popkult

Popkult 29.4. - Suomi

Ismo Alanko ja Paulina Ahokas arvioivat, mihin biisiin ja elokuvaan kiteytyy parhaiten jotain suomalaisuudesta. Löytyykö se Uuno Turhapurosta, Bomfunk MC's:stä vai Aki Kaurismäestä?

Popkult 22.4. - Televisio

Televisiota ja elokuvaa tuottavat Liisa Akimof ja Jarkko Hentula populaarikulttuurin suosituimman ja halveksituimman median äärellä.

Popkult 15.4. - Lama

Timo TA telkkarissa - varma laman merkki, tietävät Wilma Schlizewski ja Kimi Kärki, jotka aateloivat myös itsensä Mikkosen kollegoina turhiksi julkkiksiksi!

Popkult 8.4. - Eläimet

Yhä useamman telkkariohjelman päähenkilönä on lemmikki - ovatko tv:n viihdeohjelmat eläinrääkkäystä? Näyttelijä Kiti Kokkonen ja Nelosen Mikko Silvennoinen vastaavat.

Popkult 1.4. - Auto

Ilmastonmuutos tappaa meidät ennemmin tai myöhemmin, joten miksi populaarikulttuuri piilomainostaa autoilua "24 /7"? Studiossa autoilua puolustamassa ajoneuvos Jussi Halli ja kritikoimassa muusikko Karri Miettinen.

Popkult 25.3. - Identiteetti

Identiteettinsä kimpussa keskustelevat irokeesipäinen tatuoija-äiti ja musta, homoseksuaali tanssija-mies - Jani Toivolan ja Wilma Schlizewskin (ent. Hantta Krause ja Hannele Laine) väittelyssä ei pääministerikään jää solvauksilta rauhaan.

Popkult 18.3. - Sensuuri

Kaksi lukuisia kertoja sensuurin uhriksi joutunutta - Marika Makaroff ja Karri "Paleface" Miettinen Popkultin studiossa!

Popkult 11.3. - Julkkikset

Popkultissa Mariko Pajalahden ja Wallu Valpion RAJU TILITYS! Samuli Putro on Wallun mielestä Suomen turhin julkkis, mutta ketä lööppiludetta Mariko ei voi sietää?

Popkult 4.3. - Poliisi

Poliisiroolien kruunaamaton kuningas, raspikurkku Antti Reini toivoisi ruutuun enemmän itkeviä poliiseja. Studiossa myös elokuvatuottaja Jarkko Hentula. Popkult YLE Teemalla 4.3.2009 klo 22.45. Ohjelman juontaa Silvia Modig.

Popkult 25.2. - Huonoa seksiä

Epäonnistunut seksi on nyt muotia! Studiossa Trendi-lehden päätoimittaja Elina Pirinen ja elokuvaohjaaja Dome Karukoski. Popkult YLE Teemalla 25.2.2009 klo 22.30. Ohjelman juontaa Silvia Modig.

Popkult 18.2. - Versiointia vai varastamista?

Ovatko tribuutit vain helppoa rahaa levy-yhtiöille? Studiossa elokuvatuottaja Jarkko Hentula ja käsikirjoittaja Kaisa Pylkkänen. Popkult YLE Teemalla 18.2.2009 klo 22.25. Ohjelman juontaa Silvia Modig.

Popkult 11.2. - Politiikka

Pystyykö Suomen tv-satiiri ikinä kaatamaan hallitusta? Studiossa asiasta keskustelemassa Anna Perho ja Ruben Stiller. Popkult YLE Teemalla 11.2.2009 klo 22.25. Ohjelman juontaa Silvia Modig.

Popkult 4.2. - Paskaa vai timanttia?

Wallu Valpio haistattelee Suomen musiikkivienti MUSEX:n johtajalle Popkultissa. YLE Teemalla 4.2.2009 klo 22.35. Ohjelman juontaa Silvia Modig.

Popkult: USA - 17.12.2008

Asiantuntijat arvelevat, että USA:n ylivalta viihdeimperiumina on vaakalaudalla. Timo T.A. Mikkonen arvelee, että Yhdysvallat on kuin imuri, joka imee sisäänsä talenttia

Popkult: Venäjä - 10.12.2008

Näyttelijä Anni-Kristiina Juuso esittelee mielestään kauheimmat ja kauneimmat Venäjä-elokuvat, ja Cleaning Womenin Risto Puurunen tunnelmoi retro-scifillä ja venäläisellä rockilla.

