Mansikkapaikalla Jukka Kuoppamäki

Mansikkapaikalla Jukka Kuoppamäki

Mansikkapaikka - Ti 7.12.2010, klo 09.54 - Toimittaja: Susanna Kuhanen

YLE/Riikka HeinoYLE/Riikka Heino

367
tykkää tästä

Jukka Kuoppamäki on suomalainen iskelmälaulaja ja lauluntekijä. Hän on asunut 1970-luvulta lähtien Saksassa ja toimi ennen eläkkeelle siirtymistään Ruhrin alueella Kristiyhteisön pappina.

Tunnetuimpiin Kuoppamäen lauluihin lukeutuvat ”Tämä taivas, tämä maa” ja ”Sininen ja valkoinen”. Itse esittämiensä kappaleiden lisäksi hän on kirjoittanut paljon kappaleita myös muille artisteille. Katri Helenan ”Anna mulle tähtitaivas” sekä Jari Sillanpään tulkitsema ”Satulinna” on tämän hittinikkarin tekeleitä. Yleisiä aiheita, joita Kuoppamäki lauluissaan käsittelee, ovat usein Suomi, miehen ja naisen välinen rakkaus ja ihmisen ikuinen kaipaus.

Kesällä 1967 Kuoppamäki herätti huomiota hippivaatteillaan ja vastustamalla Vietnamin sotaa. Häntä on jopa sanottu Suomen ensimmäiseksi viralliseksi hipiksi.

Vuonna 2007 Kuoppamäki osallistui Suomen euroviisukarsintaan ja sijoittui kymmenenneksi kappaleellaan "Levitä siivet". Hänen toinen kilpailukappaleensa "Pikajuna" jäi finaalista. Aiemmin Kuoppamäki oli ollut mukana vuosien 1971-1975 viisukarsinnoissa ja sijoittunut parhaimmillaan toiseksi.

Ohjelma nähtiin loppuvuodesta 2010.

Asiasanat: Mansikkapaikka

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Jep, oli hieno ohjelma ja "Aina matkalla kotiin" biisi oli aivan mahtava! Kuutelen biisiä tässä kirjoittaessa. Jukan ääni paranee vanhetessaan!

Anonyymi To 14.4.2011, klo 02.43

Olipa hieno ohjelma ja loistava biisi ohjelman lopuksi!

Pekka Pe 10.12.2010, klo 09.13

Uusimmat

Mansikkapaikka

Muistatko niitä asioita, joita vieraamme ohjelmassa muistelevat? Jussi-Pekka Rantanen käy Mansikkapaikassa mielenkiintoisten henkilöiden kanssa läpi menneitä vuosia ja vuosikymmeniä. Ura, intohimot, harrastukset, perhe, kulttuuri, taide, historian tapahtumat jne. Kukin vieras muokkaa itse oman Mansikkapaikkansa – mukana myös päähenkilön valitsema musiikkiesitys.

Mansikkapaikka Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä