Emma-gaala 2007 | yle.fi

Sislt

Katri Ylander- Katri Ylander

Yleisö huokaisee ihastuksesta kun tämä naapurintyttö nousee lavalle. Parikymppinen Katri Ylander nousi koko kansan suureksi suosikiksi vuoden 2005 Idols-kilpailusta, jossa sijoitukseksi tuli hieno toinen sija.
Ylanderin debyyttialbumin biisien takaa löytyy esimerkiski vuoden 2005 Emma-patsalla palkittu vuoden tuottaja Jukka Immonen. Sävellyksiään ja sanoituksiaan levylle ovat antaneet mm. Anssi Kela, Stella-yhtye ja Lasse "Lemonator" Kurki.
Herkkä, tunteikas, mutta samalla voimakas pop-albumi julkaistiin kesäkuussa 2006 ja se ylitti kultalevyrajan syksyllä 2006. Katri Ylander nousi Suomen naisartistien kärkikastiin nopeasti ja näyttää vahvasti pysyvän siellä pitkään. Lahjakas ja sympaattinen nuori laulaja valmistautuu tällä hetkellä toisen albumin tekoon ja samalla keikkailee ympäri Suomea tiiviillä tahdilla.

www.katriylander.com/

On The Way To The Wonderland- Sunrise Avenue

Sunrise Avenue on kiistatta vuoden 2006 menestynein tulokasyhtye, vielä vuoden alussa siitä ei suurella yleisöllä ollut tietoakaan. Yhtyeen tarttuvat melodiat alkoivat pikku hiljaa soida radioaalloilla, ja viimeistään kolmas single Fairytale Gone Bad on tuonut yhtyeen jokaisen musiikinystävän tietoisuuteen. Kyseinen single oli 11 viikkoa Suomen soitetuin radiokappale, saavutus on uskomaton mille tahansa yhtyeelle. Bändi teki keväällä 2006 maailmanlaajuisen sopimuksen Saksan EMI:n kanssa, minkä ansiosta Sunrise Avenue on päässyt reissaamaan Saksan lisäksi esimerkiksi Itävallassa. Keväällä 2007 yhtye tekee ensimmäisen kiertueensa Saksassa, osa keikkapaikoista on loppuunmyytyjä. Albumi On The Way To Wonderland on ollut julkaisusta asti Suomen virallisella listalla, ja sen myynti lähentelee jo platinarajaa.

www.sunriseave.com

Salaisuuksia joita yksiniset huutaa unissaan- Jippu

21-vuotias helsinkiläisneito Jippu hurmasi esikoislevyllään Salaisuuksia, joita yksinäiset huutaa unissaan. Jippu on itse tekstittänyt kaikki levynsä koskettavat tarinat, ja säveltäjinä ovat toimineet Jipun lisäksi esimerkiksi Tuure Kilpeläinen, Samuli Laiho ja Antti Kleemola. Jipun musiikissa yhdistyy 70-luvun luonnollinen folkmaisuus ja suurten souldiivojen tapa käyttää ääntä. Jipun keikoilla ei ole harvinaista että yleisö herkistyy kyyneleen kuunnellessaan tämän luonnonlapsen kristallinkirkasta tulkintaa ja poikkeuksellista laulutapaa.

www.jippu.fi

Uusi aalto- Jani & Jetsetters

Jani & Jetsetters sekoittaa rockin, popin ja iskelmän tyylilajeja sopivassa suhteessa soundiksi, joka on samanaikaisesti tuore ja vanhanaikainen. Jetsettersillä on toki perinteisen suomirautalankabändin selkäranka, mutta uuden sukupolven sävellykset ja sanoitukset sekä moderni tuotantotapa tekevät kokonaisuudesta kiinnostavan. Suuren yleisön suosioon yhtye nousi Poutahaukkojen Marko Haaviston säveltämällä ja sanoittamalla kappaleella Tulvii joki, joka nousi heti ilmestyttyään marraskuussa 2005 Radio Suomen soittolistan kärkeen ja viihtyi siellä lähes puoli vuotta. Tuoreimmat singlet Jätä mut ja Rakkaus sokeaksi saa ovat jatkaneet samaa linjaa. Yhtyeen esikoisalbumi Uusi aalto julkaistiin viime lokakuussa. Jani & Jetsetters on mukana myös tämän kevään Euroviisuissa.

www.jetsetters.fi

Yleis-Emmat

Yleis-Emma
Yleisö äänesti voittajat kahdessa eri kategoriassa,
vuoden kotimainen artisti ja
vuoden ulkomainen artisti.