Karttanavigaatiota varten tarvitset Flashin. Voit ladata sen täältä.


Punk-sanastoa:

Vegaani

Kasvisruoan käyttäj, joka useimmiten pitäytyy käytämästä mitään eläinkunnasta peräisin olevaa tuotetta, kuten nahkaa, silkkiä, hunajaa ja maitotuotteita. Punkin piirissä veganismia alkoi ilmetä 1980-luvun lopulla ja etenkin 1990-luvulla.

Lähde: Ritva raippa / TEE-SE-ITSE oma elämäsi

« Takaisin edelliselle sivulle

Ramones keikalla Suomessa 17.5.1977

Paikkakunta: Tampere

Ramones konsertoi Tampereella 17.5.1977 Tampereen Tekun auditoriossa. Konsertti ei ollut loppuunmyyty ja lavan edustalla oli tilaa, sillä suurin osa yleisösta istui luentosalin penkeillä.

Lämmittelyakteina olivat Kontra ja Vox. Ramones albumi 2. Leave Home oli juuri ilmestynyt, joten kappaleet olivat tuttuja yleisölle. Punk terminäkin alkoi olla jo jotenkin määritelty ja Damnedin ja Clashin ensimmäiset albumit olivat juuri ilmestyneet. Kuvat Pasi Hakala.

Tampereen Teknisen oppilaitoksen auditorio ei vielä 1977 ollut Ramojen esiintyessä ääriään myöten täynnä.

Mikko Saarelan kommentti: ”Mutta yleisö oli sitäkin innokkaampaa! Ramones on arvo, joka kestää isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle! Olen viime aikoina tehnyt opettajan sijaisuuksia yläasteella ja yllättävän paljon Ramones-paitoja näkee skidien yllä. Tämmöinen vanha opettajan pierukin saa hyvin "respektii" kun kertoo nähneensä Ramonesit alkuperäiskokoonpanossa 30 v sitten!”

Johnny Ramone ja legendaarinen sininen Mosrite.

Suomen anarkistipuolue 1977Eppu Normaalin ensimmäinen keikka 18.5.1977Eppu Normaali, Popeda ja Kollaa kestää Viikinsaaren keikallaEput ja pop idolit Tampereen yo-talolla 1979Ramonesin haastattelu Elävässä arkistossa

« Takaisin edelliselle sivulle