Onnea Kuopion Nuorisokuoro!

Onnea Kuopion Nuorisokuoro!

Suomen Paras Kuoro - La 31.10.2009, klo 20.40

929
tykkää tästä

Alkuerästään asti yhdessä kulkeneet kuorot tarjosivat finaalin arvoisen illan. Tuhannet harjoitustunnit ja intohimo musiikkiin takaavat, että yleisö nauttii kun ääneen pääsevät Kuopion Nuorisokuoro ja Philomela

Illan ensimmäisenä tehtäväkappaleena kuultiin Lauri Tähkän ja Elonkerjuun "Pauhaava sydän". Esittäjänä Philomela, joka teki sen taas! Huikea sovitus ja huikea esitys. "Taitava, tarkka ja puhdas suoritus, josta on kovin vaikea löytää mitään moitittavaa", vakiotuomari Seppo Murto tiivisti. 

Seuraavaksi vauhtiin pääsi Kuopion Nuorisokuoro, joka esitti Bon Jovin kappaleen "It's my Life". Kuopiolaisia on kehuttu koko syksyn iloiseksi, energiseksi ja raikkaaksi esiintyjäksi. Suitsuttajien joukkoon liittyi finaalissa vierailevana tuomarina toiminut Tarja Turunen. Viehkeä sopraano lausui esityksen jälkeen: "Te olette aivan ihanan iloisen näköisiä, juuri näin!" 

Finaalin potpuri teki kunniaa legendaariselle Juha Vainiolle. Finaaliin kunniaksi kuorot saivat kaksin kappalein "Junnun" sanoittamia klassikkoja. Ja kuten arvata saattaa, finaalikaksikko antoi yleisölle melkoisen nautinnon. "Täydellisyyttä hipoo", Tarja Turusen sanoin. 

Finaalikuorot esittivät viimeisenä musiikkinumerona kappaleen "Show must go on" yhdessä Lauluyhtye Rajattoman kanssa. Huikea ilta oli todella saanut arvoisen päätöksensä. Kiitos suomalaiselle kuoro-osaamiselle!

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (38)

Good
Better
The best

Tämän kun katsojatkin plakaatteineen muistaisivat.

Töröpöl La 14.11.2009, klo 10.53

Anonyymi (Ti 03.11.2009, klo 15:14), tarkoittaako sponsorina oleminen mielestäsi sitä että lähetetään satoja viestejä firman piikkiin parin hassun televisiominuutin takia kun firmojen logot eivät edes näy? Kyllä Kuopion Nuorisokuoron sponsorifirmat ovat sponsoroineet kuoroa kukin tavallaan - toiset avustamalla vaatetuksessa, toiset jotta kuoron matkat ja yöpyminen saadaan maksettua jne. En usko että kukaan äänestäisi kuoroa vain siksi että luulisi saavansa itse firmalleen siten julkisuutta.

Onnea molemmille finalistikuoroille!

etelämmuija Ke 4.11.2009, klo 20.52

Jos nyt näistä koreografioista tai niiden puutteesta puhutaan, niin löysinpä tällaisen sitaatin Aamulehdessä viime kesänä julkaistusta kritiikistä: "...yksinkertaisesti tervetullut riuhtaisu kuoromusiikin esitysperinteestä[--]. Se tekee hyvää niin kuulija-katsojalle kuin kuoroharrastajalle. [--] Joukko ryhmittyy katsojien ympärille, vaeltaa rytmisten osuuksien myötä välissämme, kiipeää yllemme, valuttaa verta keskellämme. Torsoksi hakattua neitoa ei nähdä, sen sijaan loistava kavalkadi epävarmuuden, pelon, uhkan ja pakenemisen muotoja. Vaikkapa kiviä vastakkain pyörittämällä syntyy aivan huikea saundi. Puhumattakaan niistä saundeista, mitä naiset itse tuottavat: vienankarjalaista joikua, erilaisia äänihuulten ja ilmapatsaan yhdistelmiä kurkunpäätä kevyesti rummuttamalla, huokaisuja, korahduksia. Mutta koskaan ääntä ei käytetä väärin. [--] Philomela soi kuin maa aikojen alussa, puhtaasti, rajoja koetellen ja yllätyksiä täynnä [--]" (http://www.kadetonneito.fi)

Niin, siis kyseessä se sama Philomela, jolle koreografiat eivät todellakaan ole vieraita, vaikka niitä ei muiden kuorojen mittakaavassa telkkarilauteilla nähtykään.

Philomela-fani Ti 3.11.2009, klo 22.32

Voi kuinka ovat "happamia pihlajanmarjat"... Kateellisten loanheitolle ei näy tulevan loppua. Käsittääkseni se, että joku yritys avustaa esiintymisasujen hankinnassa tai toinen majoituskuluissa, ei vielä tarkoita sitä, että yritys harrastaisi kollektiivista tekstiviesteilyä kisan aikana. Eiköhän Philomelalla ja muilla kisan kuoroilla ole myös omat tukijansa, jotka he ovat taitonsa osoittamalla hankkineet ja ansainneet. Tänä aamuna oli ilo kuunnella Ylen aamuTV:ssä Sibelius Akatemian professoria, joka sanoi, että liike kuuluu myös kuorolauluun. Hänen mielestään koko ihmiskeho on instrumentti eikä koreografia ole kuorolle pahasta. Mutta näillä palstoilla Kuopion koreografioita arvostelleet kai ovat häntä parempia asiantuntijoita!?!

