YLE Rally Finland
Etusivu Prologi TV-Lähetykset Kisaraportti Tulokset LinkitTrailer

YLEISRADIO PANOSTAA VAHVASTI SUOMEN MM-RALLIN TELEVISIOINTIIN

HIPPOKSEN ERIKOISKOKEESTA SUORA TV-LÄHETYS

Yleisradio panostaa jälleen tänä vuonna paljon Suomen MM-rallin televisiointiin. Kaiken kaikkiaan lähetyksiä Rally Finlandista tulee neljänä päivänä. Torstaina 28. elokuuta haistellaan rallin ennakkotunnelmia. Perjantain, lauantain ja sunnuntain lähetyksissä seurataan sitten itse kisan etenemistä.

Aikaisempina vuosina lähetyksistä on vastannut TV 2:n Urheilutoimitus. Nyt lähetykset toteuttaa TV 1:n Urheilutoimitus toimittajina Tapio Suominen, Pekka Kaidesoja ja Ville Klinga.

Kansanomaisuus lähetysten eräs tavoite

Samalla tavoin kuin ralliautot kehittyvät vuosi vuodelta, pyrkii myös Yle kehittämään televisiointejaan yhä paremmiksi. "Tämän vuoden Jyväskylän lähetyksiin yritämme saada enemmän kansanomaisuutta rallifaneja unohtamatta", sanoo televisioinnista vastaava TV 1:n urheilupäällikkö Timo Huovinen. Huovisen mukaan rallin kiemuroista eri luokkineen, erikoiskokeineen ja aikatarkastusasemineen pitäisi pystyä kertomaan niin, että myös muut kuin rallifriikit saisivat lähetyksistä jotain. Uutta aikaisempaan on myös lisääntynyt grafiikan käyttö lähetyksissä. Näin rallin reitti ja eteneminen Jyväskylän ympäristössä pystytään kertomaan katsojille selkeämmin.

Hippoksen erikoiskoe suorana

Tänä vuonna Yle televisioi Rally Finlandin uuden perjantain Hippoksen erikoiskokeen suorana. "Rallin MM-sarjassa näytetään vain muutamia erikoiskokeita suorana ja haluamme olla tällä tavalla rallitelevisioinnin kärjessä maailmalla", sanoo Huovinen. "Muita erikoiskokeita seuraamme sitten kolmen kuvausryhmän ja kolmen helikopterin kanssa", Huovinen lisää.

MM-sarjan TV-oikeudet Ylellä myös vuonna 1998

Rallin MM-sarjan seuranta jatkuu TV 1:ssä myös Jyväskylän jälkeen tiukkana. TV 1 seuraa alkukauden tapaan Urheiluruudussa omalla toimittajalla ja kuvausryhmällä loppuja kauden ralleja päivittäin kisan ollessa käynnissä. Jokaisen kilpailun viimeiseen päivään tehdään 10 minuutin kooste kustakin rallista ja 35 minuutin kooste seuraa aina viikon kuluttua rallin päättymisestä. Yleisradiolla on myös sopimus vuoden 1998 rallin MM-sarjasta, joten samalla systeemillä jatketaan ensi kaudella.

Tänä vuonna rallin MM-sarjan televisiointia sponsoroivat LM Ericsson, Radiolinja sekä Valtra Valmet.

Ericsson Radiolinja Valtra Valmet


YLE