Emma-gaala 2007 | yle.fi

Sislt

Jani & Jetsetters

Jani & Jetsetters sekoittaa rockin, popin ja iskelmän tyylilajeja sopivassa suhteessa soundiksi, joka on samanaikaisesti tuore ja vanhanaikainen. Jetsettersillä on toki perinteisen suomirautalankabändin selkäranka, mutta uuden sukupolven sävellykset ja sanoitukset sekä moderni tuotantotapa tekevät kokonaisuudesta kiinnostavan. Suuren yleisön suosioon yhtye nousi Poutahaukkojen Marko Haaviston säveltämällä ja sanoittamalla kappaleella Tulvii joki, joka nousi heti ilmestyttyään marraskuussa 2005 Radio Suomen soittolistan kärkeen ja viihtyi siellä lähes puoli vuotta. Tuoreimmat singlet Jätä mut ja Rakkaus sokeaksi saa ovat jatkaneet samaa linjaa. Yhtyeen esikoisalbumi Uusi aalto julkaistiin viime lokakuussa. Jani & Jetsetters on mukana myös tämän kevään Euroviisuissa.

www.jetsetters.fi

Lovex

Lovex-yhtyeen menestystarina alkoi vuonna 2001, kun yhtye muokkautui nykyiseen muotoonsa. Tamperelainen Lovex tuli koko kansan tietoisuuteen vuoden 2006 alussa, kun yhtyeen Guardian Angel -single valtasi radioaallot. Tämä megasingle takasi yhtyeelle täyden keikkakalenterin sekä menestyksen Divine Insanity -esikoisalbumille. Tämän energisen yhtyeen musiikilliset lahjat on huomattu myös Saksassa, missä yhtye solmi joulukuussa mittavan levytyssopimuksen GUN Recordsin kanssa. Samalla kun yhtye valloittaa Saksaa se ottaa osaa vuoden 2007 Suomen Euroviisukarsintoihin.

www.lovex.fi

Sunrise Avenue

Sunrise Avenue on kiistatta vuoden 2006 menestynein tulokasyhtye, vielä vuoden alussa siitä ei suurella yleisöllä ollut tietoakaan. Yhtyeen tarttuvat melodiat alkoivat pikku hiljaa soida radioaalloilla, ja viimeistään kolmas single Fairytale Gone Bad on tuonut yhtyeen jokaisen musiikinystävän tietoisuuteen. Kyseinen single oli 11 viikkoa Suomen soitetuin radiokappale, saavutus on uskomaton mille tahansa yhtyeelle. Bändi teki keväällä 2006 maailmanlaajuisen sopimuksen Saksan EMI:n kanssa, minkä ansiosta Sunrise Avenue on päässyt reissaamaan Saksan lisäksi esimerkiksi Itävallassa. Keväällä 2007 yhtye tekee ensimmäisen kiertueensa Saksassa, osa keikkapaikoista on loppuunmyytyjä. Albumi On The Way To Wonderland on ollut julkaisusta asti Suomen virallisella listalla, ja sen myynti lähentelee jo platinarajaa.

www.sunriseave.com

Valvomo

Valvomo heitti ensimmäisen kiven. Vahvalla rytinällä Suomen musiikkimaailmaan ilmestynyt Valvomo herätti suurta kiinnostusta jo ensimmäisellä singlellään Ovi ois. Valvomon toinen single Mikä kesä? tunnetaan parhaiten vuoden 2006 kesäbiisinä koukuttavan tarttuvalla menollaan. Mikä kesä? piti sittemmin ylivoimaisesti hallussaan Suomen virallisen singlelistan ykköspallia peräti seitsemän viikon ajan. Valvomon Heitä ensimmäinen kivi julkaistiin elokuun puolessa välissä 2006.

www.valvomo.tv

Yleis-Emmat

Yleis-Emma
Yleisö äänesti voittajat kahdessa eri kategoriassa,
vuoden kotimainen artisti ja
vuoden ulkomainen artisti.