Anonyymi Ti 3.11.2009, klo 14.31

ks. http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/yritysuutiset/index.jsp?oid=2009/11/27483

Kuinkahan paljon Kuopio olikaan saanut ääniä ja varmastiko vain yksityishenkilöiltä?

Anonyymi Ti 3.11.2009, klo 14.14

Joku täältä sivujen ylläpitäjistä tai sitten tuotantoyhtiöstä voisi kyllä ilmoittaa tulevatko äänestysprosentit julkisuuteen ja elleivät tule, niin miksi.

Oliko systeemissä jokin vika?

Anonyymi Ti 3.11.2009, klo 10.39

Kuopiolle onnea, ja Onnea myös Philomelalle, joka näköjään täyttää 25 vuotta ja juhlii viihdekonsertin merkeissä 5.11. Helsingissä. Olen nähnyt heitä livenä aiemminkin, joten voin vakuuttaa että lavasäteilyä heistä ei puutu!

Minusta Paras kuoro -ohjelmaformaatti vaan ei sopinut Philomelalle kovin hyvin, kun yleensä he liikkuvat esityksissään ympäri salia ja laulavat ajoittain yleisön sivuilla, takana tai keskelläkin. Nyt naiset jäivät mikrofonien takia korokkeiden vangiksi. Toisaalta telkkarin kautta näkyi herkkiä lähikuvia ilmeikkäistä laulajista.

Onnea molemmat! Ti 3.11.2009, klo 07.23

Oli ihan mahtavaa seurata Suomen paras kuoro -ohjelmaa. Kummatkin finalistit olivat todella hyviä. Philomelan kappaleet oli sovitetty upeasti, mutta toisaalta alkoi harmittaa, että kyseisessä kuorossa kuului vain korkeita ääniä. Äänien samankaltaisuus puudutti, vaikkakin kauniisti he lauloivat. Kuopion nuorisokuoron ehdoton valtti oli heidän monipuolisuutensa. Valitettavasti kuorolle tuli välillä huonoja kappaleita, joista on vaikea tehdä väen väkisin upeita sovituksia.
Vaikka kummatkin olivat mahtavia, niin silti minusta oikea kuoro voitti!

fiilistelijä Ma 2.11.2009, klo 20.24

Ei niitä prosentteja ny enää tuu...aiemmin tuli aina samana iltana.
Ihmetyttää suuresti!! Eipä tartte enää äänestellä...

Anonyymi Ma 2.11.2009, klo 19.27

Philomela oli mielestäni selvästi parempi kun laulutaidosta ja sovituksista on kyse, mutta niillä ei tässä ohjelmassa ollut lopulta merkitystä.

Olisi tärkeää ja reilua äänestäjille ja kuoroillekin julkistaa äänestysprosentit. Mielenkiintoisinta olisi tietysti saada alueellinen äänijakauma, mikäli se olisi teknisesti mahdollista. :)

Seppo Ma 2.11.2009, klo 10.38

Jaajaa vai kanttori tietää mistä puhuu osaisitko itse olla tuomarina tai vetää 500 000 ihmisen edessä biisejä ja pitää pokan. pystytkö juontamaan ylen ehkä melkein suoisuinta ohjelmaa ilman että menet möhlimään jotain. en usko. mielipiteesi alkavat kiinnostaa ja vaikuttaa sitten kun itse teet kaiken tuon paremmin. ja jos kerran tiedät mistä puhut niin voit varmaankin sitten tehdä asiat paremmin.

Kuopio Ma 2.11.2009, klo 10.28

Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, tietysti. Minun mielestäni tämä kiva ohjelma meni eniten pilalle muutamiein henkilötasolla ihmistä loukkaavien Satumaa-kommenttien takia, kuten kaikki "surkeimmat"-kategorian kommentit Petri-kanttorilla alla. Esim. jos Rajattoman tenori vetää ihan puhtaasti kelpo setin, miten häntä voi väittää surkeaksi?! Jättäkää hyvät laulajat nuo negatiiviset ja asiattomat kommentit omaan arvoonsa ja koittakaa olla pahoittamatta mieliänne.

Ohjelmaformaatissa oli ilmeisesti määräys tuomareille, ettei ketään kritisoida liikaa vaan että annetaan rakentavaa ja kannustavaa palautetta. Vaikea ellei peräti mahdoton tehtävä! Ja tyhjän kehumiseksihan se meni melkein aina, ja toisaalta taas oikeasti hyvät kuorot saivat turhaa kritiikkiä, kun väkisin yritettiin keksiä jotain parannettavaa.

Mutta kaiken kaikkiaan ihan mahtava ja aito viihdeohjelma. Koska tulee seuraava kausi?

