Sisältö


Kisatoimiston blogi

7.6. Kohta tiedetään...

...kuka voittaa toisen kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun!

5.6. Vauhti kovenee

Huomenna alkavat vihdoin orkesterifinaalit kahden harjoituspäivän jälkeen. Toimistolla on tavallaan hommat vähentyneet - enää kuusi kilpailijaa huolehdittavana ja rutiinit rupeavat olemaan selkeät.

4.6. Muutto Finlandiataloon

Kilpailu kulkee kohti loppuaan, sen huomasi viimeistään tänään toimiston muuttaessa Finlandia-taloon. Tavaroita ei onneksi ole paljon muutettavana, mutta silti kesti hetken ennen kuin koneet ja netti saatiin toimimaan, paperit jonkinlaiseen järjestykseen ja pystyi keskittymään hommiin uudessa paikassa.

3.6. Finaali alkoi

No niin, täällä ollaan taas!

1.6. Aika menee nopeasti...

...niin nopeasti, etten eilen ehtinytkään kirjoittaa blogiin. Eilen alkoivat siis välierät - onneksi ei joudu istumaan tuomaristossa, heillä on kyllä varsin vaikeat tehtävä edessä tänä iltana!

30.5. Välipäivänäkin tapahtuu

Tänään on ns. välipäivä eli päivä alku- ja välierän välillä. Välipäivä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö täällä tapahtuisi asioita koko ajan. Välieriin päässeet aloittivat saliharjoituksensa heti aamuyhdeksältä. Tällä kertaa jokaisella kilpailijalla on 45 minuuttia aikaa harjoitella Sibelius-Akatemian konserttisalissa.

29.5. Tunnelma tiivistyy

Tänään eletään toimistossa jännittäviä hetkiä. Lähestyy se hetki, jolloin osa kilpailijoista iloitsee semifinaalipaikasta ja osa joutuu pettymään. Valitettavan moni joutuukin pettymään, koska semifinaaliin pääsee vain 14 pianistia. Meille jokainen kilpailija on tullut tutuksi, joten me iloitsemme ja suremme heidän mukanaan.

28.5. Ahkeraa harjoittelua

Tänään toimistossa on vallinnut melkoinen rauha, tai kuten yleensä sanon: toistaiseksi ei katastrofeja. Alkuerää soitetaan vielä tänään ja huomenna. Tässä vaiheessa ryhtyy jo tunnistamaan yleisimmät kappaleet.

27.5. Äläkä unohda...

...myöskään kilpailijablogia. Kilpailijamme Stefanos Nasos kertoo omista kokemuksistaan kilpailun aikana. Hänen bloginsa löytyy näiden sivujen englanninkielisestä osiosta, osoite on:
http://majlind.yle.fi/blog/52

27.5. Blogivihje

Jos haluaa lukea muitakin blogimuotoisia kommentteja kilpailusta, kannattaa tutustua Hufvudstadsbladet-lehden kotisivuihin, jossa musiikkikriitikko Wilhelm Kvist kommentoi kilpailua säännöllisesti. Samalla voi harjoitella myös toisen kotimaisen taitoja :)
Blogi löytyy osoitteesta:
http://musiktavling.blogspot.com/

Viimeisimmät kommentit