Popkult: Ulkopuolisuus - 3.12.2008

Pakko päästä julkkisten sisäpiiriin! Tuomari Nurmio antaa täyslaidallisen Big Brotherille: "Paskaa porealtaassa".

Haluaako monokansa näyttää julkkiksilta?

Lamaa pukkaa ovista ja ikkunoista. Tutkija Veijo Hietala ennustaa, että tuleva taantuma säätää kaikkien suomalaisten tv-tarpeita perussuomalaiseen suuntaan.

Popkult: Rikkaus - 26.11. 2008

Miksi meidät pakotetaan katsomaan televisiosta, mitä pilalle hemmotellut rikkaat kakarat saavat 16-vuotislahjaksi? Kiinnostaako Paris Hilton siksi koska hän on miljönääri vai siksi koska hän örveltää?

Popkult: Viha - 19.11.2008

Steen1 kertoo, mistä hän haluaa kuuntelijoidensa suuttuvan.

Popkult: Nuoruus - 12.11.2008

Katja Ståhl ja Jarkko Hentula miettivät, onko nuorisolle tehty populaarikulttuuri pelkkää rahastusta, jolla otetaan eurot pois helpoimmin höynäytettäviltä. Mikä on Generation X:n ja Generation me:n ero?

Kauhu on halveksittu genre

Kauhuleffa on helppo arvioida - jos se ei pelota, se on huono, jos pelottaa se on hyvä. Ihan niin kuin komedia, jos se ei naurata, se on paskaa. Kauhusta nauttivat mieleltään vaurioituneet ihmiset enemmän kuin terveet.

Popkult: Porno - 5.11.2008

Toimittaja Roman Schatz arvelee, että tätä menoa muutamien vuosien päästä televisiosta katsotaan ”Nussii tähtien kanssa” -ohjelmaa.

Popkult: Kauhu - 29.10.2008

Sauna-elokuvan päähenkilö Ville Virtanen pohtii, miten kauhunäyttelijä voi saavuttaa eläimellisen pelon tilan.

Popkult: Mies - 22.10.2008

Onko saamattomuus miehekästä vai ei.

Popkult: Nainen - 15.10.2008

Madonna, Scarlett Johansson, Pamela Anderson, Brigitte Bardot... populaarikulttuurin täydellinen nainen on povipommi, femme fatale ja statisti miessankarin rinnalla. Studiossa Kauko Röyhkä ja Paulina Ahokas

Popkult: Hlbt - 01.10.2008

Homo-aiheiset teossuosikkinsa ja -inhokkinsa Jari Sillanpäästä Hitchcockiin esittelevät hiusmuotoilija Mikael "Sillä silmällä" Hytönen ja elokuva-arkiston Outi Heiskanen.

Popkult: Urheilu - 08.10.2008

Mihin näitä tarvitaan? Urheiluelokuvien juoni on aina sama amerikkalainen unelma: epäonninen jenkkifutisjoukkue löytää yhteishengen ja voittaa high school -matsin.

Popkult: Huumeet - 17.09.2008

Karu totuus on, että moni populaarimusiikin merkittävistä teoksista olisi jäänyt tekemättä ilman huumeita. Silti suomalaisessa televisiossa huumeet ovat arka aihe, eikä elokuvakaan oikein osaa siihen tarttua.

Popkult: Kapina - 24.09.2008

Raaka Pee eli Petja Turunen Turmion kätilöistä väittää, ettei edes suuseksi lavalla ole kapinaa vaan showmeininkiä. Piraattipuolueen Kaj Sotala yllyttää kaatamaan levy-yhtiöiden valtaa.

Popkult: 666 - 03.09.2008

Flirttaamme paholaisen kanssa edelleen, vaikka hevimiesten pentagrammista tuli parodiaa ajat sitten. Lihallistuuko populaarikulttuurin pahuus ilkeässä äitipuolessa, sarvipääpirussa vai yliluonnollisessa riivaajassa?

Popkult: Rikos - 10.09.2008

Rikos-aiheiset lempiteokset esittelevät näyttelijä Antti Reini ja muusikko Ms.Stress Karoshi Loversista. Kylmäverisesti sinun -sarjan käsikirjoittaja Pasi Lampela kertoo, miten älykäs murha kirjoitetaan.

