OSAT:

Etelä-Karjala
Varsinais-Suomi
Lappi
Itä-Uusimaa
Pohjois-Karjala
Ahvenanmaa
Etelä-Savo
Satakunta
Pohjanmaa
Pohjois-Savo
Pirkanmaa
Keski-Suomi
Etelä-Pohjanmaa
Päijät-Häme
Pohjois-Pohjanmaa
Keski-Pohjanmaa
Kainuu
Uusimaa
Kymenlaakso
Häme
Historiallista Kanta-Hämettä
    Kuvausryhmä on Matkalla Suomessa tällä kertaa Kanta-Hämeessä ja keskittyy historiallisiin aiheisiin.

Hämeen linna taitaa olla Suomen kuuluisimpia nähtävyyksiä ainakin siinä mielessä, että kaikki sen näkevät vilaukselta matkustaessaan junalla Helsingistä pohjoiseen tai päinvastoin! Linna on entistetty ja hienossa kunnossa.

Hämeenlinnan toinen linna, Vanajanlinna ei ole niin vanha, mutta sen historia on värikäs. 1920-luvulla rakennettu englantilaistyyppinen rakennus on kuulunut suomalaiselle aatelissuvulle, saksalaiselle asekauppiaalle, Neuvostoliiton valtiolle, Suomen kommunistiselle puolueelle ja nyt Hämeenlinnan kaupungille.

Hämeenlinnan Aulankokin on mielenkiintoinen paikka, onhan se Suomen ensimmäinen kansallinen kaupunkipuisto. Laajalla puistoalueella tutustutaan niin puihin kuin joutseniinkin.

Lasinpuhaltamisen katseleminen on kuin tuleen tuijottamista. Sitä on vaikea lopettaa! Iittalan lasitehtaassa Kalvolassa juontaja Nina Kujansivu toteaa parin yrittämän jälkeen, että lasinteko on ammattilaisten hommaa…

Hattulasta löytyy kaksi mielenkiintoista, mutta toisistaan poikkeavaa kohdetta: panssarivaunumuseo ja keskiaikainen kirkko. Lopella on puolestaan Marskin metsästysmaja, joka aikoinaan pelastettiin sodan jaloista Rukajärveltä.

Jakson julkkisvieras on Alpo Suhonen, joka esittelee syntymäkaupunkiaan Forssaa. Häntä ”säestää” kulttuurisihteeri Pertti Munck, joka kertoo värikkäästi kaupungin tehdashistoriasta ja elokuvateatterista, joka on tiettävästi maailman vanhin edelleen käytössä oleva!!!

Ohjelman on ohjannut ja käsikirjoittanut Tuomo Kaminen. Tuotanto Filmaattiset Oy.

MAAKUNTALIITOT:

Etelä-Karjalan liitto
Varsinais-Suomen liitto
Lapin liitto
Itä-Uudenmaan liitto
Pohjois-Karjalan liitto
Ahvenanmaa
Etelä-Savon maakuntaliitto
Satakuntaliitto
Pohjanmaan liitto
Pohjois-Savon liitto
Pirkanmaan liitto
Keski-Suomen liitto
Etelä-Pohjanmaan liitto
Uudenmaan liitto
Pohjois-Pohjanmaan liitto
Keski-Pohjanmaan liitto
Kainuun liitto
Päijät-Hämeen liitto
Kymenlaakson liitto
Hämeen liitto