Emma-gaala 2007 | yle.fi

Sislt

Emma Salokoski

Emma Salokoski on noussut raketin lailla kotimaiseen laulajaeliittiin. Aktiivisen muusikkouransa Salokoski aloitti vuoden 2001 aikoihin, jolloin Quintessencen ensimmäinen ep White Light ilmestyi. Ep julkaistiin englantilaisella Dorado-levymerkillä ja Suomen musiikkilehdistössä kävi kohina. Salokosken musiikkiuraan mahtuu kuitenkin muutakin kuin Quintessence. Hän on esiintynyt usean eturivin jazzmuusikon kanssa ja tehnyt paljon vieraliuja levyillä ja konserteissa. Joulukuussa 2005 Salokoski orkestereineen julkaisi ensimmäisen kokopitkän suomenkielisen albuminsa Emma Salokoski Ensemble: Kaksi mannerta. Levy nousi virallisen listan sijalle 4 ja on myynyt tähän päivään mennessä jo yli 10 000 kpl.

www.texicalli.net/emmasalokoski/

Katri Ylander

Yleisö huokaisee ihastuksesta kun tämä naapurintyttö nousee lavalle. Parikymppinen Katri Ylander nousi koko kansan suureksi suosikiksi vuoden 2005 Idols-kilpailusta, jossa sijoitukseksi tuli hieno toinen sija.
Ylanderin debyyttialbumin biisien takaa löytyy esimerkiski vuoden 2005 Emma-patsalla palkittu vuoden tuottaja Jukka Immonen. Sävellyksiään ja sanoituksiaan levylle ovat antaneet mm. Anssi Kela, Stella-yhtye ja Lasse "Lemonator" Kurki.
Herkkä, tunteikas, mutta samalla voimakas pop-albumi julkaistiin kesäkuussa 2006 ja se ylitti kultalevyrajan syksyllä 2006. Katri Ylander nousi Suomen naisartistien kärkikastiin nopeasti ja näyttää vahvasti pysyvän siellä pitkään. Lahjakas ja sympaattinen nuori laulaja valmistautuu tällä hetkellä toisen albumin tekoon ja samalla keikkailee ympäri Suomea tiiviillä tahdilla.

www.katriylander.com/

Paula Koivuniemi

Paula Koivuniemi on vuosia ollut kiistatta yksi Suomen suosituimmista naisartisteista. Kestotähden albumeista kymmenen on ylittänyt kultalevyrajan ja yksi platinalevyrajan. Ura alkoi kun hän astui levytysstudioon vuonna 1966 ja lauloi ensimmäisen singlensä Perhonen.  40-vuotisen lennon jälkeen julkaistiin albumi Yöperhonen, jonka singlet Kuka pelkää Paulaa, Yöperhonen, Sata miestä ja Fantasiaa ovat soineet radiokanavilla.. Syksyllä 2006 Paula juhli kasvuaan perhosesta aikuiseksi naiseksi suuren suosion saaneella juhlakiertueella.
Tunnustuksena Paula Koivuniemen hienosta urasta hänet valittiin Iskelmä Finlandia 2006 voittajaksi. Hänen valintaansa tuomarina toiminut kapellimestari Markku Johansson perusteli mm. Paulan kunnianhimoisella ja ahkeralla suhtautumisella työhön ja nöyrällä asenteella yleisöään kohtaan. Mikä tärkeintä, Paula Koivuniemi palkittiin myös yleisön suosikkina.

www.paulakoivuniemi.fi

Tarja Turunen

Tarja Turunen

Ajatus joululevystä syntyi jo vuonna 2003, mutta kiireisten aikataulujen vuoksi sitä ei ollut tuolloin vielä mahdollista toteuttaa. Tarjalta kuitenkin ilmestyi Esa Niemisen tuottama joulusingle Yhden Enkelin Unelma vuonna 2004, joka nousi suoraan Suomen virallisen singlelistan ensimmäiselle sijalle. Huiman menestyksen vuoksi single julkaistiin uudelleen vuonna 2005, ja se nousi taas listan korkeimmalle sijalle. Yhden Enkelin Unelma ylitti myös platinarajan, mikä on erittäin harvinaislaatuista Suomessa. Tarja Turusen joululevy kantaa nimeä Henkäys Ikuisuudesta. Albumi ilmestyi marraskuussa 2006 ja sen myynti on ylittänyt platinarajan.

www.tarjaturunen.com

Yleis-Emmat

Yleis-Emma
Yleisö äänesti voittajat kahdessa eri kategoriassa,
vuoden kotimainen artisti ja
vuoden ulkomainen artisti.