| YLE |     ETUSIVU     JAKSOT     ARVONTA     HISTORIAA     TIETOVISA     TEKIJÄT   TV2 VIIHDE
  KUVAT: Tapio Rautavaara, kuvaaja: Leif Öster, Olavi Virta Kannaksen radio, kuvaaja Pentti Nikulainen, Laila Kinnunen, kuvaaja: Erkki Suonio, Tauno Palo Yle Kuvapalvelu, Georg Malmsten, kuvaaja: Markku Vuorela, Esa Pakarinen, kuvaaja: Erkki Suonio


  IKIMUISTOINEN: SUURTEN IKÄLUOKKIEN
SUURI SHOW

YLE TV2 7.4.2007 Ikimuistoinen: Kirka
Ohjelman sisältämät kappaleet >>>


Marion 1960-luku, kuva: Kalle Kultala, Yle kuva-arkisto Danny, 1960-luku, kuva: Kalle Kultala, Ylen kuva-arkisto
Pienet biografiat
Haluatko tietää milloin Ilkasta tuli Danny ja
minkä niminen oli Marion
ensimmäinen estradishow?
Käy lukemassa l
isää kesän 2006 artisteista >>>


Lasse Mårtenson, kuva: Ensio Suonio 1964 Carola, Kuva: Kalle Kultala, Yle Kuva-arkisto
Eino Grön, Yle Kuva-arkisto Katri Helena, kuva: Ensio Suonio 1960-luku
Tamara Lund, kuva: Ensio Suonio 1963 Juha Watt Vainio, kuva: Kalle Kultala 1960-luku


SILLOIN KUN LAULU OLI TARINAN YDIN


Sanotaan, että musiikki ei merkitse tänään ihmisen elämässä niin paljon kuin silloin ennen. Äänilevy on kutistunut kuin pyy maailmanlopun edellä. Eetteri turpoaa paikallisradioiden soittolistoista. Internetissä bitit paukkuvat miljoonissa imutiedostoissa. MP3 -soittimet ovat kooltaan kuin kaulakoruja.

TV2:n Ikimuistoinen-sarja palauttaa musiikin aikaan silloin ennen. Silloin, kun musiikilla oli vielä elämää suurempi merkitys. Aikaan, jolloin iskusävelmien teho kiteytyi edesmenneen Fazer Musiikin mainoslauseeseen: Musiikki kaikki!

Ikimuistoinen-sarja palauttaa meidät päiviin, jolloin oli vielä yksi ja ainoa Suomen Yleisradio. Se muistuttaa meitä maailmasta, missä musiikki oli elokuvatuottajille jopa enemmän kuin tarinan höyste. Se oli tarinan lähtökohta ja ydin.
Ikimuistoinen-sarja tuo ruutuihin maailman, jossa valkokankaan suurimpia tähtiä olivat laulavat näyttelijät ja tärkeimpiä hetkiä heidän ikimuistoiset laulunsa.

TV2:n Ikimuistoinen-sarja kerää yhteen nämä vanhojen suomalaisten elokuvien suurimmat laulajat ja merkittävimmät laulunumerot. Mukana ovat myös monet lauluihin liittyvät koomiset tai romanttiset kohtaukset, jotka selventävät musiikin roolia elokuvan rakenteessa. Samalla laulut saavat seurakseen aikakauden tuntoja ja asenteita, jotka usein täsmentävät lauluun liittyvää historiaa.


Tommi Liuhala

 

Uusia osia odotellessa! 

 
  YLE Viihdeohjelmat 2004