yle.fiNäin Suomen edustaja valitaan

Julkaistu Ma, 05/01/2009 - 09:00
  • Tampereen messu- ja urheilukeskus (Kuva: )
  • Euroviisujen Suomen karsinta 2009 järjestetään 12 artistin välisenä kutsukilpailuna.

Alkukarsintoja järjestetään kolme, joista jokaisessa on mukana neljä artistia. Alkukarsinnat käydään kolmena peräkkäisenä perjantaina 9. tammikuuta alkaen. Puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella kaksi parasta jokaisesta alkukarsinnasta etenee suoraan finaaliin.

> Alkukarsinta 1
> Alkukarsinta 2
> Alkukarsinta 3

Alkukarsinnoissa karsiutuneiden kuuden artistin kesken järjestetään erillinen jatkokarsinta, ns. toinen mahdollisuus, josta kaksi parasta pääsee finaaliin puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella. Jatkokarsinta käydään lauantaina 31. tammikuuta järjestettävän finaalilähetyksen aluksi.

Varsinaisessa finaalissa on mukana yhteensä kahdeksan esitystä. Niiden joukosta tv-katsojat valitsevat karsinnan lopullisen voittajan ja Suomen edustajan vuoden 2009 Eurovision laulukilpailuun kaksivaiheisessa puhelin- ja tekstiviestiäänestyksessä. 

> Toinen mahdollisuus ja finaali

Suomen euroviisukarsinnan finaali 2009 järjestetään yleisötilaisuutena Tampereella 31. tammikuuta. Kilpailupaikkana toimii Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen Leonardo-halli. Suomen karsinnan juontavat Jaana Pelkonen ja Mikko "Peltsi" Peltola.

Lippuja Suomen euroviisukarsinnan finaaliin myy Lippupiste. Hinnat: 40 € (istumapaikka) ja 20 € (seisomapaikka).
 

Kommentit

Siis tälläisiä

Siis tälläisiä osaanottajia??? Hei c'mon jos voittoa halutaan tavoitella niin vähän parempaa kehiin. Ei mitkään Jari Sillanpäät tehoo nykyajan nuoriin, jotka varmasti lisääntyvissä määrin seuraavat euroviisuja. Lisäksi kappaleet tulee olla englanniksi, sillä ei muuten Keski-Euroopan hyypät tajua mitään vaikka olisikin tekstitykset.

Milloin nää kisat alkaa?

Milloin nää kisat alkaa?