www.yle.fi
   
JAKSOT
PALAUTE
ETUSIVU
1. Kuolema on elämän polttoainetta

Luonnossa elämä ja kuolema käyvät käsikyykkää. Kuuden uuden Nooan arkin ensimmäisessä jaksossa paneudutaan haaskoilla herkuttelevien eläinten elämään. Osansa saavat niin ahmat, karhut kuin merikotkat, raatokärpäsiäkään unohtamatta. Kuvaus Kari Kemppainen, Petteri Saario ja Jan Henriksson. Juontajina mustiin pukeutuneet metsäveljet Ismo Tuormaa ja Petteri Saario.

2. Metsosta köyhä miehen lehmään

Tämänkertaisen Nooan arkin pääosassa on korpimetsien legendaarinen ikoni: metso. Ohjelmassa tutustutaan myös harjujen luontoon kangasvuokoista huuhkajaan ja märehditään köyhän miehen lehmän, vuohen kanssa. Kuvaajina Petteri Saario, Jan Henriksson ja Kari Kemppainen. Juontajina metsäveljet Petteri Saario ja Ismo Tuormaa.

3. Sukellus Suomeen

Tämänkertaisessa Nooan arkissa ei sukelleta koralliriuttojen keskellä vaan kotoisasti Suomen vesillä: järvissä, joissa ja meressä. Katsojat pääsevät katsomaan niin kansalliskalaamme ahventa kuin nieriääkin silmästä silmään sekä uimaan hylyllä harvinaisen rasvakalan kanssa. Ja miltä näyttääkään sorsan käynti jäällä, jään läpi veden alta kuvattuna! Kuvaus: Petteri Saario, Jan Henriksson ja Teemu Liakka, juontajina Petteri Saario ja Ismo Tuormaa.

4. Rantaelämää

Ranta on maan ja veden kohtauspaikka, jossa elämä on rikasta - mutta usein aika kovilla. Tämänkertaisen Nooan arkin pääosissa rantaluonto ja kiilapäinen haahka, jonka elämää seurataan aitiopaikalta kiihkeistä soidinmenoista poikasen dramaattiseen taisteluun myrskyä vastaan. Ohjelmassa tutustutaan myös etanankasvatuksen saloihin. Kuvaus: Jan Henriksson ja Petteri Saario, juontajina Petteri Saario ja Ismo Tuormaa.

5. Linnanherroja ja nahkasiipiä

Suomessa on maailman mitassa ainutlaatuinen linnoitusten ketju. Linnoituksissa asustaa omanlaisensa luonto: monet kasvit ovat rantautuneet Suomeen sotilaiden saappaissa ja hevosten heinissä. Ja mitä elääkään bunkkereiden kätköissä: nahkasiipisiä lepakoita, joiden elämä on suureksi osaksi yhä yhtä isoa arvoitusta! Jakson hyötyeläimenä esittäytyy kalkkuna. Kuvaus: Petteri Saario ja Jan Henriksson, juonto: Ismo Tuormaa ja Petteri Saario.

6. Hautausmaa - elämän kehto

Hautausmaita on totuttu pitämään kuoleman tyyssijoina. Todellisuudessa kalmistot vilisevät elämää: kirjosieppo laittaa pesäänsä hautakiven yläpuolella, rusakkoemo löytää poikasilleen suojan kivipaasien välistä, siili pesii vanhan aidan kätköissä... Sokerina pohjalla hönteisten aateliset: mehiläiset. Tällä erää viimeisen Nooan arkki -jakson kuvauksesta vastaavat Petteri Saario ja Jan Henriksson, juontajina ovat Petteri Saario ja Ismo Tuormaa.