Emma-gaala 2007 | yle.fi

Sislt

Hard Ratzz Hallelujah- The Ratzz

The Ratzz soittaa räväkkää rokkia riuskalla asenteella!. Tähän uuteen, rottamaailmaa vavisuttavaan kokoonpanoon kuuluvat biisien teksteistä vastaava laulaja Rizzy Ratson, kitaransoiton jo poikasena oppinut kitaristi Gene La Borotta ja bändin cateringistä vastaava rumpali Hercules von Wotta.
Bändin historia alkaa siitä, kun Gene ja Hercules tutustuivat kaupungin puhtaanapitolaitoksen viemärin kannella ja päättivät tehdä jotain ennenkuulumatonta, nimittäin omaa rokkia. Pojat alkoivat treenata kovasti löytämässään hienosti kaikuvassa viemärissä. Eräällä kerralla harjoitustunnelin päästä kuului tömähdys ja kolinaa. Mennessään katsomaan, mitä oli tapahtunut, pojat näkivät tulevan laulajansa Rizzyn silmät kauhusta selällään ja silinteri littanana. Pojat rauhoittivat pelästyneen ja saivat uuden, musikaalisen ja verbaalisen ystävän. Laulajan myötä kolmen hengen bändi oli täydellinen ja sen nimeksi tuli The Ratzz.
Vuoden 2006 lopussa yhtyeen albumi Hard Ratzz Hallelujah nousi virallisen listan top kymppiin, levymyynti lähentelee platinarajaa.

www.twistedfilms.fi/ratzz

Hokkus Pokkus hitit vol 14- Smurffit

Suomessa julkaistiin ensimmäinen Smurffilevy vuonna 1996 ja siitä tuli saman tien yksi Suomen menestyneimmistä lastenlevyformaateista. Smurffihahmot ovat kotoisin Belgiasta, missä sarjakuvapiirtäjä Peyo loi ne melkein 50 vuotta sitten.  Smurffilevyjä on julkaistu Suomessa jo 14 kappaletta ja lähes kaikki levyt ovat myyneet platinaa. Kaiken kaikkiaan Smurffilevyjä on myyty Suomessa yli 800 000 kappaletta. Viimeisin Smurffilevy Hokkus Pokkus hitit vol 14 julkaistiin 15.11 ja se myi platinaa eli yli 30 000 kappaletta. Smurffilevyn sisältö koostuu kunkin vuoden isoimmista hiteistä, jotka ”smurffinnetaan”. 

www.emi.fi/artistit/90/smurffit

Paukkumaissi- Paukkumaissi

Paukkumaissi on tapaus paitsi suomalaisen lastenmusiikin myös rytmimusiikin kentällä. Orkesteri seikkailee laajassa rytmiavaruudessa sekoittaen musiikkiinsa reggae- ja skarytmejä sekä afrobeat-vaikutteita. Laulaja-instrumentalisti Tytti Metsä tuo sointiin oman mausteensa eli kansanmusiikin vahvan osaamisen. Tämä on lastenlevy, joka saa äitien ja isienkin peput keinumaan. Hiekkalaatikoiden kuuma puheenaihe 2006.

www.kiima-levyt.fi/paukkumaissi.html

Uusi seedee- Pikku-Orava

Supersuositussa Take Oravat-yhtyeessä aiemmin vaikuttanut Pikku-Orava on päättänyt yhteisellä päätöksellä siirtyä soolouralle. Pikku-Oravan ensimmäinen soololevy Uusi seedee julkaistiin suuren mediakohun saattelemana 27.syyskuuta 2006. Levyn ovat tuottaneet tämän hetken kuumimmat nimet Siili Siilesmaa ja Lenni-Kalle Lokinpoikanen. "Se jätkä on eläin", imartelevat Siili ja Lenni-Kalle osuvasti Pikku-Oravaa. Pikku-Orava hoitaa itse Uusi seedee -albumin kaikki laulu- ja soitto-osuudet. Loppuvuoden suurin yllättäjä Pikku-Orava on myynyt esikoisalbumiaan ”Uusi seedee” platinaa.

www.pikku-orava.fi

Yleis-Emmat

Yleis-Emma
Yleisö äänesti voittajat kahdessa eri kategoriassa,
vuoden kotimainen artisti ja
vuoden ulkomainen artisti.