Karttanavigaatiota varten tarvitset Flashin. Voit ladata sen täältä.


Punk-sanastoa:

Scene

Paikallinen punkkulttuuri, esimerkiksi joensuulaiset punkkarit, heidän toimintansa ja tuotantonsa (konsertit, bändit, pienlehdet ym.).

Lähde: Ritva raippa / TEE-SE-ITSE oma elämäsi

« Takaisin edelliselle sivulle

Eppu Normaali 18.5.1977

Paikkakunta: Ylöjärvi

Kuvat Harri Kuusela
Ylöjärven Sanomissa julkaistussa puffissa mainitaan, että 18.5.1977 tultaneen merkitsemään aikakirjoihin Ylöjärveläisen musiikkikulttuurin suurena päivänä. Ja kitara soi.

Historia osoitti päivän tosiaan olleen tavallaan merkityksellinen. Eppu Normaali esiintyi ensimmäistä kertaa keikalla johon myytiin lippuja sittemmin kuuluisuuteen nousseessa kokoonpanossa. Tämä tapahtui vain päivän sen jälkeen kun The Ramones oli käynyt Tampereella kylvämässä punkinnostuksen siemenet sittemin viljavaksi osoittautuneeseen maaperään.

Innoittunutta showmeininkiä Ylöjärven Lukion auditoriossa. Selän takaa laulua ilman paitaa ja soittoa napit auki. Yleisöä ei kuvissa paljon näy, sillä he istuivat auditorian viidellä takimmaisella penkkirivillä. Tilaisuutta valvoi koulun puolesta opettaja, jonka arvio ei ollut kovin kannustava: "näistä pojista ei tule koskaan mitään". Mikko Saarela says:" Huomatkaa: Martti laulaa mikrofoni niskan takana."

Estraditaidetta. Mikko Saarelan hämmentynyt ilme kertoo bassonsoittotyylin olevan hakusessa. Edellisenä päivänä nähty Dee Dee Ramonen energinen esiintyminen ei voinut olla vaikuttamatta keneenkään paikalla olleeseen. 1 - 2 -3 - 4-! Mikko Saarela says: Auh auh auh! 70-luvun byysat! lahkeensuun leveys sama tai leveämpi kuin vyötärön...

Polen ottoa. 70-luvun rillit osa 1.

Hakkaa Aku naku naku. Kuvassa Ylöjärven VPK:n lainarummut. Investoinnit koneisiin ja kalustoon olivat vasta harkinnassa. Mikko Saarela says:
”70-luvun rillit osa 2. Heh heh! Tosin varmaan nykypäivän suorakaidekakkuloillekin hekotellaan vuosien päästä...”

Yleistä ja yhtäläistä soittoa. Kysessä lienee ohjelmistoon kuulunut Gene Vincentin Be-Bop-a-Lula joka kouluruokailun innoittamana oli käännetty nimelle Näkkiä ja Voita.
Mikko Saarela says: ”Nyt kuulkaa kun työn rautalankabändimme alkaa täsmällisesti me nostamme vasenta jalkaa (Junnu Vainiota mukaellen).”

Mikko bassossa

Mikko Saarela says:
"Maanlaajuistakin mainetta saavuttaneen yhtyeen, EPPU NORMAALIN konsertti". Heh! Taisi Ylöjärven sanomat kirjoittaa mitä me halusimme. Kirjoitin muistaakseni itsekin yhden Eppu-jutun Ylöjärven Sanomiin. Konsertti oli selvästi ennen Hesarin jutusta alkuun lähtenyttä Sex Pistolsin konsertin kieltämisfarssia. Ei meinaan kauheasti kiinnostanut sen jälkeen demarinuorten tai minkään muidenkaan puolueiden nuorten tilaisuuksissa esiintyä!"

Penkkiriveiltä löytyy tilaa.

Kuvia Ramonesin keikalta edellisenä päivänä

« Takaisin edelliselle sivulle