Kun Klabbi lauloi... -tarinat

Kun Klabbi lauloi... -tarinat

Kun Klabbi lauloi... - Ke 25.11.2009, klo 12.41

570
tykkää tästä

Kun on käynyt läpi uupumisen, kuntoutuksen ja onnettomuuden niin havahdun lopulta elämään kiinni, aamuna jolloin kuulin MYRSKYN JÄLKEEN radiosta. Tosin silloin 1999 ei ollut aavistusta että vielä tulee uusia myrskyjä, mutta yhä lohtua toi 2002 ja 2006 sama kappale.

Musiikki merkitsee minulle paljon, se tuo lohtua, toivoa ja antaa rytmejä elämään. Olen palanut tanssiharrastuksen pariin, se on hyvänmielen liikuntaa.

nimim. musiikin suurkuluttaja, lämmöllä kiittäen

 


Kuuntelimme yhdessä monivuotisen ystävän kanssa ”Olen suomalainen” ja se sattui niin paikalleen, asummehan täällä Ruotsissa. Ystäväni, Kaisu Ritola on nyt muuttanut korkeammalle kuin pohjantähden alle ja hänet muistan aina kuullessani kappaleen ”Olen suomalainen”.
Terveisin Eeva


Ensikohtaaminen Kari Tapion kanssa oli 70-luvulla Jyväskylässä. Viisitoista kesää oli silloin suuri hitti ja minä olin sinä kesänä eka kerran 18-vuotias. Menin tuttavani kanssa - joka oli jo silloin armoton Kari-fani - ravintola Jyväshoviin katsomaan Karia. No en silloin kauheasti Kari Tapiosta digannut tai innostunut vaikka useista kappaleista pidinkin, kuten Kaipuusta.

Varsinainen Kari-innostus tapahtui Jyväskylän kaupunginkirkossa -90 luvulla jolloin Kari piti ensimmäisen joulukonsertin perustuen joululevyynsä ja konsertti oli sydänyhdistyksen järjestämä.

 Pääsimme aivan etupenkkiin ja Kari lauloin vain muutaman metrin päässä. Konsertin tunnelma oli uskomattoman hieno ja intiimi. Siitä lähtien on tullut käytyä katsomassa häntä milloin missäkin konsertissa ja aina tuo hieno ääni saa saman ihanan tunteen aikaan sisimmässä.

Eija


Kari Tapiosta olen pitänyt jo penskasta asti. Oisko ollut "Laula Kanssain" sekä "Kaipuu" ne ihan ekat mulle rakkaat biisit. Ajelin Palokasta fillarilla Jyväskylään ostamaan LP:n =).

Sitten jo aika nuorena muutinkin Teneriffalle ja olen täältä kaukaa häntä ihaillut ja kaivannut. Jokaisella Suomen lomaressullani käyn häntä siskoni kanssa moikkaamassa. Ja siskoni onkin aina minut pitänyt ajan tasalla uusien levyjen sekä uutisten myötä, kaikki mitä Klapista on kerrottu on mulla kansiossa.

Olen asunut jo 24 vuotta Teneriffalla. Lomieni kohokohta on Kari Tapion keikat ja konsertit. Jopa 5v siskonpoikani laulelee Karin biisejä täysillä. Hellyyttävää!!
Työmatkoillani soi AINA Kartsa autossa. Ei voi olla parempaa ääntä. Kertakaikkiaan mahtava persoona kaiken muun lisäks.
Ei voi muuta kun kehua ja toivottaa tsemppiä jatkoonkin. Suomi ei olis mitään ilman Klappia = ).
Ystävällisin terveisin

*Anne*


Muistoni sijoittuu vuosi 2007 kesään kun kävin katsomassa Kari Tapiota Senaatintorilla , kun veti konsertin siellä. Kuulin Karin hienoja, vanhoja klassikoita , jotka ovat yhä mahtavan hienoja. Se kesä oli merkkittävä , koska Eurovision songcontest  oli Suomessa , joka mahtava elämys.  Sinä päivänä kun Karin konsertti oli Senaatintorilla,  sinä iltana Euroviisufinaalit tuli tv:stä ja Senaatintorin isost tv:stä.

Joonas


Kyllä se oli toi "Laula kanssain" kun kolahti.  Olin silloin nuori teini ja ah niin rakastunut ja silloisen poikakaverini kanssa sitä kuunneltiin autosoittimesta, kun kesä yhdessä autoiltiin milloin missäkin...Tosin sittemmin tiemme erosivat, mutta tuo kappale tuo edelleenkin mieleen sen kesän :)

Marjukka

 


Voi niitä ihania muistoja on vuosien varrella kertynyt monia, monia..
Monet kerrat on tanssittu ja istuttu konserteissa nauttimassa ja fiilistelemässä.
Oli kaunis kesäinen ilta, oli tarvis käydä kaupassa ostoksilla. Tulin kävelykadulle ja huomasin Karin seisoskelevan piippunsa kanssa. Menin tietysti rohkeasti juttelemaan ja esitin toiveeni.
Kylmät väreet kulkivat selkääni pitkin, kun Kari myöhemmin lauloi VIIMEISEN VALSSIN !!!
Sen laulun sanoissa on jotain niin suurta ja syvällistä. Toivon että kummityttöni laulaisi sen muistotilaisuudessani, kun aika joskus jättää.

