Sisältö


4.6. Muutto Finlandiataloon

Kilpailu kulkee kohti loppuaan, sen huomasi viimeistään tänään toimiston muuttaessa Finlandia-taloon. Tavaroita ei onneksi ole paljon muutettavana, mutta silti kesti hetken ennen kuin koneet ja netti saatiin toimimaan, paperit jonkinlaiseen järjestykseen ja pystyi keskittymään hommiin uudessa paikassa. Koko päivän toimistossa oli erittäin rauhallista - enää fyysinen toimisto ei ole niin tärkeä: kilpailijat huolehtivat jo pitkälti itsestään ja muut asioivat meidän kanssa puhelimitse tai sähköpostitse. Media on soitellut ahkerasti ja kysellyt erilaisia asioita kuvauksista haastattelumahdollisuuksiin.
Tänään ohjelmassa oli muuton lisäksi orkesteriharjoituksia sekä televisiohaastatteluja. Keskiviikkona esiintyvät kilpailijat tutustuivat Helsingin kaupunginorkesteriin, Leif Segerstamiin ja tietysti Finlandia-talon saliin. Tässä vaiheessa huomaakin että peliin on tullut enemmän nappuloita, talossa pyörivät ja hommista huolehtivat kilpailujärjestäjien lisäksi HKO:n väki sekä tietysti Ylen väki, joka valmistelee keskiviikko- ja torstai-illan suoria televisiolähetyksiä. Tänään Yle haastatteli jokaista kilpailijaa Finlandia-talon terassisalissa. Paikalla oli myös tulkit puhumassa venäjää ja koreaa, jotta jokainen voisi ilmaista itseään mahdollisimman hyvin toivomallaan kielellä.
Vielä on vähän tottumista Finlandia-taloon, talo tuntuu aina niin suurelta ja sokkelolta Sibelius-Akatemian kodikkaaseen R-taloon verrattuna ja henkilökuntaa ei vielä tunne. He ovat kuitenkin olleet avuliaita ja järjestäneet meille kylttejä, nettiyhteyttä, lämpöä (hyvin ilmastoituun toimistoon).

Viimeisimmät kommentit