Sisältö


International Maj Lind piano competition on yle.fi from May 16.

Lauantain annos sellomusiikkia (osa II)

No niin, tulihan ne sieltä. Juuri kun pääsin sanomasta, että kun kukaan ei erotu edukseen...

Aurielen Sabouret soitti Boccherinin A-duuri sonaatin erittäin hienolla tyylitajulla. Ehdottomasti yksi kilpailun hienoimmista esityksistä. Minua harmitti älyttömästi kun videopätkä loppuikin jo toisen osa jälkeen. Olisin myös halunnut ehdottomasti kuulla kaikki muutkin kappaleet. Chopinkin näytti istuvan kuin nyrkki silmään ja kaikki tuntui olevan hänelle niin helppoa, että en oikein tietänyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Odotan innolla hänen esityksiään jatkossa!

Aurielen SabouretAurielen Sabouret

Myös seuraava kilpailija, Su Jin Lee, säväytti soittamalla upeasti Schumannin op. 70. Muistaakseni hän on kilpailun nuorin osanottaja ja ehkä juuri siksi hänen soittonsa oli kauttaaltaan raikasta ja siitä puuttui turha varmistelu. Ligetin soolosonaatin hän esitti myös upeasti. Ei tässä kai muuta tarvitse sanoa kun, että odotan innolla hänenkin esityksiään jatkossa. Loistavaa!

Alice Yoo soitti Schubertin Arpeggione sonaattia erittäin persoonallisella tavalla. Nostaisin hänetkin esille yhtenä päivän parhaimmista. Schumann oli mitä mielyttävintä kuultavaa. Olisi ollut hauska kuulla kuinka Bach sujuu häneltä. Yoo on ehdottomasti erittäin romanttinen soittaja ja hän on valinnut ohjelmansa hyvin, jotta juuri ne puolet hän saa kuuluviin. Jatkossa kuultava Elgar on varmasti hänen soittamanaan nautinto!

Alice YooAlice Yoo

Elisabeth Chung päätti toisen kilpailupäivän iltavuoron. Hän oli joutunut kovaan seuraan ainakin minun mielestäni. Jos hän olisi esiintynyt vaikka eilen olisi hän ehkä jäänyt mieleen paremmin. Hänen Beethoveninsa oli erittäin hyvä kokonaisuus, se vaan ei puhutellut ihan yhtä paljon kuin esimerkiksi Yoon Schumann. Piatigorski oli erittäin näyttävä esitys, tosin aika ihmeellinen kappale täytyy sanoa.

Toisen kilpailupäivän parhaimmat olivat siis ehdottomasti tässä iltavuorossa. Sabouret, Su Jin Lee ja Alice Yoo jäivät mieleen, ollen muita pari pykälää edellä. Tosin minultahan on jäänyt osa kaikkien suorituksista kuulematta, eli kolme kilpailijaa vielä ja sitten saadaan kuulla mikä oli tuomariston mielipide.

Tipi

Recent comments