Sisältö


Ensimmäisestä erästä jatkoon kuusi suomalaista

Jännitys oli käsin kosketeltavaa, kun kilpailijat odottivat ensimmäisen erän tuloksia Sibelius-Akatemian liepeillä. Jotkut vastasivat kysymykseen "mitä kuuluu" hyvin epämääräisesti tyyliin: "nooh, katsotaan kohta", tai "ihan okei... kai". Ketään, joka oli jäänyt tuloksia kuulemaan, ei tarvinnut kellon soidessa patistella saliin.

Itse tulosten julkistamistapahtuma oli hyvin asiallinen ja nopeasti hoidettu. Juryn puheenjohtaja Gustav Djupsjöbacka nousi lavalle, ilmoitti tulokset ja kertoi pudonneille, milloin he voivat kysyä tuomaristolta palautetta. Sitten tilaisuus olikin ohi. Ehkä olen jo kyynistynyt liiaksi, mutta oli mukavaa, kun sitä iänikuista "kaikkihan te olette voittajia" -tyyppistä kliseepuhetta ei nyt ollut. Ei se nimittäin vaan paljoa lämmitä, jos putoaa jatkosta.

Tuomaristo päätti siis neljäntoista pianistin jatkavan toiseen erään. Laitanpa nämä tähän vielä aakkosjärjestyksessä:

Sonja Fräki
Roope Gröndahl
Sofya Gulyak
Yoonjung Han
Yurino Izumi
Violetta Khachikian
Maria Mazo
Julia Mustonen
Marko Mustonen
Uki Ovaskainen
Yoon-soo Rhee
Xiaofeng Wu
Maija Väisänen
Irina Zahharenkova

Jatkoon päässeiden joukossa on peräti kuusi suomalaista. Kommentoin valintoja tarkemmin huomenna, mutta jo nyt on pakko ihmetellä, ettei loistavasti soittanut Matilda Kärkkäinen ollut jatkoon päässeiden joukossa. Tämä oli suurin yllätys minulle. Kummallista! Se on se yllätyssektori, joka taas muistutti olemassaolostaan.

Risto-Matti Marin

Viimeisimmät kommentit