Popkult: Sankarit - 02.07.2008

Mannerheimin rooliin hioutuva Mikko Nousiainen sekä tutkijat Annamari Vänskä ja Janne Mäkelä pohtivat, miksi nykyään samastumme mieluummin tavis-sankariin kuin supersankareihin tai Rambo-pullistelijoihin.

Popkult: Vapaus - 27.08.2008

Näyttelijä Krista Kosonen lukee vapaus-aiheista lempikirjaansa Pikku Prinssiä, Milla Palovaaran sydämen saa sykkimään Easy Rider ja Priscilla - Aavikon Kuningatar.

Popkult: Salaliitot - 20.08.2008

Kirjailija Taavi Soininvaara kertoo, minkälaisista salaliitoista hän ammensi Jumalten sota -kirjaansa. Tutkija Johan Bäckman suomii tiukasti salaliittoteorioista viihdettä tekevää populaarikulttuuria.

Popkult: Rakkaus - 13.08.2008

Ylppöä ottaa päähän että rakastumiseen väistämättä liittyvän paniikin tunteen kuvaaminen puuttuu popkulttuurista lähes kokonaan.

Popkult: Sota - 06.08.2008

Paulina Ahokas vaatii Suomen lähiökeskeistä hip-hopsanoittajia tuomaan kansainvälisen rauhanviestin sanoituksiinsa. Väittely syntyy siitäkin, onko populaarikulttuurin tehtävä turruttaa vai herättää.

Popkult: Perhe - 30.07.2008

Populaarikulttuurin perhe-inhokkinsa ja -suosikkinsa esittelevät Mariska, Kaarle Viikate ja kirjailija Miina Supinen. Jukka Rousu alias Jukka-Poika vaatii lisää perheaiheita musiikkiin.

Popkult: Sci-fi - 23.07.2008

Tähtitieteilijä Valtaoja, muusikko A.W. Yrjänä ja peliasiantuntija Jessi Frey puivat miehisiä teknofetissejä ja yrittävät arvioida, onko inhimillisyys mahdollista tallentaa kovalevylle jo vuoteen 2030 mennessä

Popkult: Jumala - 16.07.2008

Mikko von Hertzen esittelee populaarikulttuurin eniten koskettaneet jumala-teokset ja tuumii: jos jumala olisi ihminen, hän olisi yhtä lapsenmielinen kuin Morgan Freeman elokuvassa Bruce -Taivaanlahja.

Popkult: Kuolema 02.07.2008

Populaarikulttuurin kuolema-suosikkinsa Draculasta Dead Mooniin esittelevät esim. sarjakuvapiirtäjä Jyrki Nissinen, muusikko Kaarle Viikate ja kirjailija Miina Supinen.

Popkult: Seksi - 25.06.2008

Kirja ilman seksikohtausta ja libidoa on ankea kuin sateinen maanantai, tuumii kirjailija Riku Korhonen. Korhonen löytää taituruutta angstisista masturbaatiokuvauksista, Annamari Vänskä taas ihastui Angelika-sarjaan.

Popkult: Hulluus - 18.06.2008

Tv-psykologit Dr. Philistä Sinkkuelämää-sarjan psykolanalyytikoihin tuovat mielenterveysongelmat jokaiseen olohuoneeseen, tekeekö se meistä suvaitsevaisempia mielenterveysongelmien suhteen?

Popkult: Rappio - 11.6.2008

Kitkerien Neitsyiden keikkabussissa ei väärinkäytetä päihteitä, mutta silti Kaurismäen Arvottomat saa Vappu Rossissa positiivisen levottomuuden tunteen aikaan.

Popkult: Väkivalta - 4.6.2008

Väkivallan kuluttaminen on keino päästää höyryjä, mutta miksi kaikkein realistisinta väkivaltaa eli parisuhdeväkivaltaa ei populaarikulttuurissa juuri näy?

POPKULTin juontaja Hinni Aarninsalo innostuu harhapoluista

Haastavinta on oikeilla raiteilla pysyminen. Innostun ihmisten harhapoluista ja yhtäkkiä ohjelmassa puhutaankin jostain ihan muusta kuin piti. Onneksi tätä ohjelmaa voi saksia.