

Pink

Räväkkä Pink on kuulunut maailman kovimpien naisartistien joukkoon jo usean vuoden ajan. Pinkin uusin, neljäs albumi I’m Not Dead on maailmalla myynyt jo yli kaksi miljoonaa kappaletta ja Suomessa kultaa eli yli 15 000 kappaletta. Levyn singlet Stupid Girls, Who Knew, U+ Ur Hand ja Nobody Knows ovat olleet massiivisia radiohittejä Suomessa ja niin myös ympäri maailmaa. Emma-ehdokkuuden lisäksi Pink on ehdolla Grammy Awardsissa vuoden naispopparina hitillään Stupid Girls. Pink nähtiin Suomessa viime lokakuussa, kun hän konsertoi loppuunmyydylle Helsingin Jäähallille.

www.pinkspage.com

Red Hot Chili Peppers

Miljoonia myytyjä levyjä, lukemattomia hittejä ja uskomattomia kiertueita. Red Hot Chili Peppers on kiistatta yksi maailman suurimmista ja tärkeimmistä rockbändeistä. Uusimman albumin Stadium Arcadiumin kahdelle cd:lle - Marsille ja Jupiterille - on jaoteltu 28 uutta biisiä, ja näiden biisien joukkoon mahtuu yhtyeen koko musiikillinen skaala rujosta funkista pienieleisiin balladeihin. Levyä kuunnellessa ei voi olla hämmästymättä bändin äärimmäisestä lahjakkuudesta, ei vain lauluntekijöinä vaan myös soittajina. Jokainen heistä on kiistatta oman instrumenttinsa taituri ja yhdessä tämä nelikko saa toisistaan irti enemmän kuin koskaan ennen. Ja kun biisit ovat näin loistavia, niin tämä levy on varmasti yksi rockmusiikin tulevia kulmakiviä.

www.redhotchilipeppers.com

Robbie Williams

Suomessa yli 260 000 albumia myyneen Robbie Williamsin ura on ollut häikäisevä. Pelkästään Englannissa Robbiella on yli 20 top 10 -singleä ja peräti 7 Robbie Williams -albumia on pitänyt Britannian albumilistan ykköspaikkaa hallussaan. Robbie on uransa aikana voittanut 15 BRIT Awardsia. Vuonna 2006 Robbie Williams julkaisi uransa hehkutetuimman ja kokeellisimman albumin Rudeboxin.

www.robbiewilliams.com

Tool

Universumin viileimmän metallibändin Toolin viimevuotinen albumi 10 000 Days sai loistavat arvostelut ympäri maailmaa ja bändi komeili jokaisen itseään kunnioittavan rockmedian kannessa. USA:n ja Euroopan albumilistojen ykkösenä debytoinut levy on ollut maailmanlaajuinen myyntimenestys kolmen miljoonan kappaleen myynnillään. Albumi ylsi Suomessa sijalle 2, mikä on bändin toistaiseksi paras sijoitus koskaan. Bändin loistava, viimekesäinen keikka Ruisrockissa oli raskaan poljennon juhlaa. Tool perustettiin 1990 ja on sen jälkeen niittänyt menestystä ympäri maailman omintakeisella ja tinkimättömällä linjallaan. Levyn järeä ensisinkku Vicarious on Grammy-ehdokkaana sarjassa Best Hard Rock Performance.

www.toolband.com

Yleis-Emmat

Yleis-Emma
Yleisö äänesti voittajat kahdessa eri kategoriassa,
vuoden kotimainen artisti ja
vuoden ulkomainen artisti.