OSAT:

Etelä-Karjala
Varsinais-Suomi
Lappi
Itä-Uusimaa
Pohjois-Karjala
Ahvenanmaa
Etelä-Savo
Satakunta
Pohjanmaa
Pohjois-Savo
Pirkanmaa
Keski-Suomi
Etelä-Pohjanmaa
Päijät-Häme
Pohjois-Pohjanmaa
Keski-Pohjanmaa
Kainuu
Uusimaa
Kymenlaakso
Häme
Stadin oppaana Aarre Elo
    Uudenmaan osuuden keskipiste on tietysti Helsinki, ja silloin manselaisten on syytä antaa ohjat stadilaisille. Hyvä valinta tähän rooliin on viihdeveteraani Aarre Elo, paljasjalkainen stadilainen jos kukaan! Sen huomaa viimeistään murteesta. Tai eihän Stadissa murretta ole vaan oma kieli…

Uudenmaan maaseudulle leimallisia ovat monet komeat kartanot, kuten Suitia ja Mustio.
Ne ovat tulleet usein tutuiksi elokuvien näyttämönä. Suitiassa jopa kummitteli ainakin elokuvassa Sinisen kamarin kummitus. Mustiossa puolestaan on käynyt niin kuninkaallisia kuin keisarillisiakin vieraita.

Toinen tyypillinen uusimaalainen miljöö on tehdasyhdyskunta, ruukki. Matkalla Suomessa vierailee Pohjan kunnassa Fiskarsissa kuin Billnäsissä, jossa käydään tutustumassa erikoislaatuisessa apteekissa.

Tammisaaressa käydään Raaseporin linnassa, jossa sielläkin kuulemma on oma kummituksensa. Seudulla vaikuttaa myös keskiaikainen seura, joka harjoittelee ja esittää turnajaisia vanhan kaavan mukaan. Asut ja lajit ovat mahdollisimmat pitkälle aitoja.

Espoossa on suuri automuseo, jossa on myös moottoripyöriä ja mopoja. Ohjelmassa esitellään Eurooppaan tuotu ensimmäinen japanilainen auto. Toisenlaisia menopelejä löytyy Inkoosta, jossa on vanhoja sotilaskulkuneuvoja.

Hangossa käydään katsomassa suurisarvisia longhornhärkiä, jotka paitsi tuottavat mureaa lihaa laiduntavat läpi vuoden ja pitävät rantaheinikkoa kurissa.

Lohjalla voi tehdä elämysretken kaivokseen, josta löytyy niin seikkailurataa kuin taidenäyttelyä. Sen jälkeen voi vaikkapa pistäytyä paikallisessa pubissa, joka on samalla kertaa antikvariaatti.

Tuotanto Filmaattiset Oy.

MAAKUNTALIITOT:

Etelä-Karjalan liitto
Varsinais-Suomen liitto
Lapin liitto
Itä-Uudenmaan liitto
Pohjois-Karjalan liitto
Ahvenanmaa
Etelä-Savon maakuntaliitto
Satakuntaliitto
Pohjanmaan liitto
Pohjois-Savon liitto
Pirkanmaan liitto
Keski-Suomen liitto
Etelä-Pohjanmaan liitto
Uudenmaan liitto
Pohjois-Pohjanmaan liitto
Keski-Pohjanmaan liitto
Kainuun liitto
Päijät-Hämeen liitto
Kymenlaakson liitto
Hämeen liitto