P.S. Laittakaa nyt hyvä tuotantoyhtiö ne äänestysprosentit näkyville, jos kansa niitä haluaa. Olisi mielenkiintoista nähdä oliko Kuopio niin ylivoimainen kuin etukäteen kansa odotti.

Anonyymi Ma 2.11.2009, klo 08.06

"Kansan" makua ei voi koskaan liikaa aliarvioida, sanoi Martti Huuhaa Innanen jo aikoinaan.

Anonyymi Su 1.11.2009, klo 23.54

Äänestysprosentteja! Kansa vaatii esiin

Anonyymi Su 1.11.2009, klo 22.28

Mistä näitä juttuja oikein tulee! :D En ole kyllä pitkään aikaan naurant näin paljon, kiitos siitä! :)

Suomen-saksalainen Su 1.11.2009, klo 21.59

LOL vapaamuurareita :DDD

Anonyymi Su 1.11.2009, klo 21.57

Mitä, ei äänestysprosentteja?

Anonyymi Su 1.11.2009, klo 21.31

Kiitos molemmille kuoroille, Olitte mahtavia.
Kuopio kuitenkin mielestäni eläytyi esityksiinsä paremmin. Philomelan suoritus taas oli ammattitaioista ja puhdasta mutta jotain puuttui.

Äänestysprosentteja jäin kaipaamaan,

kuorolauluun hurahtanut Su 1.11.2009, klo 21.21

Niin, äänestysprosentteja ei löydy mistään... MIKSI?

Siru Su 1.11.2009, klo 19.16

Olipa hieno finaaliohjelma. Mahtavaa nähdä Rajaton hyvissä fiiliksissä kuorojen kanssa. Heillä on tyylitajua ja kyky muuntautua biisistä toiseen. "Show must go on" -biisin vakavampi ote oli mahtavaa katsottavaa, ja näkyi myös kuorojen hillitystä esiintymisestä. Ja sit taas "La dolce vita"-kappaleesta Rajaton oli rohkeasti tehnyt huumoriversion, mutta siinäkään ei äänten kvaliteetti ja rytmien tarkkuus kadonnut riekkumisen alle, kuten tässä kisassa aika monelle kuorolle kävi. Minusta finaalikuoroissa parhaimmillaan heijastui Rajattoman tyylit, vaikkakaan kukaan ei pystynyt liikkumaan koko spektrissä. Kuopio piti alusta lähtien linjansa iloisena ja reippaana nuorisoryhmänä (ja äänet ovat vasta kehittymässä täyteen voimaansa). Philomela puolestaan vakuutti tunteikkaammalla ja sovituksiltaan vaativammalla tyylillä. Voittajia ovat molemmat omassa tyylilajissaan, ja tämän kisan voittaja sääntöjen mukaan on Kuopio. Onnittelut molemmille finalisteille!

Tyylikästä! Su 1.11.2009, klo 18.50

Molemmat oli hyviä kuoroja, mutta selkeästi taidokkain ja musiikillisesti paras kuoro oli ehdottomasti Philomela! Mutta toisaalta ymmärrän, että katsojiin vetoaa iloinen ja rempseä esitys. Sitä nimittäin Kuopiossa osataan! Mutta epäpuhauksia oli mielestäni luvattoman paljon! Molemmille kuoroille paljon onnea jatkoon! :)

Anonyymi Su 1.11.2009, klo 18.08

Veikkaan, että äänestys meni pipariksi, mutta sen verran saivat koneesta selvää, että ennen sen rikkoontumista Kuopio johti!

L-korpi Su 1.11.2009, klo 12.08

Onnea Kuopion Nuorisokuorolle!

mamma Su 1.11.2009, klo 11.04

Nuorisokuorolaisille varmaan erityisen hieno tunne ottaa vastaan pokaali Kuopiossa itsekin (Sibelius-Akatemiassa) opiskelleelta Tarja Turuselta.

kapa. Su 1.11.2009, klo 08.57

onnea kaikille 4 parhaan joukkoon selvinneille kuoroille. ja onnea kuopion nuorisokuoro hienosta voitosta. jatkakaa samaan malliin, olette osoittaneet laulamisen iloa koko ohjelman ajan.

tyttö Su 1.11.2009, klo 08.40

PARAS VOITTI!! :)) Mutta Philomela oli mahtava kakkonen! Onnea kuopion nuorisokuorolle ja myös mahtaville kakkosille!!

Anonyymi Su 1.11.2009, klo 03.33

jee kuopio voitti!(=

Anonyymi Su 1.11.2009, klo 03.32

missä on äänestysprosentit?!

Anonyymi Su 1.11.2009, klo 03.31

Miksi nuo jaksot ei näy areenassa?
Olisi kiva niitä vielä ollut katsoa.

Anonyymi La 31.10.2009, klo 23.57

Oli aika vaisu ilta!! Ja ku ties jo etukäteen miten käy...mut kuitenkaan tää ilta ei säväyttäny läheskään kuten aiemmat lähetykset...

Anonyymi La 31.10.2009, klo 23.12

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä