Pakarisen matkassa

Julkaistu La, 25/04/2009 - 11:55
  • Tiia Santavirta ja Hanna Pakarinen kaverikuvassa (Kuva: )
  • Paras reissu tuolta ensimmäiseltä vuodelta oli varmasti, kun päästiin ensimmäistä kertaa Lappeenrantaan Hannan keikalle.

Ihana huhtikuu!! Ilmat lämpenee, aurinko paistaa (unohdetaan tässä nyt kaikki lumisateet) ja Pakarisen Hannan keikkoja riittää – parasta! Tätä kuukautta on odottanut todella paljon, siihen sisältyy pari 3-4 keikan putkea, jotka ovat aina parhaita.

"Mehän käytännössä asuttiin backstagella"

Pääsiäiskiertue vei meidät Lappajärvelle, Oulaisiin sekä Pielavedelle. Jälkimmäisessä meillä oli juhlat, kun yksi meistä sai täyteen 200 keikan rajapyykin. Mikä sen mukavampaa viettää juhlakeikkaa, kun majoituskin oli luxusta, harvemmin hotellissa on 2 makuuhuonetta, olohuone sekä keittiö. Parasta on, että keikalle pääsee kävelemällä portaita kerroksen alaspäin, ei voi oikeasti olla helpompaa. Todettiinkin, että mehän käytännössä asuttiin backstagella.

Hieno oli pääsiäiskiertue, Hanna bändeineen on erinomaisessa vedossa ja varsinkin Oulaisten ja Pielaveden keikkapaikat olivat turvoksissa yleisöstä. Ei haitannut fiilistä lyhyet yöunet, flunssat, vatsataudit ja mitä ikinä porukalla olikaan tuon viimeisen keikkapäivän kiusana. Ehkä hieman harmittaa ettei meidän suunnitelma lähteä Oulaisten keskustaan ostamamme 8 euron muovisen kitaran ja mikrofonin kanssa mainostamaan illan keikkaa sitten lopulta toteutunut tosin olisiko se ajanut yleisön toisiin baareihin niin ehkä parempi ettei toteutunut.

Pielavedellä tehtiin hienot ananasjuomat pilleineen ja valotikkuineen ja illan kruunasi keikan jälkeen kuuluva koputus ovelta, kun Hanna toi kaverille paidan ”Pääsiäinen 2009 ja 200 täynnä! Jee! <3 Hanna”, nyt ei muuta kuin seuraavia sataa keikkaa kiertämään...

Pehmeä laskeutuminen taas uuteen keikkaputkeen alkaa

Ja nopeasti sitä taas lähdetään, tulevana viikonloppuna Hannalla pitkästä aikaa konsertti Helsingissä, tällä kertaa Virgin Oilissa ja lauantaina meitä viedään Vuokattiin eli aikamoisen pitkä reissu tulee. Eikä siinä mitään, mutta eilen tuli tieto, että Hanna esiintyy lauantaina jo iltapäivällä 14.15 Vuokatissa ilmaiskonsertissa Cheekin ja Kim Heroldin kanssa. Ajomatka ilman taukoja noin 8 tuntia ja keikka loppuu Helsingissä noin 02. Ei auta muuta kuin suoraan keikan jälkeen hypätä autoon ja kohti Vuokattia, ehtiihän sitä nukkua sitten myöhemmin...

Huhtikuussa näitä konsertteja todella riittää, ei tuon Vuokatin reissun jälkeen ehdi olemaan kuin 3 päivää vapaata ja taas päästään liikkeelle tosin aika rennosti ensiksi Barona Areenalle Espooseen, jossa em. areenan 10-vuotis synttärikonsertti, jossa tämän vuoden Idols -suosikit Pete ja Koop sekä Lordi, Happoradio sekä Uniklubi esiintyvät Hannan lisäksi.

Mukavia tällaiset isot konsertit, joissa näkee muitakin artisteja ja näin kuvaajana nautin näistä konserteista myös sen vuoksi, että valoa riittää lavalla ja saa usein hienoja kuvia. Pehmeä laskeutuminen taas uuteen keikkaputkeen alkaa näin, perästä tulevat Joensuu, Kaustinen sekä Virrat, jonne ollaan jo pari kuukautta sitten sovittu isompi fanimatka.. Tänään vaan tuli tieto, että matkalle varattu tila-auto on myyty, joten meni taas tämänkin reissun suunnittelut enemmän tai vähemmän uusiksi.

"Näin jälkikäteen ja kirjoitettuna tämä kaikki kuulostaa suhteellisen hölmöltä"

Fanimatkat, se mitä ne alunperin eli noin viisi vuotta sitten tarkoittivat olivat, että vuokrasin 9 hengen auton ja keräsin Hannan foorumilta keikkamatkasta kiinnostuneita mukaan. Tämä silloin, kun en tuntenut ketään muuta fania ja erinomainen tapa tutustua uusiin ihmisiin, mukavinta on että noilta ensimmäisiltä fanimatkoilta porukka on pysynyt mukana nämä viisi vuotta, osa käy enemmän, osa hieman vähemmän keikoilla, mutta kaikki kuitenkin mukana aktiivisesti.

Paras reissu tuolta ensimmäiseltä vuodelta oli varmasti, kun päästiin ensimmäistä kertaa Lappeenrantaan Hannan keikalle. Siinä samalla sitten tehtiin Hanna sightseeing. Käytiin tutustumassa Hannan vanhaan työpaikkaan Puukeskukseen, jossa sahattiin kakkosnelosesta omat pätkät laudasta muistoksi, meille esiteltiin muutenkin kauhean kiltisti paikkoja siellä, ei taidettu olla ensimmäisiä faneja paikalla.

Kierrettiin toki myös Hannan vanhan koulun pihapiiri läpi, etsittiin se paikka missä Hanna asu ennen Idolsia.. ja joka paikassa tämä ryhmä, johon oli liittynyt meidän tila-autoporukan lisäksi pari muutakin autollista faneja otatti valokuvia ja aiheutettiin takuulla hilpeyttä Lappeenrannan kaduilla. Kierros huipentui Lappeenrannan torin Tiinan tupaan, jossa Hanna aikanaan oli myyjänä ja jokainen sitten tilasi ”Hanna vedyn”, piti tietysti saada samanlainen kuin mitä Hanna oli hehkuttanut Idolsissa aikaisemmin.

Näin jälkikäteen ja kirjoitettuna tämä kaikki kuulostaa suhteellisen hölmöltä, mutta tuollaiset tempaukset olivat ja OVAT mukavia ja monet muistelevat vieläkin noita viiden vuoden takaisia tapahtumia. Illan konsertin jälkeen päästiin vielä tapaamaan Hannaa ja hakemaan nimikirjoitukset noihin aikaisemmin sahaamiimme puupalikoihin.

Tällaista tämä fanittaminen on ollut reilut viisi vuotta, jonka ajan olen Hannan keikkoja kiertänyt pitkin Suomea. On tullut nähtyä Suomea todella paljon ja fanittaminen on vienyt mitä uskomattomattomiin paikkoihin. Tietysti se, että olen valokuvannut ja nykyään paljon videokuvannut tapahtumia on avannut ovia paljon muihinkin paikkoihin kuten euroviisut kokonaisuudessaan, karsinnat Tampereella ja finaali Turussa saati sitten se varsinainen euroviisuviikko Helsingissä, joka sisälsi mm. iltapäiväjuhlan Saksan suurlähetystössä, jonne itseni sain mukaan jollain ihmeen konstilla, siellä Hanna esiintyi Saksan edustajan lisäksi lähinnä saksalaiselle lehdistölle. Idols -finaalit, Nenäpäivät, Iskelmä-Finlandia, Kummien konsertit, tilaisuus, jossa Hannalle ojennettiin kunniakirja Hyvien tapojen lähettilään kunniakirja, Tartu mikkiin, Kokkisota, NRJ Livet, Novan Kaivopuiston konsertit, lukuisat lehdistötilaisuudet jne.

Mihinkään en vaihtaisi näitä reilua viittä vuotta ja toivottavasti saan nauttia Hannan musiikista myös tulevina vuosina, yhtään ei kyllästytä, päinvastoin – aina vaan paranee!! Kiitos Hanna, bändi, crew ja kaikki keikkakaverit <3

  • Tiia Santavirta ja Hanna Pakarinen kaverikuvassa (Kuva: )

    Itähelsinkiläinen ikiteini, jonka elämän täyttävät ihastuttavat Macy, Matias ja Pötti kissaneidit sekä 120% omistautuminen musiikille, keikoille, valokuvaukselle ja erilaisten fanikuvioiden suunnittelulle. Ei kasva koskaan aikuiseksi!