OSAT TYÖRYHMÄ ARKISTO ETUSIVULLE

RIKOSTARINOITA SUOMESTA 2007

Rikostarinoita Suomesta dokumenttisarja palaa ruutuun jälleen kuuden jakson ja kahdeksan tarinan voimin. Luvassa on jälleen poikkeuksellisia kertomuksia kotimaassamme tapahtuneista rikoksista.

Jutuista ehkä eniten julkisuutta saanut tapaus on sarjan avausjaksona esitettävä Pia-surmat. Siinä kaksi Pia-nimistä liftarityttöä löydettiin surmattuina Pohjanmaalla. Tutkimukset kestivät vuosia, mutta sinnikkään taktisen ja teknisen tutkinnan ansiosta tekijä saatiin lopulta kiinni. Jutun tutkijat palkittiin työstään poliisin ansioristein.

Mukaan olemme ottaneet myös erään mielenkiintoisen tapauksen, johon ei kuitenkaan liittynyt rikosta. Siinä kaksoisveljesten kohtalot kietoutuvat toisiin varsin merkittävällä tavalla. Iäkkäät veljekset saavat surmansa lyhyen ajan sisällä samana päivänä, samalla tieosuudella ja samanlaisessa onnettomuudessa. Tapauksesta kirjoitti artikkelin mm. New York Times. Lyhyen tarinan nimi on "Kaksoisveljesten kuolema".

Suurin osa tarinoista on julkaistu Poliisi Kertoo kirjoissa, joten tapaukset ovat tavalla tai toisella olleet merkityksellisiä myös niistä kirjoittaneille tutkijoille.

Yhteistä näille tarinoille on se, että ne ovat tosia!juontaja
Jarmo Mäkinen

torstaisin 22.05 TV2
08.11. - 13.12.2007