Sisältö


30.5. Välipäivänäkin tapahtuu

Tänään on ns. välipäivä eli päivä alku- ja välierän välillä. Välipäivä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö täällä tapahtuisi asioita koko ajan. Välieriin päässeet aloittivat saliharjoituksensa heti aamuyhdeksältä. Tällä kertaa jokaisella kilpailijalla on 45 minuuttia aikaa harjoitella Sibelius-Akatemian konserttisalissa. Toimistomme kilpailukonkari Annica Lönnqvist valvoo saliharjoituksia yhdeksästä yhdeksään... Jatkoon päässet käyvät myös toimistossa hakemassa lisää lounaslippuja, lisää bussilippuja ja kysymässä lisää kysymyksiä. Tässä vaiheessa on myös aika selvittää, missä järjestyksessä he esittävät välieräohjelmansa.
Jotka eivät päässeet jatkoon kilpailussa, heillä on muuta tekemistä. Osa heistä tulee päivän aikana toimistoon muuttamaan matkasuunnitelmia, hakemaan uusia lentoja tms. Kaikki ovat toki tervetulleita jäämään finaalin asti, jos haluavat.
Tällä hetkellä kilpailusta pudonneet kuuntelevat tuomareiden antamaa palautetta. Kaikki seitsemän tuomariamme istuvat toimistossamme oman pöydän ääressä, jolloin jokaiselta saa palautetta kahden kesken. Suuri osa kilpailijoista on tullut paikalle ja moni heistä haluaa puhua jokaisen tuomarin kanssa. Toistaiseksi kuitenkaan suurta ruuhka ei ole ollut, vain kaikki on sujunut rauhallisesti. Tuomarit ovat ottaneet runsaasti aikaa jokaiselle ja tällä hetkellä sorina jatkuu tasaisena eri kielillä: englanniksi, saksaksi, suomeksi, ruotsiksi, ranskaksi ja jopa japaniksi.

Recent comments