Riitta

 


Mysrkyn jälkeen liittyvä tarina: Veljeni täytti vuosia. Emme päässeet sinne silloin, laitoin Sisu-radioon runon kera onnittelut ja myrskyn jälkeen toivelevyksi. Vihje vaimolle, kuunnelkaa sitä. Veljellä "raju "entinen elämä, siis toive oli hyvä. Kuuntelivat ja itkivät kun sattui niin kohdalle sanat. Puoli tuntia meni ennen kuin veljeni pystyi soittamaan ja kiittämään. Ja en kertonut hänelle että olimme juuri saapumassa satamaan ja menossa yllätysvieraaksi sinne. Joten yllätys osui nappiin kun aamulla 7.30 olimme oven takana Tukholmassa. Vaimolla vähän pasmat meni sekaisin mutta yllätysvieraiden tulon kuuli jokainen vieras myöhemmin. Ja vieläkin kuuntelen sanoja kyseisestä kappaleesta, mikä on Kari-Tapion parhaita kappeleita.
Tällainen tarina siskolla on. Terv.Tarja.


Kun eka kertoja kuulin laulun "Äiti valvoo" mielestäni se oli valtavan hyvä, laulun sanat olivat jotain jonka tunsin osuvan suoraan sydämeen. Itse olin samanlainen valvoja, ollut aina.
Nyt kun sama laulu soi, se tuo kyyneleet ja lähes itkun, ei auttanut äidin valvominen .
Valvottavani on poissa, poikani.
Pirkko

 


Kaksi maailmaa konserttikiertue Kuusankoskitalolla v.2008 syksyllä.
Hieno kokemus Klabbi vedossa ja Kuusaan omapoika ja hyvä ystäväni Pekka Kuorikoski viulussa loihti hienon tunnelman, joka vieläkin lämmittää mieltä.

Jari

 


Olavi Virran kappaleet sai lähtemään merelle nuorena poikana ja Kari Tapion kappale sai muistamaan että olen suomalainen.

Sauli

 


Tarina alkaa Kuopiosta. Asuimme toisessa kerroksessa. Kari Tapio asui 1.keroksessa tyttöystävänsä kanssa. Heillä oli alivuokralainen; Raimo, tai sattuu että hän oli Jamin kanssa työ/kämppäkaveri, koska molemmat olivat painoalan miehiä Savon. Jamin tyttöystävä oli komea vaalea nainen ja he saapuivat talon eteen reippaalla vauhdilla autolla, jonka etuoviin oli maalattu taidokkaasti Ressun kuvat. Koirankoppi/lentokone imago.

Tippa Rellusta oli täten tullut kaupunkikuvasta erottuva limo. Jamilla ja hänen orkesterillaan; Jamset'illa tuntui aina olevan melkoinen kiire.

Harvoin heitettiin tarinaa keskenämme, vaikka joimme punkkua Ramin kanssa keittiössä aina joskus ja jos siihen erehtyi Jami mukaan, niin se oli yö myöhään hänen keikoilta palattua. Tai ehkä syynä hänen vetäytymiseen oli Harrin ja minun kitarat, jotka soivat hyvin keskitasolla ja laulu oli kai siinä 7 - 8,riippuen kellosta. Toisaalta luulin, että Jamin korvat olivat ihan täynnä musaa, eikä hän kaivannut muuta kuin hiljaisuutta ja unta.

Seuraavan kerran tapailtiin Jamin kanssa Floridassa, jonne hän saapui vuonna 2000 orkesterinsa kanssa Suomi-Viikolle viikon lomalle/keikalle esiintymään. Olin silloin vuorossa johtokunnassa puheenjohtajan paikalla. Kyllä kansa tykkäsi Kari Tapiosta ja hänen orkesteristaan ja paikat olivat täynnä ihmisiä. Pari kertaa ehdittiin siinä tohinassa muistelemaan yhteistä edesmennyttä tuttuamme Ramia.

 Jami kertoi silloin tarinankin.- He asuivat edelleenkin kimpassa ja olivat painoalalla Helsingissä jotain 80-lukua." Kerran ruokatunnilla perjantaina päätimme Rami ja pari muuta kaveria, että ruvetaan kommunisteiksi".

No - muut unohtivat intonsa ja ajatuksen viikonlopun jälkeen, mutta Ramista tuli kommunisti, myös elämän tavoiltaan.

Tämä myös Ramin muistolle : erittäin mukava ja hieno mies.

Eero

 


Olin noin 20 vuotta sitten kotipaikkakuntani tanssilavan keittiössä tiskaamassa tanssi-iltana, jota Kari Tapio tähditti. Yhtäkkiä tunsin, että joku tuijottaa minua. Käännähdin, ja siinähän oli illan tähti kahvikupposensa äärellä tuijottaen todella tiukasti tiskaria silmiin. Jäin katsomaan takaisin ja mittelimme katsein toisiamme. Ihmettelin mikä tuon ankaran tutkivan ja syväluotaavan katseen tarkoitus oli. Kohta Kari Tapio nousi seisomaan, käveli luokseni ja ojensi kätensä. Puristaen tiskivaahtoista kättäni todella lujasti ja katsoen samalla syvälle silmiini, hän sanoi. "Tyttö, minä toivotan sinulle oikein hyvää elämää. Pidä itsestäsi huolta."  Vastasin, kiitos sinulle myös oikein hyvää elämää, ja tarkoitin sitä todella.

Olin hämmentynyt, mutta samalla jotenkin hyvin helpottunut ja onnellinen. Tuo tyyppi oli nähnyt sisimpäni syvän masennuksen, kivun ja toivottomuuden. En ollut hänelle nuori, kaunis nainen vaan jotakin aivan muuta. Hän, tuo satunnainen ohikulkija, halusi antaa minulle pienen toivonkipinän. Tunsin hänestä sellaista sydämen lämpöä,  henkistä voimaa ja syvällista ymmärrystä jonka voi tavoittaa vain harvoissa, syvästi tuntevissa ja herkissä ihmisissä. Tunsin vertaisen ihmisen, jolla oli minuutti aikaa sellaiselle, joka todella tarvitsi noita oikeasti välittäviä sanoja.

Tuo ilta muutti minun elämääni. Enkä ensimmäistä kertaa tiedostin tuona hetkenä, että on monia muitakin joita elämä on satuttanut, ja että on olemassa ihmisiä jotka ymmärtävät ja välittävät toisista. Kari Tapio antoi minulla suuren lahjan. Ajattelen häntä aina hyvin lämpimästi ja toivotan hänelle kaikkea hyvää. Olenhan myös nuoresta tytöstä lähtien rakastanut myös hänen laulujaan ja lauluääntään.

Ritva

 


Olin tosi pieni, kun ensimmäisen kerran kuulin Kari Tapion biisin. Isi oli silloin, ja on edelleen, Karin fani, ja siten minäkin tulin kuunnelleeksi paljon hänen musiikkiaan. Hyvin usein parin tunnin mittaisilla automatkoilla mökille mentäessä meillä soi joku Karin kappale. Viisitoista kesää ja Peluri olivat ehdottomasti parhaat kipaleet. Olen suomalainen on myös jotain upeaa.

Kari Tapion musiikkiin liittyy minun mielessäni monia lapsuusmuistoja. Ehkä se johtuu siitä, että vanhempien työkiireiden takia jouduimme olemaan paljon yksin pikkuveljeni kanssa, ja sitten oli aina mahtavaa, kun saattoi istua isän seurassa ja jutella kaikkea.

Isän musiikkimieltymys tarttui minuun, ja nyt 19-vuotiaana tykkään edelleen kuunnella Karin biisejä. En varmaan ikinä kyllästy niihin!

Outi

 


Minä muistan Karin jo Kuopion ajoilta vanha kunnon Jamset esiintyi silloin Kuopion eri kouluilla.

Pentti

Lisää artisteista:Kari Tapio

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Kai-Tapio oli mahtava laulaja ja antoi varmaan monelle
voimia ja tunnetta kaikkiin elämän tilanteisiin. Kiitos hänelle.
Tuula

Anonyymi Ke 8.12.2010, klo 12.19

Uusimmat

Kun Klabbi lauloi...

Kari Tapio, sinivalkoinen ääni, kaikkien suomalaisten tuntema. Keikkailua vuodesta -63, albumeja 28, kokoelmia pitkälti toistakymmentä, lauluja lukematon määrä.
Jokaisen laulun taustalla on paitsi tekijän tarina, myös kuulijan tarina. Kerro se meille.
YLEn Satumaa kerää muistoja, tunnelmia, tuoksuja, makuja – iloja ja suruja, joita suomalaiset ovat kokeneet Kari Tapion laulujen myötä. Voit lähettää muistojasi 16.12.2009 saakka.
Yksi tarina palkitaan Kari Tapion juuri ilmestyneellä 10 CD:n boxin ja laulujen taustatarinat sisältävän kirjan paketilla.
Julkaisemme tarinoita myös Satumaan nettisivuilla.

Kun Klabbi lauloi...

Muualla Yle.fi:ssä