Emma-gaala 2007 | yle.fi

Sislt

Leskiidin tyttret- PMMP

Koko Suomen kansa rakastaa PMMP:tä ikään ja sukupuoleen katsomatta. Yhtyeen saavutukset puhuvat puolestaan: PMMP:n kolmas pitkäsoitto Leskiäidin tyttäret ylitti platinarajan vuorokaudessa levynjulkaisun jälkeen ja nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykkössijalle. Levyltä lohkaistut singlet Henkilökohtaisesti ja Tässä elämä on ovat nousseet isoiksi radiohiteiksi. Edellistä Kovemmat kädet -levyä on myyty yli 75 000 kappaletta ja myös debyyttilevyn Kuulkaas enot! myynti on ylittänyt platinarajan 30 000 kappaletta. PMMP on myös voittanut vuoden 2003 pop/rock-tulokas-Emman ja vuoden 2005 albumi-, vuoden pop-albumi- sekä vuoden yhtye -Emma-palkinnot.

www.pmmp.fi

Maailma on renki- Lauri Thk ja Elonkerjuu

Lauri Tähkä & Elonkerjuu on yhtye, joka on onnistunut siinä, mitä useat ehkä epäilevät. Nimittäin vanhojen pohjalaisten kansanlaulujen tekstien yhdistämisessä nykyajan poprockiin. Etenkin Toivo Kuulan keräämiä tekstejä on hyödynnetty ahkerasti, mikä olikin ylipäätään syy siihen, että Lauri Tähkä & Elonkerjuu perustettiin 90-luvulla.
Lauri Tähkä & Elonkerjuulta on ilmestynyt kolme albumia, joista pari vuotta sitten julkaistu Syntymähäjyt meni suoraan Suomen virallisen listan sijalle 4. Tuorein albumi Maailma on renki piti myös paikkaansa listakärjessä pitkään ja myi alkusyksyllä kultalevyyn oikeuttavan määrän. Suuri yleisö on löytänyt Lauri Tähkä & Elonkerjuun musiikin radiokanavilta ja loppuunmyydyillä keikoilla. Laulaja Lauri Tähkältä ei karismaa puutu.

www.lauritahka.com

On The Way To The Wonderland- Sunrise Avenue

Sunrise Avenue on kiistatta vuoden 2006 menestynein tulokasyhtye, vielä vuoden alussa siitä ei suurella yleisöllä ollut tietoakaan. Yhtyeen tarttuvat melodiat alkoivat pikku hiljaa soida radioaalloilla, ja viimeistään kolmas single Fairytale Gone Bad on tuonut yhtyeen jokaisen musiikinystävän tietoisuuteen. Kyseinen single oli 11 viikkoa Suomen soitetuin radiokappale, saavutus on uskomaton mille tahansa yhtyeelle. Bändi teki keväällä 2006 maailmanlaajuisen sopimuksen Saksan EMI:n kanssa, minkä ansiosta Sunrise Avenue on päässyt reissaamaan Saksan lisäksi esimerkiksi Itävallassa. Keväällä 2007 yhtye tekee ensimmäisen kiertueensa Saksassa, osa keikkapaikoista on loppuunmyytyjä. Albumi On The Way To Wonderland on ollut julkaisusta asti Suomen virallisella listalla, ja sen myynti lähentelee jo platinarajaa.

www.sunriseave.com

Pelkjn paikalla- Stella

Stellan albumi Pelkääjän paikalla on orkesterin kunnianhimoisen, yhtäjaksoisesti neljä kuukautta kestäneen studiosession tulos. Bändi halusi toteuttaa omin voimin visionsa kauniista pop-levystä ja ulkopuolista tuottajaa ei palkattu äänityksiin mukaan. Stellan biisintekijän Janne Sivosen tekstien maailmankuva on lähtökohtaisesti skeptinen, mutta pelkotilojen ja menetyksen kohtaamisesta on kuitenkin osattu löytää myös paljon kauniita yksityiskohtia. Tukea ilmaisulle antavat vokalisti Marja Kiiskilän huomattavan vahva tulkinta ja koko bändin lukuisilla keikoilla hitsautunut yhteissoitto. Joensuulaisviisikon uutta levyä täytyy ehdottomasti kuunnella kokonaisuutena. Väliotsakkeiden alle teemoittain kirjoitetut kappaleet ovat myös soundillisesti sukua toisilleen. Stellan musiikilliset hengenheimolaiset tulevat useimmiten Ruotsista tai Englannista, mutta bändi kyllä myöntää, että Suomeen synnyttäessä ripaus Eppu Normaalia ja Popedaa tulee jo äidinmaidon mukana; halusi sitä tai ei.

www.stellankoti.net

Yleis-Emmat

Yleis-Emma
Yleisö äänesti voittajat kahdessa eri kategoriassa,
vuoden kotimainen artisti ja
vuoden ulkomainen artisti.